REAL ESTATE

Ξεκινά η δεύτερη μεγάλη επένδυση της Dimand στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Ποιό ιστορικό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

Published

on

Το ιστορικό ακίνητο του ΦΙΞ στη Δυτική Θεσσαλονίκη - Φωτό: Google Maps

Ξεκινά η δεύτερη μεγάλη επένδυση της Dimand στη Δυτική Θεσσαλονίκη με ιστορικό ακίνητο της πόλης που βρίσκεται στην περιοχή να αξιοποιείται για να βρει νέα ζωή.

Ο λόγος για το ιστορικό ακίνητο ΦΙΞ που βρίσκεται στη Δυτική Θεσσαλονίκη, σχεδόν απέναντι από το Hub 26, την έτερη μεγάλη επένδυση σε κτίρια γραφείων της Dimand στην περιοχή.

Η επένδυση στο ΦΙΞ, όπως και στο Hub 26, αναβαθμίστηκε καθώς το εκτιμώμενο budget θα εκτοξευθεί, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρείας, από τα 100 εκατ. ευρώ έως και 130-150 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο θα ανήκει πλέον ολόκληρο στη Dimand, η οποία σκοπεύει να το αξιοποιήσει με μικτές χρήσεις. 

Το ακίνητο περιλαμβάνει αρκετά κτίρια τα οποία θα σωθούν καθώς έχουν κριθεί προστατευόμενα λόγω της ιστορικότητάς τους, ενώ τα υπόλοιπα θα κατεδαφιστούν για να ανεγερθούν οι νέες αναπτύξεις.

Συνολικά υπολογίζεται να κατασκευασθούν περίπου 30.000 τ.μ..

Οι χρήσεις δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί αλλά θα περιλαμβάνουν πολιτιστικές χρήσεις (λόγω της προστασίας των παλιών κτιρίων) ενώ εξετάζονται χώροι γραφείων, εμπορικά καταστήματα, ακόμη και ξενοδοχείο.

Χρονικά, από το Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις των παλιών μη διατηρητέων κτισμάτων ενώ η έναρξη του κατασκευαστικού έργου αναμένεται αργότερα μέσα στο 2023 με την έκδοση των οικοδομικών αδειών (εκτίμηση για Β’ εξάμηνο 2023).

Φορέας της επένδυσης είναι η θυγατρική της Dimand, Filma Μ.Α.Ε..

Μεγάλωσε η επένδυση Hub26 της Dimand στη Θεσσαλονίκη

Advertisement

TRENDING