RESIDENTIAL

Ξεκίνησε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για κατοικίες στο Hellinikon – Τα σχέδια της LAMDA

Published

on

Σε πλήρεις ρυθμούς βρίσκεται η ανεύρεση υποψήφιων αγοραστών κατοικιών στο Hellinikon από τη Lamda Development. 

Όπως είχε πρόσφατα ειπωθεί από τη διοίκηση στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, εντός του 1ου εξαμήνου του 2021 θα έχουν υπάρξει οι πρώτες προπωλήσεις κατοικιών στο νέο παραθαλάσσιο “διαμάντι” της Αθήνας.

Οι τιμές αναμένεται να κυμανθούν από 4.000 έως και 8.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Lamda.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του project, τα έργα της πρώτης πενταετίας περιλαμβάνουν εκτενές οικιστικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η ανέγερση

– Παραθαλάσσιου πύργου κατοικιών σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη «Γειτονιά Μαρίνας Αγίου Κοσμά», με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 45.000 τ.μ. Το κτίριο αυτό θα αποτελέσει τοπόσημο της περιοχής (πύργος κατοικιών στη μαρίνα).

– Παραθαλάσσιου οικισμού κατοικιών ήπιας δόμησης (μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών – διαμερισμάτων μέγιστου ύψους 11 μ.), σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη «Γειτονιά Ενυδρείου Αγίου Κοσμά», με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 43.500 τ.μ.

– Συγκροτημάτων κατοικιών διαφόρων τύπων (κτήρια ύψους έως 50 μ., διαμερίσματα, κ.λπ.), εκτιμώμενης δόμησης περίπου 40.000 τ.μ. (περίπου 800 κατοικίες) εντός της Πολεοδομικής Ενότητας Α-Π1 «Γειτονιά πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας».

Οι πωλήσεις κατοικιών θα αποτελέσουν και το σημαντικότερο τμήμα των εσόδων της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό. Την πρώτη πενταετία (που αποτελεί και την πρώτη φάση του project) το οικιστικό κομμάτι θα αποτελέσει το 43% της αξίας της επένδυσης ενώ στο σύνολο του project το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 58%, με δεύτερο πυλώνα εσόδων τα δύο εμπορικά κέντρα που θα δημιουργηθούν (επί της Λ.Βουλιαγμένης και στον Άγιο Κοσμά).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα ενδιαφέροντος στη σελίδας του Hellinikon project, επιλέγοντας αν ενδιαφέροντα για μονοκατοικία, διαμέρισμα ή διαμέρισμα σε πύργο κατοικιών.

Advertisement

TRENDING