ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στην Αχαΐα η νέα μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση 40 εκατ. ευρώ Mare Terra

Published

on

H νέα επένδυση Mare Terra της Azur Selection στην Αχαΐα - Πηγή: Azur Selection

Στην Αχαΐα δρομολογείται η νέα μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση 40 εκατ. ευρώ, Mare Terra, της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας ξενοδοχείων Azur Selection.

Το Mare Terra θα είναι ένα νέο συγκρότημα δυναμικότητας 300 δωματίων που θα δημιουργηθεί στο ακίνητο του πάλαι ποτέ Club Méditerranée στο Λαμπίρι Αιγιαλείας (ανάμεσα στην Πάτρα και το Αίγιο).

Η επένδυση υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 40 εκατ. ευρώ.

H νέα επένδυση Mare Terra της Azur Selection στην Αχαΐα – Πηγή: Azur Selection

Σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος του 2024 και ο στόχος είναι το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα να λειτουργήσει το Β’ εξάμηνο του 2026.

Σημειώνεται οτι η Azur Selection νωρίτερα φέτος είχε ανακοινώσει οτι δε θα προχωρήσει με τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου στη Μύκονο, όπως είχε προγραμματίσει.

O λόγος για το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων As Resort σε έκταση 3,5 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, με δυναμικότητα 47 δωματίων.

Τελικά, το project ακυρώνεται καθώς, όπως ανέφερε η εταιρεία διάφοροι λόγοι κρίνουν μη κερδοφόρο το business plan του έργου (λόγω αυξημένων επιτοκίων και κόστους χρηματοδότησης, αυξημένων τιμών υλικών, αλλαγής της νομοθεσίας με βάση την οποία το έργο θα καθυστερούσε σημαντικά στην υλοποίηση και την πραγματοποίηση ταμειακών ροών).

Δύο ξενοδοχεία σε Θεσσαλία και Ιόνια Νησιά εξαγοράζει η Azur Collection

Advertisement

TRENDING