VIDEOS

Ξεκινά η επένδυση για το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Χίο

Published

on

Χίος - Πηγή: Canva Pro

Ξεκινά η επένδυση για το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Χίο καθώς θεμελιώθηκε πριν από λίγες ημέρες το έργο.

Η επένδυση της οικογένειας Καλλιμασιά αφορά τη δημιουργία του πρώτου πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων στο νησί.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ και η αρχική ιδέα της ξεκίνησε πριν από 7 ολόκληρα χρόνια. Πριν λίγες ημέρες θεμελιώθηκε το έργο και σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης από τον κο Μαρκέλλο Καλλιμασιά, το νέο ξενοδοχείο μαζί με την επέκταση του αεροδρομίου του νησιού θα συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Χίου και θα την θέσει εκ νέου στον τουριστικό χάρτη.

Το πρώτο 5άστερο της Χίου

Το νέο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί στην πόλη της Χίου, σε έκταση που βρίσκεται στην Λεωφόρο Ενώσεως 10, σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Χίου.

Θα διαθέτει 48 σουίτες, οι περισσότερες εκ των οποίων θα έχουν απευθείας πρόσβαση σε πισίνα, εστιατόριο, nautical bar – cafe, spa, καθώς και χώρο για γάμους και δεξιώσεις.

Το 2018 μάλιστα το επενδυτικό έργο για το 5άστερο ξενοδοχείο 112 κλινών είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για υπαγωγή στον Επενδυτικό Νόμο.

Σύμφωνα με την απόφαση υπαγωγής, το κόστος της επένδυσης ανερχόταν σε 12,63 εκατ. ευρώ περίπου και θα ενισχυόταν με το ποσό των 4,86 εκατ. ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης.

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει το γραφείο OLOGRAMMA ARCHITECTS.

Το έργο θα ολοκληρωθεί και ανοίξει τις πύλες του το Μάιο του 2024.

Πώς προχωρά η “δίδυμη” τουριστική επένδυση στη Χίο – Αλλαγή σκυτάλης για το έργο στη Μαρίνα

TRENDING