ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Συνεχίζεται η τουριστική ανάπτυξη στη Σαντορίνη – 4 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία στο νησί

Published

on

Σαντορίνη - Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi

Η «αγαπημένη» Ελλήνων και ξένων Σαντορίνη προσελκύει πλήθος τουριστικών επενδύσεων, καθώς συνεχίζει να είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός.

Οι πιο δημοφιλείς περιοχές της κερδίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, με νέα ξενοδοχεία να δρομολογούνται σε Οία, Ακρωτήρι, Ημεροβίγλι, Καμάρι και στον Έξω Γυαλό.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις νέες μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Σαντορίνη:

  • Στα σκαριά βρίσκεται νέα μονάδα 3 αστέρων στην Οία. Το νέο κατάλυμα θα κατασκευαστεί σε ακίνητο 605 τ.μ.. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας. Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία FILOTERA SUITES O.E., που είναι και ο μισθωτής του ακινήτου.
  • Εγκρίθηκε νέο ξενοδοχείο στην Σαντορίνη, το οποίο θα προκύψει από αλλαγή χρήσης υφιστάμενης κατοικίας και την ανέγερση νέων κτιρίων με υπόγεια και πισίνες. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 2,2 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Ακρωτήρι στη Σαντορίνη. Για το έργο έχει εγκριθεί η ενημέρωση της σχετικής οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας.
  • Διπλή Επένδυση. Νέα επένδυση για 5άστερο ξενοδοχείο, με υπόγεια και πισίνες, δρομολογείται στη Σαντορίνη, για το οποίο προεγκρίθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας η σχετική οικοδομική άδεια. Το νέο πολυτελές κατάλυμα θα κατασκευασθεί σε έκταση 59,2 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή Έξω Γυαλός. Φορέας του έργου, σύμφωνα με την προέγκριση, είναι η εταιρεία Skybay IKE. H ίδια εταιρεία έχει λάβει προέγκριση και για ένα ακόμη ξενοδοχείο 3 αστέρων, με υπόγειο και την αποπεράτωση υφιστάμενου ημιτελούς κτίσματος, που θα γίνει σε ακίνητο συνολικής επιφάνειας 3,8 στρεμμάτων, στην περιοχή Καμάρι της Σαντορίνης.
  • Πράσινο φως δόθηκε για μια ακόμη διπλή ξενοδοχειακή επένδυση, που αφορά στη δημιουργία δύο νέων 5άστερων ξενοδοχείων. Το πρώτο ξενοδοχείο (όγκου 2.100 m3 περίπου) θα γίνει σε έκταση 1,1 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Ημεροβίγλι, Θήρας. Το δεύτερο ξενοδοχείο (όγκου 1.650 m3 περίπου)θα γίνει σε έκταση 1,09 περίπου στρεμμάτων, επίσης στο Ημεροβίγλι της Θήρας. Για αμφότερα τα έργα έχει ήδη προεγκριθεί η οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας.

Advertisement

TRENDING