ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία-Ε.Ε.: Το βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP εκτιμά ότι είναι δύσκολη μια συμφωνία για το Brexit

Published

on

Το βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα, σύμμαχος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε ότι μια συμφωνία για το Brexit είναι απίθανο να επιτευχθεί έως την ανεπίσημη προθεσμία της Παρασκευής.

Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία έως την Παρασκευή, ο αναπληρωτής επικεφαλής του DUP Νάιτζελ Ντοντς δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg: «Φαίνεται δύσκολο αυτή τη στιγμή – λυπάμαι πολύ γι’ αυτό»

«Αυτό που πράγματι φαίνεται να προκύπτει είναι ότι οι αρχικές προτάσεις για το λεγόμενο backstop είναι προφανώς κάτι που ορισμένοι πολιτικοί στο Δουβλίνο ιδιαίτερα στην κυβέρνηση ένιωθαν πραγματικά ότι ήταν ο τελικός προορισμός», δήλωσε ο Ντοντς. Δήλωσε ότι η Ιρλανδία ανατρέπει ειρηνευτικές συμφωνίες ορόσημο με το να απορρίπτει την ιδέα συναίνεσης για τη Βόρεια Ιρλανδία της πρότασης του Τζόνσον για το Brexit.

«Το Δουβλίνο φαίνεται τώρα ότι αντιστρέφει τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, τη Συμφωνία του Μπέλφαστ, τη Συμφωνία του Σεντ Άντριους –όλες τις συμφωνίες που συνήψαμε τα τελευταία 20 χρόνια στο πλαίσιο της πολιτικής διαδικασίας», δήλωσε ο Ντόντς.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING