ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεκινά άμεσα η λειτουργία 26 νέων Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών
Published
7 έτη agoon
By
NewsroomΕίκοσι έξι νέα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, δια της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), έχει συστήσει από την 1η Μαρτίου του 2017 ένα πανελλαδικό δίκτυο Κέντρων – Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ. – Γ.Ε.Υ.Δ) και μέχρι σήμερα λειτουργούν 25 αντίστοιχα σημεία εξυπηρέτησης, σε Αττική (Αθήνα και Πειραιά), Θεσσαλονίκη και 14 επαρχιακές πόλεις.
Μέσω του δικτύου αυτού έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά μέχρι σήμερα 12.554 οφειλέτες.
Από το σύνολο των οφειλετών που προσήλθαν στα Κ.Ε.Υ.Δ. – Γ.Ε.Υ.Δ.:
– το 75% ήταν φυσικά πρόσωπα (νοικοκυριά και ελεύθεροι επαγγελματίες)
– το 20% εκπρόσωποι πολύ μικρών επιχειρήσεων
– το 5% εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Περί το 60% των περιπτώσεων ζήτησε μια γενικότερη ενημέρωση περί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τα ζητήματα ρύθμισης οφειλών και τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν, ενώ το 40% των πολιτών ζήτησε μια εξειδικευμένη νομική ή/και οικονομική συμβουλή επί προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, οι οποίες και καλύφθηκαν, κατόπιν επαφής των εργαζομένων των ΚΕΥΔ – ΓΕΥΔ με την Κεντρική Υπηρεσία (νομικό και οικονομικό τμήμα) της ΕΓΔΙΧ.
Ως προς την κατανομή των χρεών διαπιστώνεται ότι:
– το 35% των οφειλετών που προσήλθαν στα Κ.Ε.Υ.Δ. – Γ.Ε.Υ.Δ. έχουν οφειλές ταυτόχρονα προς τα πιστωτικά ιδρύματα και προς το Δημόσιο (Α.Α.Δ.Ε. / Δ.Ο.Υ. και Ε.Φ.Κ.Α. / Κ.Ε.Α.Ο.)
– το 50% των εξυπηρετούμενων δανειοληπτών έχει οφειλές μόνο προς τα πιστωτικά ιδρύματα
– το 15% έχει οφειλές μόνο προς το Δημόσιο.
Ως προς το δηλωθέν εισόδημα των πολιτών που επισκέφθηκαν το δίκτυο των Κ.Ε.Υ.Δ. – Γ.Ε.Υ.Δ., σύμφωνα με τις πληροφορίες που οι ίδιοι παρουσίασαν, παρατηρήθηκε ότι:
– Το 40% των πολιτών δηλώνει εισόδημα μικρότερο από 8.000 ευρώ
– Το 35% των πολιτών δηλώνει εισόδημα μεταξύ 8 – 15.000 ευρώ
– Το 15% των πολιτών δηλώνει εισόδημα μεταξύ 15 – 25.000 ευρώ
– Το 10% των πολιτών δηλώνει εισόδημα μεγαλύτερο από 25.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου περί των εναλλακτικών λύσεων για τη ρύθμιση των οφειλών, είτε αφορά σε φυσικό πρόσωπο είτε σε επιχείρηση, έχει αναρτηθεί Πληροφοριακό Υλικό στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr). Ειδικότερα όσον αφορά στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών διατίθεται πληροφοριακό υλικό που περιλαμβάνει το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει (νόμος, Υπουργικές Αποφάσεις κλπ), αναλυτικές οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας, καθώς και υποβολής της αίτησης (βήμα – βήμα με εικόνες), παρουσίαση του νόμου μέσω συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων προς παροχή πιο εξειδικευμένων διευκρινίσεων, υποδείγματα μελετών βιωσιμότητας κλπ.
Επιπρόσθετα δημιουργήθηκε και λειτουργεί από τις 3/8/2017 ειδικό helpdesk μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ocw-info@keyd.gov.gr) προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους, τα οποία αποτελούν πηγή επικαιροποίησης του ανωτέρω πληροφοριακού υλικού. Από την ημερομηνία ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 3/8/2017 μέχρι και σήμερα έχουν υποβληθεί και απαντηθεί περισσότερα από 19.215 ερωτήματα από την ομάδα υποστήριξης εξωδικαστικού μηχανισμού της ΕΓΔΙΧ, εκ των οποίων τα 700 αφορούν στον μήνα Ιανουάριο.
Πού θα λειτουργήσουν τα νέα γραφεία
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσουν 26 Γ.Ε.Υ.Δ. στις Περιφερειακές Ενότητες:
α) Δράμας, με έδρα τον δήμο Δράμας, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
β) Πέλλας, με έδρα τον δήμο Έδεσσας, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
γ) Θεσπρωτίας, με έδρα τον δήμο Ηγουμενίτσας, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Ιωαννιτών.
δ) Ευρυτανίας, με έδρα τον δήμο Καρπενησίου, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Αγρινίου.
ε) Καστοριάς με έδρα τον δήμο Καστοριάς, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Κοζάνης.
στ) Πιερίας με έδρα τον δήμο Κατερίνης, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Λαρισαίων.
ζ) Κέρκυρας με έδρα τον δήμο Κέρκυρας, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Ιωαννιτών.
η) Ροδόπης , με έδρα τον δήμο Κομοτηνής, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
θ) Φθιώτιδας, με έδρα τον δήμο Λαμιέων, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Βόλου.
ι) Λευκάδας, με έδρα τον δήμο Λευκάδας, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Αγρινίου.
ια) Βοιωτίας, με έδρα τον δήμο Λεβαδέων, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Χαλκιδέων.
ιβ) Ξάνθης, με έδρα τον δήμο Ξάνθης, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
ιγ) Χαλκιδικής, με έδρα τον δήμο Πολυγύρου, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
ιδ) Πρέβεζας, με έδρα τον δήμο Πρέβεζας, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Ιωαννιτών.
ιε) Ηλείας, με έδρα τον δήμο Πύργου, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Πατρέων.
ιστ) Ρεθύμνης, με έδρα τον δήμο Ρεθύμνης, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
ιζ) Λακωνίας , με έδρα τον δήμο Σπάρτης, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Καλαμάτας.
ιη) Σύρου – Ερμούπολης, με έδρα τον δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Πειραιά.
ιθ) Τρικάλων, με έδρα τον δήμο Τρικκαίων, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Λάρισας.
κ) Αρκαδίας, με έδρα τον Δήμο Τρίπολης, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Κορίνθου.
κα) Φλώρινας, με έδρα τον δήμο Φλώρινας, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Κοζάνης.
κβ) Χίου, με έδρα τον δήμο Χίου, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Πειραιά.
κγ) Κιλκίς, με έδρα τον δήμο Κιλκίς, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
κδ) Γρεβενών, με έδρα τον δήμο Γρεβενών, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Κοζάνης.
κε) Αργολίδας, με έδρα τον δήμο Ναυπλιέων, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Κορινθίων.
κστ) Σάμου, με έδρα τον δήμο Σάμου, ως περιφερειακή υποστηρικτική του Κ.Ε.Υ.Δ. με έδρα τον Δήμο Πειραιά.
Πόσους εξυπηρέτησαν τα γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών
Το γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στην Αθήνα επί της οδού Σολωμού 60 και Πατησίων (κτίριο ΟΑΕΔ, πρώην ΟΕΚ), σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν λειτούργησαν από την αρχή όλα τα γραφεία αλλά σταδιακά εντάχθηκαν στο σύστημα.
Αναλυτικά ο αριθμός εξυπηρετηθέντων πολιτών από το Μάρτιο του 2017 έως και το Φεβρουάριο του 2019 εμφανίζει την εξής εικόνα:
1 ΕΓΔΙΧ – ‘Αγιος Ιωάννης Ρέντης. Θηβών 196 – 198, ‘Αγιος Ιωάννης Ρέντης, Πειραιάς (κτίριο ΥΠΟΙΚ, πρώην «Κεράνη», ισόγειο) 1.599
2 Σολωμού 60 και Πατησίων, Αθήνα (κτίριο ΟΑΕΔ, πρώην ΟΕΚ, ισόγειο) 3.805
3 Πειραιάς Μεσολογγίου 4 & Μαυρομιχάλη (κτίριο ΟΑΕΔ – ΚΠΑ2, 3ος όροφος) 1.089
4 Θεσσαλίκη, λεωφ. Βασ. Γεωργίου 1 (Δημαρχείο Θεσ/νίκης, ισόγειο) 908
5 Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης Καραολή & Δημητρίου 1, Σταυρούπολη (Δημαρχείο Π. Μελά, Κόκκινο Κτίριο, 3ος όροφος) 503
6 Ιωάννινα Πλατεία Α’ – Παπανδρέου 5 (Δημαρχείο Ιωαννιτών, ισόγειο) 371
7 Κοζάνη, Δημοκρατίας 27 (κτίριο Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, γραφείο 11, ημιόροφος) 256
8 Λάρισα, Αεροδρομίου 13 (Δημαρχείο Λάρισας, ισόγειο) 449
9 Άρτα, Μακρυγιάννη 1 (ΟΑΕΔ – ΚΠΑ2, 1ος όροφος) 151
10 Καλαμάτα, Αριστομένους 28 (Δημαρχείο Καλαμάτας, ισόγειο) 208
11. Αλεξανδρούπολη, 2ο χλμ Αλεξανδρούπολης-Πελαγίας (Κτίριο ΟΑΕΔ – ΕΠΑΣ, ισόγειο) 102
12 Πάτρα, Φιλοποίμενος 4-6 (Κτίριο ΟΑΕΔ – ΟΕΚ, πρώην Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, 3ος όροφος) 217
13 Κόρινθος Πατρών 107 (Κτίριο ΟΑΕΔ – ΚΠΑ, 1ος όροφος) 134
14 Χαλκίδα, λεωφόρος Χαϊνά 93 – (Περιφέρεια Χαλκίδας, ισόγειο) 183
15 Βόλος, λεωφόρος Ειρήνης 131, γραφείο 9, Νέα Ιωνία (πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας Βόλου, ισόγειο) 674
16 Καρδίτςα, Σαρανταπόρου 140, γραφείο 12 (κτίριο τεχνικής υπηρεσίας Δήμου Καρδίτσας, 2ος όροφος) 141
17 Ηράκλειο Κρήτης, λεωφόρος Δημοκρατίας 10, 2ος όροφος (Κτίριο Εργατικού Κέντρο, 2ος όροφος) 633
18 Αχαρναί, λεωφόρος Φιλαδελφείας 87 και Μπόσδα (1ο κτίριο Δημαρχείου, 2ος όροφος) 260
19 Ευόσμου – Κορδελιού, Π. Μελά 24, Πλατεία Ευόσμου – Δημαρχείο Ευόσμου – Κορδελιού (2ος όροφος) 154
20 Αγρινίου 1ο χιλιόμετρο οδού Αγρινίου Ιωαννίνων & Τσιτσιμελή (2ος όροφος) 150
21 Ηλιούπολης, Νικομάχου 18, ΚΕΠ Ηλιούπολης (ισόγειο) 214
22 Φυλής, Μητροπόλεως 27 ‘Ανω Λιόσια (ισόγειο) 64
23 Ζωγράφου λ.Παπάγου & Γεωργίου Ζωγράφου(Πλ Αλεξανδρή πρώην Πλατεία Γαρδένια) (Κτίριο Δήμου Ζωγράφου) 211
24 Καλαμαριά, πλ. Σκρά και Καραμαούνα 1 Καλαμαριά 71
25 Χαλάνδρι, Δαναειδών & Αντιγόνης (1ος όροφος) 7.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
“Πράσινο φως” για νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στην Ηγουμενίτσα
Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μάνη – Πού θα γίνει
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
“Στα σκαριά” δέκα οικιστικές επενδύσεις για τον όμιλο AVAX – Ποιά άλλα μεγάλα έργα real estate δρομολογεί
3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις “στα σκαριά” στην Ήπειρο- Πού θα γίνει νέο 5άστερο ξενοδοχείο
Αυξήθηκαν κατά 8% οι τιμές πώλησης κατοικιών το 2025 – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία της ΤτΕ
Γιατί οι off-market αγοραπωλησίες αποτελούν εναλλακτική επιλογή για υπερπολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο
Ποιό γνωστό πρώην βιομηχανικό κτίριο στο Ηράκλειο θα μεταμορφωθεί σε ξενοδοχείο 4 αστέρων
Ανοίγει ο “δρόμος” για το οικιστικό σκέλος της 5άστερης επένδυσης στο Hinitsa Bay στην Αργολίδα
3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις “στα σκαριά” στην Ήπειρο- Πού θα γίνει νέο 5άστερο ξενοδοχείο
Νέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές
Ξεκινά από το 2028 η μεγάλη real estate επένδυση της Noval στο ακίνητο της Πειραιώς – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο
Βρέθηκε επενδυτής για το ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια – Πώς θα αξιοποιηθεί το πρώην ξενοδοχείο Ambassadeur
12 νέες 5άστερες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα – Δείτε σε ποιές περιοχές
Ξεκινά ριζική ανακαίνιση σε ιστορικό κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο
Προχωρά σταδιακά από τη Dimand το Votanikos Business Park στο πρώην ακίνητο της Softex στον Ελαιώνα – Το 2027 η πρώτη παράδοση κτιρίου
“Πράσινο φως” για τη mega επένδυση logistics στον Ασπρόπυργο – Τι θα περιλαμβάνει το νέο Hull Logistics Park
Κορυφαία προτεραιότητα της Noval η ολοκλήρωση του The Grid στο Μαρούσι – Ποιοί οι μισθωτές που έχουν ήδη “κλείσει”
Ανοίγει ο “δρόμος” για το οικιστικό σκέλος της 5άστερης επένδυσης στο Hinitsa Bay στην Αργολίδα
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα
Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ
Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες
[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις “στα σκαριά” στην Ήπειρο- Πού θα γίνει νέο 5άστερο ξενοδοχείο
-
LOGISTICS3 εβδομάδες agoΝέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές
-
RESIDENTIAL2 εβδομάδες agoΞεκινά από το 2028 η μεγάλη real estate επένδυση της Noval στο ακίνητο της Πειραιώς – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoΒρέθηκε επενδυτής για το ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια – Πώς θα αξιοποιηθεί το πρώην ξενοδοχείο Ambassadeur
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago12 νέες 5άστερες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα – Δείτε σε ποιές περιοχές





