ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κασσιόπη

Published

on

Όπως αποκάλυψε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, την Παρασκευή 19/6 μέσω twitter, και επανέλαβε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ξεκινάει η μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κασσιόπη, στη Βόρεια Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα ξεκίνησαν ήδη από την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 οι προεργασίες στην περιοχή όπου ειδικά συνεργεία ξεκίνησαν τις διαδικασίες κατεδάφισης των παλιών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τον αριθμό άδειας 89390/13.12.2019, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Ο κος Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ 100,3, δήλωσε οτι η κατασκευή αυτής της μεγάλης επένδυσης θα ξεκινήσει τον Ιούλιο δημιουργώντας άμεσα 600 θέσεις εργασίας (κατά τη διάρκεια της κατασκευής) ενώ συνολικά, η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 1000 θέσεις εργασίας.

Ο Ανδρέας Σάντης, Managing Director και Head of Greece, W. Balkans and Cyprus, της NCH CAPITAL που βρίσκεται πίσω από το Kassiopi Project, δήλωσε σχετικά:

«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού οι εργασίες αυτές ουσιαστικά σηματοδοτούν την έναρξη της φάσης της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας για το έργο της Κασσιόπης. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός πρότυπου τουριστικού χωριού για το οποίο όλοι οι Κερκυραίοι και όλοι οι Έλληνες θα είναι περήφανοι. Η επένδυση είναι της τάξης των 120 εκατ. ευρώ, και κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας θα πληρωθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ενώ όπως είναι γνωστό η βασική φιλοσοφία του έργου βασίζεται στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου του περιβάλλοντος χώρου».

Λίγα λόγια για το Kassiopi Project

Η επένδυση στην Κασσιόπη θα χωριστεί σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη, που χρονικά θα διαρκέσει δύο χρόνια, αναμένεται να κατασκευαστούν το ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων (δυναμικότητας 90 δωματίων, 76 σουιτών), καθώς και οι βασικές υποδομές του project.

Στη δεύτερη φάση, θα προχωρήσει η κατασκευή για τις πολυτελείς βίλες, με ορίζοντα παράδοσης αυτού του έργου την τριετία. Επομένως μέσα σε μία πενταετία, συνολικά, η εμβληματική επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί σε απόλυτο βαθμό.

Η επένδυση είναι υψηλή και το κατασκευαστικό σκέλος αυτής, προβλέπεται να ανέλθει σε επίπεδο κόστους στα 120-130 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πλάνο της επενδύτριας εταιρείας, το έργο στην Κασσιόπη θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 500 στρεμμάτων. Από την έκταση αυτή, το 7% προβλέπεται να αξιοποιηθεί για τη δόμηση εγκαταστάσεων τουρισμού πολυτελείας όπως προείπαμε, με το υπόλοιπο 93% να συνιστά χώρο πράσινου. Ουσιαστικά μία δασική έκταση, που θα επιστρέψει στο ελληνικό κράτος.

Advertisement

TRENDING