LOGISTICS
Ποιά 7 νέα ακίνητα εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο της Premia Properties
Published
5 έτη agoon
By
Newsroom
Σε νέα τροχιά δυναμικής ανάπτυξης εισέρχεται η Premia Properties, του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, με τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως 75 εκ. ευρώ, μέσω εισφοράς σε αυτήν νέων ακινήτων και μετρητών.
Όσον αφορά τα ακίνητα, η εταιρεία για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει τη στρατηγική της στόχευση σε δύο κλάδους: τα logistics, με την εισφορά στην εταιρεία 5 συνολικά εγκαταστάσεων αποθήκευσης, σε Δυτική Αττική και Θεσσαλονίκη, και τα big boxes, με την εισφορά των ακινήτων δυο μεγάλων παικτών της αγοράς του λιανεμπορίου (Σκλαβενίτης και Praktiker).
Συνολικά, μέσω της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα εισφερθούν ακίνητα αξίας 27,5 εκ. ευρώ και μετρητά έως 47,5 εκ. ευρώ.
Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων και τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων όσο και για τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης της εταιρείας.
Ποιά ειναι τα 7 νέα ακίνητα
Από τα 7 ακίνητα, τα 6 θα εισφερθούν από την Sterner Stenhus Greece AB, του Ηλία Γεωργιάδη, και ένα ακίνητο από την εταιρεία Elias Tsiklos Holdings Ltd.
- Κτίρια αποθηκών logistics, συνολικής επιφανείας 11.982,05 τ.μ., στη θέση «Δύο Πεύκα», στον Δήμο Ασπροπύργου Αττικής εκμισθωμένο στη Friesland Campina Hellas A.E. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε.) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης €15.212.072.
- Αποθήκης logistics, συνολικής επιφανείας 7.298 τ.μ., στον Δήμο Ασπροπύργου Αττικής, εκμισθωμένο στη MEDITERRANEAN LOGISTICS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΝ ΔΙΑΝΟΜΩΝ. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 4.276.010.
- Κτίρια αποθηκών logistics, συνολικής επιφανείας 15.664,30 τ.μ., στην Μάνδρα Αττικής, εκμισθωμένο στη Henkel Hellas ABEE. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 6.384.157.
- Αποθήκες logistics, συνολικής επιφάνειας 25.724,78 τ.μ., στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Σίνδου-Χαλάστρας, εκμισθωμένο στην εταιρεία «ΣΗΓΚΑΛ ΔΙΑΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 14.821.000.
- Αποθήκες logistics, επιφανείας 10.148,82 τ.μ. στον Δήμο Ελευσίνας Αττικής, εκμισθωμένο στην SYNERGY IN SUPPLY CHAIN A.E.. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή ( εταιρεία GEOAXIS) με ημερομηνία εκτίμησης την 15.04.2021 και αξία αποτίμησης € 6.670.000.
- Κατάστημα επιφανείας 1.374,35 τ.μ., στον Δήμο Κατερίνης, μισθωμένο στηνΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 2.204.000.
- Εμπορικό κατάστημα, ισόγειου κτιρίου επιφανείας 2.286,39 τ.μ. με προσθήκη ισογείων κτισμάτων επιφανείας 1.907,23 τ.μ. και υπογείου επιφανείας 268,81 τ.μ., στο 7ο χλμ. Ε.Ο. Καλαμάτας-Τρίπολης, μισθωμένο στην PRAKTIKER HELLAS. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 4.908.000.
Ανανέωση και στα διευθυντικά στελέχη
Την πρόσληψη 2 διευθυντικών στελεχών στους τομείς των επενδύσεων και της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της ανακοίνωσε η Premia Properties.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Πεχλιβανίδη που αναλαμβάνει από 1.8.2021 τη θέση του Chief Property Investment Officer και Γεώργιο Μπάκο ο οποίος αναλαμβάνει από 1.7.2021 τη θέση του Αsset Management Director.
- Ο κ. Κωνσταντίνος Πεχλιβανίδης διαθέτει πλέον των 30 ετών εμπειρίας στην αξιολόγηση και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Πριν από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε σειρά Ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει επικεφαλής των τμημάτων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την Ελλάδα, στον κλάδο ακίνητης περιουσίας, στις εταιρείες Arthur Andersen, PricewaterhouseCoopers, και Ernst & Young.
- O κος Γεώργιος Μπάκος διαθέτει σημαντική εμπειρία στην αξιοποίηση και στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας, στην εμπορική και τη λιανική αγορά, στον κατασκευαστικό τομέα και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία. Πριν από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο κος Μπάκος κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε σειρά πολυεθνικών και εισηγµένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. ∆ιετέλεσε Γενικός Διευθυντής στις εταιρείες του Ομίλου Σφακιανάκη και του Ομίλου Ζερίτη, καθώς και στις εταιρείες της Inchcape Holding Hellas/Toyota Hellas. Παράλληλα διετέλεσε Διευθυντής του συμβουλευτικού κλάδου της KPMG και COO της Plural Hellas. Έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ είναι πιστοποιημένος executive coach και εκπαιδευτής.
Ο Κώστας Μαρκάζος, ∆ιευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Η PREMIA Properties συνεχίζει να εμπλουτίζει το ανθρώπινο δυναμικό της µε έμπειρα στελέχη µε στόχο την δημιουργία περαιτέρω προστιθέμενης αξίας για την εταιρεία και τους μετόχους της. Ο Κωνσταντίνος Πεχλιβανίδης και ο Γιώργος Μπάκος είναι καταξιωμένα στελέχη της αγοράς που ταιριάζουν απόλυτα µε την κουλτούρα της PREMIA και θα ενισχύσουν την δυναμική της ανάπτυξη. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους νέους ρόλους τους”.
You may like
-
Πού επενδύει η Trade Estates έως το 2028 – Το flagship έργο στο Ελληνικό και η επέκταση στη Σόφια
-
“Στα σκαριά” νέο big-box ακίνητο από την Premia Properties για την Tesla – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
“Πράσινο φως” για τη νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στο Ηράκλειο – Σε ποιά περιοχή – φιλέτο θα υλοποιηθεί
-
Ολοκληρώθηκε η νέα μικτή επένδυση της ERGON στην Ερμού – Ξενοδοχείο, εστίαση και retail σε τέσσερα διατηρητέα
-
“Τάξη” σε δεκάδες χιλιάδες ακίνητα προσπαθεί να βάλει το Δημόσιο – Ποιά ακίνητα χαρτογραφούνται και ποιά οδεύουν προς αξιοποίηση
-
Ποιά τα ακριβότερα και οικονομικότερα Ελληνικά νησιά για αγορά κατοικίας – Ποιό ρόλο παίζει η ζήτηση από το εξωτερικό
Στα “σκαριά” επένδυση για την επέκταση του 5άστερου Levante Beach Resort στη Ρόδο
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στα Χανιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Πού επενδύει η Trade Estates έως το 2028 – Το flagship έργο στο Ελληνικό και η επέκταση στη Σόφια
Ποιός γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος επεκτείνεται και στην Αθήνα με νέο ξενοδοχείο στην “καρδιά” της πόλης
Πώς αποκτούν “νέα ζωή” τα Ξενία και τα ιστορικά ακίνητα – Τέσσερις διαφορετικές διαδρομές αξιοποίησης από την Αθήνα μέχρι Κομοτηνή
Ποιές οι νέες τάσεις στα ενοίκια κατοικιών στα Ανατολικά Προάστια της Αθήνας το 2026
Από τα νέα ξενοδοχεία στο repositioning – Ποιά νέα έργα ανακαινίσεων ξενοδοχείων δρομολογούνται σε Αττική και νησιά
Νέα επένδυση επέκτασης ξενοδοχείου δρομολογείται στη Ρόδο – Ποιό γνωστό 5άστερο θα “μεγαλώσει”
Ανοίγει ο “δρόμος” για την υλοποίηση ενός νέου ξενοδοχειακού project στη Ζάκυνθο
Σχεδόν 94.000 τ.μ. γραφείων αλλάζουν τον τραπεζικό χάρτη στο κέντρο της Αθήνας – Τι ετοιμάζουν Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank
Προχωρά έργο μετατροπής κτιρίου σε ξενοδοχείο στην Καλαμάτα
Ποιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
Νέο 6ώροφο ξενοδοχείο δρομολογείται στο Κουκάκι – Πού θα γίνει και ποια εταιρεία επενδύει
Ολοκληρώθηκε το NEXIS στη Μεταμόρφωση – Πώς το πρώην ΕΚΕΠ έγινε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων 21.000 τ.μ.
Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα
Με νέο σχεδιασμό προχωρά το Project VORIA στο Μαρούσι – Τι αλλάζει στο ξενοδοχειακό κομμάτι
Από Μαρούσι έως Ελαιώνα και Καλλιθέα, πέντε νέες επενδύσεις σε “πράσινα γραφεία” αλλάζουν το χάρτη ακινήτων της Αθήνας
Δεύτερη ζωή για τέσσερα μεγάλα ακίνητα στην Αττική – Πώς αλλάζουν χρήση και επιστρέφουν στην αγορά
“Στα σκαριά” το μεγάλο logistics center της PRODEA στον Ασπρόπυργο – Σε περιβαλλοντική αδειοδότηση το έργο των 100.000 τ.μ.
“Στα σκαριά” νέο έργο αναβάθμισης ξενοδοχείου σε 5 αστέρων στη Λέσβο
[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει
[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα
[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια
20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει
[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΠροχωρά έργο μετατροπής κτιρίου σε ξενοδοχείο στην Καλαμάτα
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΠοιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΝέο 6ώροφο ξενοδοχείο δρομολογείται στο Κουκάκι – Πού θα γίνει και ποια εταιρεία επενδύει
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες agoΟλοκληρώθηκε το NEXIS στη Μεταμόρφωση – Πώς το πρώην ΕΚΕΠ έγινε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων 21.000 τ.μ.
-
RESIDENTIAL2 εβδομάδες agoΠέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα







