ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

Υπό πίεση τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development λόγω του lockdown

Published

on

Επιστροφή στην κανονικότητα με τη βοήθεια των εμβολίων βλέπει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, με βάση όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας.

Αν και η κύρια εστίαση της εταιρείας, σε επίπεδο νέων έργων, αφορά το mega-project στο Ελληνικό, όπου αναμένεται και η ολοκλήρωση της συμφωνίας με το Δημόσιο για τη μεταβίβαση, τα εμπορικά κέντρα της εταιρείας αποτελούν προς το παρόν σημαντική πηγή εσόδων.

Ωστόσο, το νέο παρατεταμένο lockdown δημιουργεί ισχυρή οικονομική πίεση στα εμπορικά κέντρα της Lamda. ‘Ομως φαίνεται ότι η μέθοδος click away που εφαρμόζεται εδώ και μερικές ημέρες έχει τονώσει την αγορά.

Όπως δήλωσε ο κος Αθανασίου “…η κίνηση τις ημέρες αυτές παραμένει σε λογικά επίπεδα τηρουμένων των αναλογιών. Βέβαια και η εταιρεία συνεχίζει να στηρίζει τους μισθωτές της με την ενίσχυση του 80% στα μισθώματα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου”.

Οι εταιρείες διαχείρισης των εμπορικών κέντρων αναμένεται να παρουσιάσουν δραματική μείωση εσόδων κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου όχι μόνο γιατί τα καταστήματα λιανικής είναι κλειστά αλλά και γιατί χάνουν έσοδα από την εκμετάλλευση των συναφών εγκαταστάσεων (π.χ. πάρκινγκ) αλλά και την εκμετάλλευση χώρων εντός των εμπορικών κέντρων, τα οποία διατίθενται για εμπορικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες δε χάνουν μόνο από το ενοίκιο που δε θα εισπράξουν αλλά και από το ποσοστό επί των πωλήσεων των καταστημάτων που επίσης έχει χαθεί.

Advertisement

TRENDING