Ο πολυμήχανος Οδυσσέας «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη και στο NOESIS και η «Οδύσσεια», η πιο συναρπαστική ιστορία του κόσμου, ζωντανεύει στο κορυφαίο θεματικό πάρκο που έχει γίνει στην Ελλάδα και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Οι εταιρείες παραγωγής Dream Workers και Eksagon Exhibitions μαζί με τον αγαπημένο παρουσιαστή και συγγραφέα Γιάννη Σερβετά, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κοινό το έπος της «Οδύσσειας», ένα από τα πιο θεμελιώδη έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.
Οι δημιουργοί του απόλυτα πετυχημένου μυθολογικού πάρκου «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» αλλά και του περίφημου «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», των «Μυστικών Κόσμων του Ευγένιου Τριβιζά» και των γιγαντιαίων «Δεινόσαυρων», συνεχίζουν τις μεγάλες εκπλήξεις με μια μοναδική υπερπαραγωγή, αυτήν τη φορά σε έναν νέο, ποιοτικό και ασφαλή χώρο στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών, NOESIS.
Από τις 22 Οκτωβρίου του 2019 ως τις 24 Ιανουάριου του 2020 οι επισκέπτες του Θεματικού Πάρκου και Μουσείου «Οδύσσεια» οδηγούνται μέσα στον Δούρειο Ίππο και βλέπουν μπροστά τους τούς θεούς του Ολύμπου, τα θηρία και τους θρύλους να ζωντανεύουν σε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο μεταμορφωμένο σε σκηνικό αρχαιότητας.
Ο μυθικός ήρωας Οδυσσέας, η Κίρκη, οι Κύκλωπες, οι Λαιστρυγόνες, οι Σειρήνες, ο άγριος Ποσειδώνας και ο καλόγνωμος Αίολος, περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να πουν την ιστορία τους με ιδιαίτερα εκπαιδευτικό χαρακτήρα, προσαρμοσμένο σε κάθε ηλικία με εκπλήξεις και μια ισχυρή δόση χιούμορ.
Τρισδιάστατα μηχανοκίνητα ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων που διαθέτουν κίνηση και ήχο ξεδιπλώνουν τη διαχρονική ιστορία των 12.110 στίχων της Οδύσσειας μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Η χρήση της τεχνολογίας δημιουργεί μαζί με τα εκθέματα μια ξεχωριστή διαδρομή στον χρόνο και έτσι οικογένειες, εκπαιδευτικοί και μαθητές (όλων των σχολικών βαθμίδων) μπορούν να ζήσουν την αξέχαστη εμπειρία με τις περιπέτειες του Οδυσσέα.
Την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση του θεματικού πάρκου έχει ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Κλασσικής Φιλολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ιωάννης Καζάζης. Τη συγγραφή των κειμένων και του σεναρίου έκανε ο κειμενογράφος και ερευνητής, Παναγιώτης Τοπαλίδης, ενώ τη δική του «πινελιά» στο πάρκο προσθέτει και ο Γιάννης Σερβετάς.