Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

eBay: Παρουσίασε παγκόσμιο πρόγραμμα για τις ΜμΕ επιχειρήσεις στην Αθήνα

Newsroom

Published

on

Το παγκόσμιο πρόγραμμα Export Revival, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρουσιάστηκε σήμερα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και υλοποιείται με την υποστήριξη του ΣΕΒ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους. Συγκεκριμένα, περισσότερες από 100 επιχειρήσεις δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα και 70 από αυτές επιλέχθηκαν για να εκπαιδευτούν από συνεργάτες της eBay στην Ελλάδα -την Κραταιόν Συμβουλευτική και Vivid Vibes. Οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν τα εργαλεία του e-commerce και η ηλεκτρονική πλατφόρμα της eBay, ηγέτιδα εταιρία στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, με 183 εκατομμύρια ενεργούς αγοραστές σε όλο τον κόσμο. Το καινοτόμο πρόγραμμα έχει πραγματοποιηθεί ήδη με απόλυτη επιτυχία σε 15 πόλεις, σε χώρες όπως: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Καναδά, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ρωσία και Βουλγαρία και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 500 ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελώντας την αφετηρία για την επιτυχία τους στις διεθνείς πωλήσεις.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Ilya Kretov, General Manager Russia & Emerging Europe της eBay, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα, ενώ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αξία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, ο διευθύνων σύμβουλος ΕΑΤΑ, Ευάγγελος Βλάχος, χαιρέτισε την εκδήλωση και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και η Senior Advisor του ΣΕΒ σε Θέματα Καινοτομίας & Ψηφιακών Τεχνολογιών, Μάγκυ Αθανασιάδη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Ilya Kretov, General Manager Russia & Emerging Europe της eBay, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της καινοτομίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Αθήνα είναι η πρώτη πόλη – πρωτεύουσα που συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Export Revival. Στόχος του προγράμματος είναι η προσέλκυση των ελληνικών επιχειρήσεων, η ενίσχυση της διαδικτυακής τους πρόσβασης για ένα νέο ξεκίνημα σε διεθνείς επιτυχημένες πωλήσεις. Η πρωτοβουλία ήδη έχει παρουσιαστεί και πραγματοποιηθεί σε 14 πόλεις όπως στην Plovdiv της Βουλγαρία, στη Yaroslavl της Ρωσίας, την Akron στην USA. Στην Αθήνα λάβαμε περισσότερες από 100 αιτήσεις και 70 από αυτές επιλέχθηκαν από το πρόγραμμα.

Η Ελλάδα διαθέτει μοναδικά προϊόντα και ισχυρή εξαγωγική δυναμική, η οποία έχει αποδειχθεί με την πάροδο του χρόνου: περίπου 12.000 πωλητές από την Ελλάδα δραστηριοποιούνται ήδη στην πλατφόρμα eBay, πολλοί από τους οποίους, εδώ και πάνω από μία δεκαετία, ενισχύουν και αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους μέσω διεθνών πωλήσεων αξιοποιώντας την πλατφόρμα της eBay. Μόλις για το 2019 πούλησαν και εξήγαγαν σχεδόν 1 εκατομμύριο προϊόντα. Με συνεργάτες όπως το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τον Δήμο Αθηναίων, το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών και τον ΣΕΒ – Ελληνική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρήσουμε αυτούς τους αριθμούς σε υψηλά επίπεδα, ανέφερε.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, επαίνεσε την πρωτοβουλία και μεταξύ άλλων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εκπαίδευσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, αξιοποιώντας κάθε ψηφιακό εργαλείο, μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες τους σε όλο τον κόσμο μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο, είπε.

Εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, ο Βαγγέλης Βλάχος, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, επισήμανε ότι «Για τις πενήντα -και πλέον- επιλεγμένες επιχειρήσεις του προγράμματος, εγκαινιάζεται από σήμερα μία νέα περίοδος, με ευκαιρίες και προοπτικές στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Το εγχείρημα είναι φιλόδοξο και το στηρίζουμε πλήρως. Στον Δήμο Αθηναίων, προετοιμάζουμε ήδη τα επόμενα βήματα στον τομέα της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανάδειξης των επενδυτικών ευκαιριών. Μέσα στο επόμενο διάστημα, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής θα ξεδιπλώσει ένα πλέγμα δράσεων, με στόχο να καταστεί η Αθήνα διεθνής επενδυτικός προορισμός, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της πόλης. Αυτό, για εμάς, είναι και το ζητούμενο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ανέφερε ότι «από την στιγμή που ένας μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων αξιοποιούν ήδη τις δυνατότητες που τους δίνει η πλατφόρμα για την εξέλιξη και την ανάπτυξη τους, θεώρησα υποχρέωση μου να ενισχύσω όσο μπορώ αυτή την προσπάθεια».

Τέλος, η Senior Advisor του ΣΕΒ σε Θέματα Καινοτομίας & Ψηφιακών Τεχνολογιών Μάγκυ Αθανασιάδη, ανέφερε ότι τη σημερινή εποχή, η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο συνιστά τη μόνη ασφαλή και αξιόπιστη επένδυση για τις επιχειρήσεις και τις κοινωνίες που θέλουν να έχουν μέλλον. Στο πρόγραμμα που κατέθεσε πρόσφατα ο ΣΕΒ για την ταχεία προσαρμογή των επιχειρήσεων στην 4η βιομηχανική επανάσταση, περιλαμβάνεται λεπτομερής δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, δράσεις σαν κι αυτή που διοργανώνει σε παγκόσμιο επίπεδο το eBay, είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας, δουλεύοντας σε μικρές ομάδες, με σκοπό να λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της εταιρείας τους. Οι συμμετέχουσες εταιρείες ανήκουν σε διαφορετικούς κλάδους. Από παιχνίδια και κοσμήματα έως και ανταλλακτικά αυτοκινήτου, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο, μέσω της eBay. Το πρόγραμμα καλύπτει διαφορετικές πτυχές ενημέρωσης και εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων πωλήσεις, λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, τεχνικές marketing, εργαλεία προώθησης και άλλα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προσφέρει πλεονεκτήματα και ωφελεί πολλαπλά, τόσο τις ίδιες τις επιχειρήσεις όσο και τις τοπικές κοινωνίες. Αξιοποιώντας μια πλατφόρμα όπως αυτή της eBay, οι επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε εκατομμύρια νέους πελάτες παγκοσμίως, και παραμένουν ενεργές και δημιουργικές στον τόπο τους, συμβάλλοντας συγχρόνως και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Συνάντηση του γενικού διευθυντή της eBay για το Ισραήλ, την Ευρώπη και την Αφρική με τον Υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη

Συνάντηση τον γενικό διευθυντή της eBay για το Ισραήλ, την Ευρώπη και την Αφρική, I. Kretov και στελέχη της εταιρίας είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το γεγονός γνωστοποίησε στο twitter ο Υπουργός και όπως σημειώνει στην ανάρτησή του, συζήτησαν για την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της ebay και για την περαιτέρω δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων σε αυτήν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Aθηναϊκή Ριβιέρα - Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
REAL ESTATE11 ώρες ago

Αγορά υφιστάμενης κατοικίας ή νεόδμητης; Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές και λύνουν το “γρίφο”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ17 ώρες ago

Συνεχίζει τις επενδύσεις στα εμπορικά της ακίνητα η Metro – Στα “σκαριά” πέντε νέα My Market και ανακαίνιση επιπλέον έξι καταστημάτων

Τα νέα κτίρια γραφείων στο ακίνητο του ΤΕΕ στο Δαχτυλίδι στο Μαρούσι - Πηγή: ΤΕΕ
REAL ESTATE18 ώρες ago

Πώς προχωρούν τα 5 μεγάλα έργα της Dimand – Στο “κάδρο” πλέον και τα mega projects σε Γούρνες και ακίνητο Καμπά στα Μεσόγεια

Η νέα επένδυση της Ten Brinke στην Ερμού - Πηγή: Ten Brinke
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ18 ώρες ago

[ΦΩΤΟ] Προχωρά η μικτή επένδυση της Ten Brinke στο ακίνητο – φιλέτο της Ερμού – Τι θα περιλαμβάνει και γιατί καθυστέρησε η υλοποίηση

Golden Mall - Πηγή: Lamda Development / ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ18 ώρες ago

Νέα ιστορικά υψηλά για τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development το 2025 – Πώς προχωρούν τα νέα malls στο The Ellinikon

To πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι - Πηγή: Υπερταμείο / Growthfund
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Στη “μάχη” για το μεγάλο έργο παραχώρησης στο Τατόι η Hellenic Properties – Με ποιά άλλη εταιρεία συμμετέχει ως κοινοπραξία

Το νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων στη Λεωφόρο Κηφισίας 199 στο Μαρούσι - Πηγή: Noval Property
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

Ολοκληρώθηκε η κτιριακή επένδυση γραφείων της Noval Property στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι

Design by Canva Pro
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Αρχιτεκτονική και Real Estate στην εποχή του AI: η μετάβαση που αλλάζει τον σχεδιασμό και την οργάνωση των έργων

Sigma Suites Hotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

New entry στην ξενοδοχειακή αγορά της Θεσσαλονίκης – Άνοιξε το νέο 4άστερο Sigma Suites Hotel στις Συκιές

Το νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων στη Λεωφόρο Κηφισίας 199 στο Μαρούσι - Πηγή: Noval Property
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Ισχυρή ανάπτυξη για τη Noval Property το 2025 – Ποιά έργα ολοκλήρωσε και ποιά βρίσκονται στο pipeline για το 2026

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και γραφείων Skyway στο Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL7 ημέρες ago

[ΦΩΤΟ] Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας επένδυσης κατοικιών και γραφείων Skyway στον Πειραιά – Πώς εντάσσεται στο mega project PIRAEUS GATE

Το ακίνητο στην οδό Χάρητος 3 στο Κολωνάκι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί

Το ιστορικό Μέγαρο Αλμυράντη στην Παλιά Βουλή, που θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Ολοκληρώνεται η επένδυση για το νέο boutique ξενοδοχείο σε ιστορικό ακίνητο κοντά στην Παλιά Βουλή – Ποιά εταιρεία επενδύει

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro
LOGISTICS4 ημέρες ago

Νέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές

The Modernist στο Κολωνάκι - Πηγή: BriQ Properties
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” το νέο ξενοδοχείο THE MODERNIST στον Πειραιά – Πώς προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση

Το νέο IKOS Kissamos - Πηγή: LinkedIn/Ανδρέας Ανδρεάδης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Ανοίγει τον Απρίλιο το νέο IKOS Kissamos – Τι περιλαμβάνει το mega ξενοδοχειακό project

Η οδός Αισχύλου στην περιοχή του Ψυρρή - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Δύο νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει η Fattal – Σε ποιό γνωστό δρόμο θα γίνουν

Φωτό: Apto
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ1 εβδομάδα ago

“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο Data Center Olive στα Σπάτα – Ποιά εταιρεία επενδύει και πώς προχωρά το έργο

Το ιστορικό κτίριο γραφείων στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 6-8 στο Σύνταγμα - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 ημέρες ago

Ξεκινά ριζική ανακαίνιση σε ιστορικό κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο

Four Seasons Hotel Mykonos - Πηγή: Four Seasons
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Ανοίγει το καλοκαίρι το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Four Seasons στη Μύκονο

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL1 μήνα ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

Το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Η νέα επένδυση Voria στο Μαρούσι - Όμιλος Regency
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και supermarket της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890