ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τα 5 νέα πεντάστερα ξενοδοχεία που ανοίγουν το 2021 στη Μύκονο

Published

on

Το πολυτελές Aeonic Suites & Spa στη Μύκονο - Φωτό: Aeonic Suites & Spa

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται στο νησί της Μυκόνου οι νέες ξενοδοχειακές αφίξεις, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη ότι οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί με τουρισμό υψηλών εισοδημάτων παραμένουν λιγότερο ευάλωτοι ακόμη και στην πανδημία.

Ο “οργασμός” νέων ξενοδοχείων στο νησί συνεχίζεται απτόητος από την υγειονομική κρίση: δεκάδες ξενοδοχεία έχουν ήδη πάρει οικοδομική άδεια (ή προέγκριση) ενώ διψήφιος είναι και ο αριθμός των ξενοδοχείων που έχουν εγκριθεί για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016 για χρηματοδότηση (με τη μορφή επιχορήγησης ή φοροαπαλλαγής).

Και όλα αυτά παρά την περυσινή αναστολή για χορήγηση νέων οικοδομικών αδειών για ξενοδοχεία στις εκτός σχεδίου περιοχές του νησιού (όπως και της Σαντορίνης) που είναι ακόμη σε ισχύ.

Ήδη όμως για τη φετινή σεζόν, προγραμματίζονται (ή έχουν ήδη λάβει χώρα το Πάσχα) πολλές νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές αφίξεις στη Μύκονο που αναμένεται να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν του νησιού.

1. Destino Pacha Mykonos

Το όνομα Pacha είναι συνδεδεμένο με την Ίμπιζα και το αντίστροφο. Αυτό διατείνεται ο όμιλος Pacha, ένας από τους πιο θρυλικούς και αγαπητούς στο χώρο του τουρισμού και της ψυχαγωγίας στη Μεσόγειο. Το 2021 ο όμιλος ανοίγει τα φτερά του και στην έτερη “Ίμπιζα του Αιγαίου”, τη Μύκονο, με το πρώτο τουριστικό συγκρότημα στο νησί.

Δεν πρόκειται για κατασκευή νέου ξενοδοχείου αλλά για ανάληψη του υφιστάμενου Oniro Mykonos – A Shanti Collection Resort, στον Άγιο Στέφανο, με τα 29 δωμάτια και σουίτες, τις πισίνες και τους λοιπούς χώρους εστίασης και άθλησης. Το νέο όνομα του ξενοδοχείου θα είναι Destino Pacha Mykonos Hotel και θα ανοίξει τις πύλες του την 1η Ιουνίου.

Δείτε φωτό από το νέο Destino Pacha Mykonos

2. Once In Mykonos

Το νέο Once in Mykonos βρίσκεται σε έκταση πάνω από την παραλία του Ορνού. Θα διαθέτει 50 δωμάτια και τη διαχείρισή του έχει αναλάβει η εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχείων Trésor Hospitality (HIP Hospitality). Αναμένεται να ανοίξει εντός του 2021.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση

3. Aeonic Suites & Spa

Ανοίγει στις 25 Μαΐου το νέο 5άστερο Aeonic Suites & Spa κοντά στην παραλία Κορφός στη Μύκονο. Το πολυτελές κατάλυμα διαθέτει 34 σουίτες καθώς και εστιατόριο, δύο μπαρ, εγκαταστάσεις spa, πισίνα καθώς και αίθουσα συνεδρίων.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση

Το πολυτελές Aeonic Suites & Spa στη Μύκονο - Φωτό: Aeonic Suites & Spa

4. Kalesma Mykonos

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα Kalesma Mykonos 5 αστέρων βρίσκεται στην περιοχή Αλεομάνδρα, στον κόλπο του Ορνού. Αποτελείται από 25 σουίτες και 2 βίλες και έχουν κτιστεί σε έκταση 18 στρεμμάτων. Οι – 63 τ.μ. εσωτερικά και 90 τ.μ. εξωτερικά – 25 σουίτες του Kalesma Mykonos διαθέτουν όλες ιδιωτική θερμαινόμενη πισίνα ενώ οι 2 βίλες έχουν επιφάνεια 240 τ.μ. εσωτερικών χώεων και έως 300 τ.μ. εξωτερικών χώρων.

Η επένδυση έφθασε τα 25 εκ. ευρώ και φορέας της είναι η εταιρεία ΑΛΟΓΟΜΑΝΔΡΑ SUNSET ΑΕ. Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου ανέλαβε το γνωστό γραφείο K-Studio ενώ το interior design το Studio Bonarchi.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το νέο 5άστερο Kalesma Mykonos, που ανοίγει στις 20 Μαΐου.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση

5. Mykonos Euphoria Suites

Τον Ιούνιο ανοίγει τις πύλες του νέο συγκρότημα 5 αστέρων Mykonos Euphoria Suites ακριβώς πάνω από την παραλία στο Καλό Λιβάδι, υπό τη διαχείριση της Hotel Keys της Hotel Brain. Το νέο συγκρότημα αποτελείται από 31 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, τα περισσότερα από τα οποία έχουν τη δική τους ξεχωριστή πισίνα ή εξωτερικό jacuzzi. Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων του συγκροτήματος, θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες την 1η Ιουνίου 2021.

Δείτε φωτογραφίες από το νέο συγκρότημα στο Καλό Λιβάδι.

Πατήστε πάνω στις φωτό για μεγαλύτερη ανάλυση

Advertisement

TRENDING