ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Ξεμπλοκάρει η επένδυση 200 εκ. ευρώ για το Ιατρικό Πάρκο Αθηνών στην Παιανία

Published

on

Εδώ και καιρό έχει υπάρξει κινητικότητα για να πάρει μπροστά άλλη μια σημαντική επένδυση real estate, με έμφαση στην υγεία και την εκπαίδευση, στα Μεσόγεια. Πρόκειται για τα πλάνα του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών για τη δημιουργία του state-of-the-art Ιατρικού Πάρκου Αθηνών στην Παιανία.

Στην πρόσφατη συνεδρίασή του, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προενέκρινε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τη δημιουργία του Πάρκου, σε έκταση 120 στρεμμάτων, στο Δήμο Παιανίας, ώστε όπως σημειώνει “να είναι εφικτή και υλοποιήσιμη η προτεινόμενη επένδυση”.

Το προφίλ της επένδυσης

Η συγκεκριμένη επένδυση κρατάει από παλιά, αφού πάντα ο Όμιλος είχε στο όραμά του τη δημιουργία του Ιατρικού Πάρκου Αθηνών, μέσα στο οποίο φιλοδοξούσε να ιδρύσει την 1η ιδιωτική ιατρική σχολή στην Ελλάδα, εφόσον το επέτρεπε φυσικά και το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα (δηλαδή τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων).

Το ύψος της επένδυσης είναι μεγάλο καθώς κυμαίνεται στα 200 εκ. ευρώ.

Στην έκταση προβλέπονται να δημιουργηθούν γενικές αλλά και εξειδικευμένες μονάδες υγείας και πρόνοιας καθώς και κτίρια για εκπαιδευτικές υπηρεσίες αλλά και αρκετοί χώροι συνάθροισης κοινού.

Φορέας της επένδυσης είναι η EUROSITE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Α.Ε., θυγατρική του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών.

Το ιστορικό

Τα πλάνα του Ιατρικού Αθηνών για το πάρκο υπάρχουν εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Ήδη από το 2001 είχε ανακοινωθεί ότι προχωρά η επένδυση με την πλήρη απόκτησης της Eurosite από τον Όμιλο. Το υπόλοιπο 50% έως τότε κατείχε η Interamerican, με την οποία μάλιστα τότε είχε συναφθεί συμφωνία για την από κοινού υλοποίηση της επένδυσης, η οποία όμως έπαψε να ισχύει με την απόκτηση του 100% της Eurosite. Μάλιστα, η επένδυση επρόκειτο να ολοκληρωθεί το μακρινό 2003.

Σύμφωνα με τα τότε πλάνα, το ιατρικό πάρκο θα περιλάμβανε:

* Γενική νοσηλευτική μονάδα, δυναμικότητας 350 κλινών
* Μαιευτική – Γυναικολογική Μονάδα, δυναμικότητας 150 κλινών
* Μονάδα Θεραπείας και Αποκατάστασης, δυναμικότητας 100 κλινών
* Κέντρο Φυσικής Υγιεινής και Ανανέωσης, δυναμικότητας 50 κλινών
* Παιδιατρική Μονάδα, δυναμικότητας 100 κλινών
* Συνεδριακό κέντρο 1.000 θέσεων
* Επιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο
* Ξενοδοχειακή μονάδα, δυναμικότητας 70 κλινών, για τις ανάγκες των συγγενών των νοσηλευομένων

Αναμένεται να φανεί αν η τωρινή επένδυση θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τότε και τι ακριβώς θα περιλαμβάνει.

Advertisement

TRENDING