REAL ESTATE

Ξεκινάει σύντομα η εταιρεία real estate του ομίλου Φουρλή – Πότε θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η ΑΕΕΑΠ

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro

Εδώ και καιρό βρισκόταν στα σκαριά η έναρξη λειτουργίας της εταιρείας real estate του Ομίλου Φουρλή αλλά το τέλος των περιοριστικών μέτρων και της πανδημίας θα σημάνει την δυναμική της είσοδο στην ελληνική αγορά real estate.

H Trade Estates ΑΕΕΑΠ αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της έως τον Ιούλιο και κατόπιν θα εκκρεμεί η εισαγωγή της μετοχής της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ).

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η κάθε ΑΕΕΑΠ έχει υποχρέωση να εισαχθεί εντός 2 ετών από την έναρξη λειτουργίας της στο Χρηματιστήριο, ώστε να εκπληρώσει άλλωστε και το σκοπό της ως ΑΕ που επενδύει και μοχλεύει κεφάλαια για νέες επενδύσεις, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, η διοίκηση του Ομίλου Φουρλή σκοπεύει να δρομολογήσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο πολύ νωρίτερα από τον Ιούλιο του 2023, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία.

Η “προίκα” της Trade Estates είναι σημαντική και ανέρχεται σε περίπου 180 εκ. ευρώ. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ακίνητα στα οποία φιλοξενούνται σήμερα ήδη καταστήματα ΙΚΕΑ.

Μάλιστα, δρομολογούνται σύμφωνα με τη διοίκηση του Φουρλή νέες επενδύσεις σε ακίνητα για την Trade Estates. Τουλάχιστον τρία πρότζεκτ είναι αρκετά κοντά στο να κλείσουν, ενώ από αυτά τα 2 αναμένεται να σχετίζονται με την ΙΚΕΑ.

Μακροπρόθεσμος στόχος της διοίκησης είναι να διπλασιάσει την αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Trade Estates στα 360 εκ. ευρώ.

Στα πλάνα βρίσκεται και η σύναψη συνεργασιών ή ακόμη και η είσοδος νέων επενδυτών στην εταιρεία, ωστόσο όπως ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη, προς το παρόν δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για κάτι τέτοιο.

Advertisement

TRENDING