ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Σύντομα ο ανάδοχος για τον Πύργο Μικτής Χρήσης με γραφεία & ξενοδοχείο στο Ελληνικό

Published

on

To Commercial Hub στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development

Σύντομα αναμένεται να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για τον Πύργο Μικτής Χρήσης με γραφεία & ξενοδοχείο στο Ελληνικό.

‘Οπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2022 από τη Lamda Development, αναμένονται σύντομα εξελίξεις (ενδεχομένως και έως τέλος Μαΐου) και για αυτό το κομμάτι του Commercial Hub στο Ελληνικό.

Ο νέος Mixed Use Tower στη βόρεια πλευρά της έκτασης, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, θα προχωρήσει με το ίδιο μοντέλο που ακολουθήθηκε και στα άλλα μεγάλα κτιριακά έργα στο Ελληνικό.

Σε πρώτη φάση θα επιλεγεί ο ανάδοχος για το Early Contract Involvement, που θα αναλάβει την προετοιμασία και την συμβουλευτική για το έργο, ενώ σε επόμενη φάση θα επιλεγεί ο ανάδοχος και για την κατασκευή (που όπως και σε άλλες περιπτώσεις, π.χ. Riviera Tower, πιθανόν να είναι το ίδιο σχήμα).

Στο διαγωνισμό αναμένεται να δώσουν το παρών τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού τεχνικού κλάδου, όπως ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AVAX και ΑΚΤΩΡ, μαζί με ξένες εταιρείες του χώρου, χωρίς αυτό να αποκλείει και τη συμμετοχή άλλων εταιρειών.

Ο νέος Πύργος στο Ελληνικό

Η Brook Lane Capital έχει ήδη συμφωνήσει με τη Lamda Development για το project του νέου Πύργου μικτής χρήσης στην πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για το έργο θα συσταθεί joint venture στο οποίο θα συμμετέχει με 30% η Lamda Development ενώ την πλειοψηφία 70% θα έχει η Brook Lane.

Μέσω του joint venture αυτού θα αγοραστεί από την Ελληνικό Α.Ε. η έκταση στην οποία θα ανεγερθεί ο Πύργος και στη συνέχεια θα προχωρήσει η κατασκευή του.

Εκτιμάται ότι το ύψος της επένδυσης θα αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο έχει ενταχθεί στα έργα της πρώτης 5ετίας και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2026.

O Πύργος αποτελεί τμήμα του Commercial Hub του Ελληνικού, που θα γίνει το νέο υπερσύγχρονο εμπορικό, ψυχαγωγικό και επιχειρηματικό προορισμό στο Ελληνικό και θα εκτείνεται σε περισσότερα από 185.000 τ.μ. επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Όπως είχε παρουσιάσει η Lamda Development, στο Commercial Hub θα βρίσκεται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα, ένα εμπορικό πάρκο επόμενης γενιάς με καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, καθώς και υπερσύγχρονοι χώροι γραφείων.

Δίπλα ακριβώς, θα αναπτυχθεί ο εμβληματικός πύργος μικτής χρήσης, ύψους 150 μέτρων, όπου θα στεγαστούν γραφεία και ξενοδοχείο / κατοικίες.

Το ακριβές μίγμα των χρήσεων δεν έχει καθορισθεί ακόμη αλλά εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο τμήμα των έως και 65.000 τετραγωνικών μέτρων θα αποτελείται από χώρους σύγχρονων γραφείων.

Το υπόλοιπο θα αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο με επώνυμες κατοικίες (branded residences), μια νέα τάση στο τουριστικό real estate, που αφορά τη δημιουργία κατοικιών για μόνιμη διαμονή από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ξενοδοχειακό κλάδο.

Ανάλογο παράδειγμα αποτελεί και η μετατροπή του Hilton Athens σε πολυδιάστατο προορισμό με ξενοδοχείο και 50 πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton.

Δείτε παρακάτω πώς θα γίνει ο νέος Πύργος μικτής χρήσης.

(πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση)

To Commercial Hub στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development

Advertisement

TRENDING