ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θα σώσουν TUI και JET2 τον τουρισμό στα ελληνικά νησιά;

Published

on

Καλά νέα ήρθαν από τη Μεγάλη Βρετανία χθες καθώς αρκετοί ελληνικοί προορισμοί βγήκαν από την κόκκινη λίστα και πλέον -καιρού επιτρέποντος- θα ξαναρχίσουν να δέχονται απρόσκοπτα (χωρίς την ανάγκη υποχρεωτικής καραντίνας) τουρίστες.

Συγκεκριμένα, χθες, αφαιρέθηκε και η Κρήτη από τη λίστα των “κόκκινων προορισμών” για τους Βρετανούς, μετά την αφαίρεση όλων των υπόλοιπων νησιών (πλήν της Μυκόνου) την περασμένη εβδομάδα. Πλέον, παραμένει μόνο η Μύκονος στην κόκκινη λίστα, οι επισκέπτες στην οποία υποχρεούνται σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους στη Μεγάλη Βρετανία.

Ωστόσο, η αφαίρεση της Κρήτης από τη λίστα έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό με εκατομμύρια τουρίστες από όλη την Ευρώπη και κυρίως τη Μεγάλη Βρετανία.

Και το Νοέμβριο για διακοπές στην Ελλάδα

Σύμμαχοι του ελληνικού τουρισμού αποτελούν τόσο ο καλός καιρός που συνεχίζεται στη χώρα μας (αλλά και το γεγονός ότι όλοι οι τουριστικοί προορισμοί έχουν χαμηλούς αριθμούς τουριστών) αλλά και ιδίως οι μεγάλες τουριστικές εταιρείες tour operators, όπως η TUI και η JET2.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σεπτέμβριο με την ανακοίνωση ένταξης πολλών ελληνικών νησιών στην “κόκκινη” λίστα προορισμών, και οι δύο εταιρείες ακύρωναν σωρηδόν τα πακέτα τους προς αυτούς τους προορισμούς.

Πλέον και οι δύο εταιρείες, με σύμμαχο τον καλό καιρό και την άνετη εμπειρία στους τουριστικούς προορισμούς (χωρίς το συνωστισμό των προηγουμένων ετών – ρεκόρ στην Ελλάδα), προσφέρουν και πάλι πακέτα για διακοπές στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η TUI, η οποία είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα είναι ο φετινός προορισμός της χρονιάς για εκείνη, ξεκίνησε τη διάθεση:

  • πακέτων προσφοράς για τον Οκτώβριο, από Λονδίνο, Γκάτγουικ, Μάντσεστερ και Μπέρμινγκχαμ προς Ζάκυνθο
  • πακέτων για Οκτώβριο και Νοέμβριο από Λονδίνο, Γκάτγουικ, Μάντσεστερ και Μπέρμινγκχαμ προς Κω και Ρόδο

Αντίστοιχα, και η JET2, η οποία ανέστειλε το πρόγραμμά της για την Τουρκία και την Πολωνία, ανακοίνωσε επιπλέον 13.000 θέσεις για ταξίδια προς τη Ρόδο, την Κω αλλά και την Κέρκυρα.

Σε αντίστοιχη διαδικασία βρίσκονται και οι δύο low cost αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα, Ryanair και Wizz Air, οι οποίες διαφημίζουν νέα φθηνά αεροπορικά ταξίδια προς ελληνικούς προορισμούς.

Advertisement

TRENDING