ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Βουλγαρία: Πάνω από 200 εκατ. λέβα επενδύσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία

Published

on

Επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 200 εκατομμυρίων λέβα έγιναν στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Βουλγαρίας το 2018, δημιουργώντας 3.200 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομίας Λίλια Ιβάνοβα, από το βήμα της έναρξης των εργασιών συνεδρίου αφιερωμένου στην ιταλική “παρουσία” στον τομέα του σχεδιασμού αυτοκινήτων, που έγινε στη Σόφια.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ, βασικός προσκεκλημένος του συνεδρίου ήταν ο μηχανικός Πάολο Πινινφαρίνα, πρόεδρος της εταιρείας Pininfarina AD, ο οποίος καθίσταται ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στον παγκόσμιο σχεδιασμό αυτοκινήτων. Ο Πινινφαρίνα παρουσίασε τις τελευταίες τάσεις στον σχεδιασμό αυτοκινήτων, καθώς και τα επιτεύγματα της εταιρείας του.

Η Λίλια Ιβάνοβα τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βουλγαρία ήταν εξαιρετικά θετική και δυναμική, με αποτέλεσμα η χώρα να έχει καταστεί ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στον συγκεκριμένο κλάδο. Πρόσθεσε ακόμα ότι, υπάρχουν ήδη στη χώρα 220 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο με περισσότερα από 50.000 άτομα να κατασκευάζουν εξαρτήματα για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα η θετική τάση να συνεχιστεί και στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, δεδομένου ότι σε εξέλιξη είναι οκτώ νέα σχέδια δυνητικών επενδυτών, ενώ έκανε ειδική μνεία στις πολύ καλές οικονομικές σχέσεις Βουλγαρίας-Ιταλίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING