REAL ESTATE

Τα 17 ακίνητα της ICI που θα περάσουν στην BriQ Properties – Πού βρίσκονται

Published

on

Πηγή: BriQ Properties

Με την εξαγορά της ΙCI (Intercontinental International) από την BriQ Properties να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023, 17 ακίνητα της ICI αναμένεται να αποκτηθούν από την BriQ.

Συγκεκριμένα, από τα 17 ακίνητα τα περισσότερα είναι μισθωμένα από την Alpha Bank, ενώ άλλα αξιοποιούνται ως χώροι γραφείων και καταστημάτων. Το μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται στην Αττική, με 11 εξ αυτών να είναι εντός νομού Αττικής.

Η συνολική αξία των ακινήτων υπολογίζεται στα 61,3 εκ. ευρώ, ενώ τα 60,5 εκ. ευρώ που θα λάβει η ICI θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας προς την Alpha Bank.

Τα 17 ακίνητα

Αναλυτικά, στο Κολωνάκι στην οδό Χάρητος 3 βρίσκεται ακίνητο 5 ορόφων, 838 τ.μ. το οποίο είναι πλήρως εκμισθωμένο από 5 ενοικιαστές.

Στην πλατεία Καραϊσκάκη στην οδό Αχιλλέως 2, ακίνητο μισθωμένο από την Alpha Bank και από εμπορικό κατάστημα, 1.068 τ.μ.

Στη συμβολή Πανόρμου και Λεωφόρου Κηφισίας υπάρχει άλλο ένα ακίνητο μισθωμένο από την Alpha Bank.

Σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Ιωνία στην κατοχή της BriQ Properties περνούν δύο επαγγελματικοί χώροι στη Λεωφόρο Δεκελείας και στην Λεωφόρο Ηρακλείου αντίστοιχα, ενώ μισθωμένο από την Σκλαβενίτης Α.Ε. είναι ακίνητο στη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Κοιτάζοντας προς τα Νότια Προάστια, ακίνητα της ICI βρίσκουμε σε Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα και Πειραιά. Συγκεκριμένα, τρία εκ των τεσσάρων είναι μισθωμένα από την Alpha Bank, ενώ υπάρχει και ένα ακίνητο γραφείων και εμπορικών καταστημάτων στη Γλυφάδα στην οδό Στράβωνος 8-10.

Στο portfolio της BriQ Properties εντάσσονται και ακίνητα στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τον αριθμό αυτών να είναι 6.

Εκτός Αττικής και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη η BriQ Properties θα αποκτήσει ακίνητο τεσσάρων ορόφων στην οδό Ίωνος Δραγούμη 21 και στην οδό Μακρυγιάννη 106 στη Σταυρούπολη με μισθώτρια την Alpha Bank.

Στον Βόλο διώροφο κτίριο στην οδό Ιάσονος και Παύλου Μελά κλείνουν την παρουσία ακινήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στα νησιά του Ιονίου, ένα 4ώροφο κτίριο 633 τ.μ. στην οδό Πολυχρονίου Κωνσταντά 48 στο νησί της Κέρκυρας, ενώ στην πόλη της Ζακύνθου η BriQ αποκτά ακόμα ένα ακίνητο 283 τ.μ. που στεγάζει εμπορικούς χώρους και γραφεία.

Τέλος, στο Ηράκλειο Κρήτης και σε κεντρικό σημείο επί της οδού 25ης Αυγούστου 64 ένα διατηρητέο κτίσμα που χρησιμοποιείται από την εταιρεία H&M.

Advertisement

TRENDING