ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Οι 3 νέες επενδύσεις σε κτίρια γραφείων στο Μαρούσι

Published

on

Παρά την πανδημία, κανονικά ή έστω με μικρές καθυστερήσεις προχωρούν τα έργα στις 3 νέες μεγάλες επενδύσεις σε σύγχρονα κτίρια γραφείων στο Μαρούσι.

Η περιοχή είναι γνωστό εξάλλου ότι αποτελεί τον πόλο έλξης για τις μεγάλες εταιρείες και έχει αναδειχθεί πλέον σε επιχειρηματικό κέντρο της Αθήνας. Οι τρεις νέες επενδύσεις αναμένεται να αναζωπυρώσουν τη ζήτηση στην περιοχή.

Με την πανδημία και την οικονομική κρίση που αυτή έφερε, υπήρξε αμφιβολία για το αν χρειάζονται πλέον οι μεγάλες εταιρείες τόσους μεγάλους χώρους γραφείων ή αν η τηλεργασία θα καθιερωθεί.

Παρά την αρχική στάση αναμονής των επιχειρήσεων, τόσο αυτών που ήθελαν να μετεγκατασταθούν σε νέους σύγχρονους χώρους όσο και αυτών που επενδύουν σε ακίνητα, προχωρούν αρκετά σημαντικά έργα και αναμένεται να δούμε αν τα σύγχρονα κτίρια γραφείων θα προσελκύσουν και άλλα επενδυτικά κεφάλαια εν μέσω της κρίσης.

H κατασκευαστική δραστηριότητα στο Μαρούσι ωστόσο καλά κρατεί.

Τα 3 νέα σύγχρονα κτίρια γραφείων στο Μαρούσι

Το πρώτο κτίριο, ίσως και το μεγαλύτερο στην περιοχή, είναο το νέο κτίριο στις οδούς Φραγκοκλησιάς, Αιγιαλείας και Κοσμά Αιτωλού. Η επένδυση αφορά την κατασκευή ενός νέου 5ώροφου κτιρίου, με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Θα έχει ανωδομή 7.000 τ.μ., επιπλέον 7.000 τ.μ. σε υπόγειους και βοηθητικούς χώρους καθώς και περίπου 200 θέσεις πάρκινγκ. Την κατασκευή του έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ για λογαριασμό της Prodea Investments ενώ τη διαχείριση του πρότζεκτ έχει αναλάβει η Arbitrage Real Estate.

Το νέο κτίριο που κατασκευάζει η Prodea στο Μαρούσι

Το δεύτερο κτίριο κατασκευάζεται λίγο παρακάτω στη Φραγκοκλησιάς, κοντά στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου. Το νέο κτίριο γραφείων θα έχει επιφάνεια ανωδομής 4.000 τ.μ. και υπόγειο πάρκινγκ 100 θέσεων. Τα έργα ξεκίνησαν στο ακίνητο πριν από λίγο καιρό.

Το τρίτο κτίριο βρίσκεται επίσης στην ίδια περιοχή και αποτελεί μια καθαρά ιδιωτική επένδυση για ίδια χρήση. Ο Όμιλος Σαράντη κατασκευάζει ένα νέο υπερσύγχρονο 5ώροφο κτίριο γραφείων περίπου 2.800 τ.μ.. Οι πρώτες εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ το κτίριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021.

Advertisement

TRENDING