ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στρατηγική επένδυση για ξενοδοχείο στην Ελλάδα από την Goldman Sachs – Πού θα βρίσκεται

Published

on

Χαλκιδική - Πηγή: Unsplash

Αίτηση για τις στρατηγικές επενδύσεις στο Enterprise Greece έχει καταθέσει η Goldman Sachs, για το πρώτο ξενοδοχείο της στην Ελλάδα, στην Χαλκιδική, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του 33ου Annual Greek Economic Summit 2022.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, “αυτό σημαίνει ότι μια μεγάλη εταιρεία αυτού του βεληνεκούς εμπιστεύεται την Ελλάδα, σημαίνει ότι οι πελάτες που πάει να προσελκύσει θα είναι πολύ υψηλού εισοδήματος, ακριβώς το τουριστικό μοντέλο το οποίο θέλουμε να προσελκύσουμε και άρα αυτό δείχνει το μέγεθος της αλλαγής της χώρας. ‘Αλλωστε, έχουν έλθει πολλού μεγάλοι ήδη, όπως η Blackstone”.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την τριμηνιαία ανάλυση της GBR Consulting, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η συμφωνία ανάμεσα στην οικογένεια Γρηγοριάδη και την Goldman Sachs Asset Management, που αφορά την εξαγορά 3 ξενοδοχείων του ομίλου Ghotel σε έκταση 142 στρεμμάτων στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής: το 4άστερο Pallini Beach με 485 δωμάτια και bungalows, το 4άστερο Athos Palace Hotel με 413 δωμάτια, και το 5άστερο Theophano Imperial Palace με δυναμικότητα 151 δωματίων.

Συνολικά, η δυναμικότητα των 3 ξενοδοχείων ανέρχεται σε 1.049 δωμάτια. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να γίνει repositioning.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / bizness.gr

Advertisement

TRENDING