REAL ESTATE

Στην τελική ευθεία οι διεκδικητές του Project Terra της Πειραιώς – Ποια τα φαβορί

Published

on

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μετά την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών από σημαντικό αριθμό ενδιαφερομένων, για το χαρτοφυλάκιο των 3.000 ακινήτων του Project Terra της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους κοντά στο 1 δισ. ευρώ, φαίνεται να τερματίζουν πρωταθλήτριες οι υποψηφιότητες της Dromeus Capital και της κοινοπραξίας Invel/ Prodea.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ανοίξει το περίφημο VDR (Virtual Data Room), έχοντας ήδη προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους επενδυτές, αφήνοντας το περιθώριο διαμόρφωσης της τελικής περιμέτρου χαμηλότερα του 1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του VDR οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία της εταιρείας προκειμένου να ξεκινήσουν να διενεργούν το δικό τους νομικό, οικονομικό και τεχνικό έλεγχο και να αποκτήσουν την πλήρη εικόνα του project, ώστε να προχωρήσουν στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς.

Το Project Terra αφορά χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Πειραιώς με ανακτηθέντα από τον όμιλο ακίνητα, τα οποία πλησιάζουν τα 3.000 και συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων γραφεία, ξενοδοχεία, οικόπεδα αλλά και κατοικίες.

Η ταυτότητα των μονομάχων

Η Invel/Prodea, είναι σύμπραξη της Invel με την Prodea Investments, πρώην Πανγαία και θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας. Η εταιρεία με το αξιοσημείωτο αποτύπωμα στην ελληνική κτηματαγορά, διεκδικεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα να προσθέσει το εν λόγω project στο χαρτοφυλάκιο της, δεδομένων των στενών σχέσεων που διατηρεί με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

H Dromeus Capital, που συμμετέχει στο διαγωνισμό μέσω του επενδυτικού οχήματος Greco Real Estate Fund, έχει ήδη επενδύσει περί τα 300 εκατ ευρώ σε χώρους γραφείων. Ενώ, διαθέτει την ηχηρή εγγύηση της αμερικανικής Blackstone, μέσω της χρηματοδοτικής στήριξης που έχει εξασφαλίσει.

Διευκρινίζεται ότι μετά την επιτυχή αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου και τον περιορισμό των «κόκκινων» δανείων, η Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί αναλλοίωτο τον στόχο απαλλαγής της από τον non-core banking business φόρτο και την ανάθεση της διαχείρισης των ακινήτων της σε εξειδικευμένους «παίκτες»  του real estate.

Advertisement

TRENDING