ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας-Βαρκελώνης στηρίζουν την επιχειρηματικότητα

Published

on

Απόψεις για την άσκηση της επιχειρηματικότητας, την πορεία της οικονομίας σε Ελλάδα και Ισπανία και κυρίως για τον τρόπο λειτουργίας των δύο φορέων, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Επιμελητήριο Βαρκελώνης, σε συνάντησή τους, την Τετάρτη, 4 Μαρτίου, στην Βαρκελώνη.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είχε συζήτηση με τον ομόλογο του Joan Canadeli και τον γενικό γραμματέα Xavier Coronas και τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του ΕΕΑ.

Όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο φορέων, ξεκινά πλέον τακτική επικοινωνία μεταξύ ομάδων εργασίας και από τις δύο πλευρές προκειμένου να μελετηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας για την κοινή συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα και επίσκεψη αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Βαρκελώνης στην Αθήνα.

Στο διάστημα της παραμονής της αποστολής του ΕΕΑ στη Βαρκελώνη, μέλη της πραγματοποίησαν συναντήσεις με εργοδοτικούς φορείς και με φορείς υλοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων, όπως η Pimec και η Cecot αντίστοιχα, όπου και συζητήθηκαν αναλυτικά οι συνθήκες άσκησης επιχειρηματικότητας σε Ελλάδα και Ισπανία, ενώ έχει ξεκινήσει ευρύτερη συνεργασία του ΕΕΑ με την Cecot για το πρόγραμμα Reempresa, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Ισπανία και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Συνάντηση εργασίας έγινε και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών της Καταλονίας Raul Viladrich, όπου και συζητήθηκαν θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς και ανταλλαγή απόψεων για το πως λειτουργούν οι Σχολές Οδήγησης σε Ελλάδα και Καταλονία.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΕΕΑ στη Βαρκελώνη ήρθε ως συνέχεια των επισκέψεων στα Επιμελητήρια Παρισιού και Βερολίνου τα δύο προηγούμενα χρόνια, ενώ θα συνεχιστούν και με άλλα Επιμελητήρια της Ευρώπης, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας σε θέματα καθοριστικά για την άσκηση της επιχειρηματικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING