Connect with us

REAL ESTATE

Οι 4 μεγάλες επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ της Dimand στη Θεσσαλονίκη – Ποιά ακίνητα θα αξιοποιηθούν

Newsroom

Published

on

Το νέο HUB 26 Thessaloniki Office Complex στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Dimand Real Estate
Το νέο HUB 26 Thessaloniki Office Complex στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Dimand Real Estate
Το επενδυτικό της πλάνο για τη Θεσσαλονίκη παρουσίασε η DIMAND, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στο χώρο των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ.
Η εταιρεία, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής της πορείας, υλοποιεί επενδύσεις συνολικής ακαθάριστης αξίας περίπου τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (€400.000.000), μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η μεγάλη αστική ανάπλαση του συγκροτήματος ΦΙΞ, που βρίσκεται επί της οδού 26ης Οκτωβρίου.
Η ανακατασκευή της ιστορικής ζυθοποιίας, αποτελεί μέρος της βιομηχανικής κληρονομιάς της χώρας και εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο αστικής ανάπλασης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η DIMAND στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για μία επένδυση εκτιμώμενης αξίας εκατόν ογδόντα εκατομμυρίων ευρώ (€180.000.000), στην οποία συμμετέχει ως συνεπενδυτής η εταιρεία ELVIAL.
Η ανάπτυξη περιλαμβάνει την αποκατάσταση και επανάχρηση των τριών διατηρητέων συγκροτημάτων της πρώην ζυθοποιίας ΦΙΞ Θεσσαλονίκης καθώς και την ανέγερση δύο νέων κτηριακών όγκων, πιστοποιημένων σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αειφόρου ανάπτυξης LEED σε επίπεδο GOLD, με δύο κοινά υπόγεια χώρων στάθμευσης. Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου υπολογίζεται σε 46.500 τ.μ.
Η αγορά του ακινήτου από την εταιρεία ολοκληρώθηκε και οι διαδικασίες ωρίμανσης είναι ήδη σε εξέλιξη, ώστε στην 23 στρεμμάτων έκταση, να αναπτυχθούν κατοικίες, ξενοδοχεία, χώροι εστίασης και πολιτισμού, εμπορικές δραστηριότητες και γραφειακοί χώροι.
Στην αναβίωση του μνημείου, σημαντικό ρόλο για την αποκατάστασή του αποτελούν η αυστηρή διατήρηση της μορφής του, της αρχιτεκτονικής του αλλά και της πολύπλοκης ογκοπλασίας του. Το σύνολο των επεμβάσεων, τόσο στις όψεις όσο και στο εσωτερικό των κτηρίων θα υλοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα του χώρου καθώς το μεγαλύτερο μέρος και ο τεχνολογικός εξοπλισμός του συγκροτήματος έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς (ΦΕΚ 479/Β/24.6.1994).
Το ακίνητο «ΦΙΞ» το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται τη δεκαετία του 1880 και ολοκληρώθηκε σταδιακά, στο τέλος του 1980, πρόκειται να πάρει ξανά ζωή, με τις προπαρασκευαστικές εργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει και την περάτωση του έργου να προβλέπεται σε φάσεις έως το Q2 του 2027.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ενώ παρευρεθήκαν Υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Σύνθια Σάπικα.
O Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση της αστικής ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποίας ΦΙΞ. στη Θεσσαλονίκη - Φωτό: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

O Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση της αστικής ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποίας ΦΙΞ. στη Θεσσαλονίκη – Φωτό: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε «Το έργο αυτό θα απορροφήσει εκατοντάδες εκατομμύρια συνολικά σε επενδύσεις, μαζί με το εξαιρετικά οραματικό έργο του HUB 26, το πρώτο βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο. Θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας, θα μπορέσει να δώσει μία διέξοδο επαγγελματική αλλά και ένα νέο πνεύμονα πολιτισμού και ψυχαγωγίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης».
 «Αισθανόμαστε περήφανοι για την ανάπλαση του σπουδαίου αυτού ακινήτου, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά μνημεία της Ελλάδας και κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Η μεταμόρφωσή του φιλοδοξούμε να συμβάλει στην αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής και στη συνολική ανάπλαση της Δυτικής Εισόδου της Θεσσαλονίκης», ανάφερε ο κ. Ανδριόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «για τη DIMAND αποτελεί στρατηγική επιλογή η απόκτηση και η αναγέννηση κτηρίων ιστορικής σημασίας, καθώς με αυτό τον τρόπο συμμετέχουμε στη σύγχρονη ιστορία των πόλεων, αναβαθμίζοντας ολόκληρες γειτονιές. Επενδύουμε συστηματικά στην επανάχρηση κτηρίων σε κεντρικές περιοχές της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην αναγέννηση και οικονομική επαναδραστηριοποίηση της τοπικής αγοράς.».

Οι 4 μεγάλες επενδύσεις της Dimand στη Θεσσαλονίκη

Η DIMAND επενδύει στη Θεσσαλονίκη, αναπτύσσοντας, παράλληλα, το πρώτο, μεγάλης κλίμακας, βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο της Βορείου Ελλάδας, σε κοινοπραξία με την PRODEA Investments. Το HUB26, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το ακίνητο ΦΙΞ, θα αποτελέσει έναν καινοτόμο χώρο επιχειρηματικής δραστηριότητας για εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες.
Το έργο αφορά στην ανέγερση νέου συγκροτήματος γραφείων, τεσσάρων κτηρίων, συνολικής ανωδομής 20.200 τ.μ. με υπόγεια 10.800 τ.μ., σε έκταση 7.700 τ.μ. Επιπλέον, στην ίδια ανάπτυξη προστίθεται το κτήριο CITRUS, το οποίο συμπληρώνει στη δόμηση τέσσερις χιλιάδες εξακόσια τετραγωνικά μέτρα (4.600 τ.μ.), σε συνολική έκταση 9 στρεμμάτων.
Η υλοποίηση των HUB26 και CITRUS θα ολοκληρωθεί σε φάσεις από το Φθινόπωρο του 2023 και έπειτα. Πρόκειται για αναπτύξεις που αναμένεται να πιστοποιηθούν με LEED Gold και να συνεισφέρουν σημαντικά στην αναβάθμιση της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης και, κατ΄ επέκταση, στην περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της και της σημασίας της διεθνώς.
Τα έργα εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα ανάπλασης της Δυτικής πύλης που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει νέους χώρους δημόσιας χρήσης, όπως πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους, που θα συνδέουν τα διάφορα σημεία με το κέντρο της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η πρωτοβουλία της εταιρείας για δωρεά μελέτης ποδηλατοδρόμου και ανάπλασης της 26ης Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια.
Η DIMAND συνεχίζει να επενδύει στη Βόρεια Ελλάδα με τη δημιουργία του μεγαλύτερου logistics center, στο πρώην ακίνητο της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ, στον Άγιο Αθανάσιο. Σε προνομιακή τοποθεσία, καθώς απέχει 23 χλμ. από το κέντρο και 16 χλμ. από το λιμάνι της πόλης, θα αναπτύξει περιαστικές υποδομές Logistics, μεγάλης κλίμακας και υψηλής προστιθέμενης αξίας. Μια επένδυση που αναμένεται να δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο και 150 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.
Ακολουθεί το “Project Skyline”, η σπουδαιότερη συμφωνία μεταβίβασης χαρτοφυλακίου ακινήτων (αμιγώς) που έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, κατά την οποία η εταιρεία μαζί με την Premia Properties, συμμετέχει στο επενδυτικό σχέδιο της Alpha Bank που αφορά σε 573 ακίνητα, διαφόρων χρήσεων, σε όλη τη χώρα, με περίπου 50 από αυτά να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Μύκονος - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ19 ώρες ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στη Μύκονο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/STR
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ20 ώρες ago

Οι 7 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που προχωρούν στον Πειραιά – Σε ποιά σημεία θα γίνουν και ποιές εταιρείες επενδύουν

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ20 ώρες ago

Τα 3 έργα “πράσινων” γραφείων που ολοκληρώνει η Noval Property το 2025 – Πώς στοχεύει σε χαρτοφυλάκιο ακινήτων 1 δισ. ευρώ έως το 2030

Πρέβεζα, Πάργα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ21 ώρες ago

“Πράσινο φως” για τη νέα Στρατηγική Τουριστική Επένδυση στην Πρέβεζα – Πώς εμπλέκεται ο Δήμος

Χαλκιδική - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
REAL ESTATE21 ώρες ago

Ανοδικά κινήθηκε το 2024 η αγορά ακινήτων στη Χαλκιδική – Ποιά ακίνητα προτίμησαν οι επενδυτές και από ποιές χώρες προέρχονται

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

Μειώνονται οι αυξήσεις στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το 2025 – Ποιές οι τάσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κέρκυρα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για έργο επέκτασης ξενοδοχείου 4 αστέρων στην Κέρκυρα

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Στον Αναπτυξιακό προς χρηματοδότηση η νέα ξενοδοχειακή επένδυση στη Φολέγανδρο

Το ακίνητο γραφείων που ανακατασκευάζει η εταιρεία στην Καλαμαριά - Premia Properties
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

Τα 5+1 σε εξέλιξη μεγάλα έργα real estate της Premia Properties – Σε ποιές περιοχές επενδύει

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

The Ellinikon: πώς προχωρούν τα μεγάλα οικιστικά έργα και malls – Πού σημειώνονται καθυστερήσεις και γιατί

Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο μεγάλο έργο ξενοδοχείου και γραφείων στο κέντρο του Πειραιά – Πού θα γίνει

Luura Cliff - Πηγή: Ennismore
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Σε ποιό νησί των Κυκλάδων “μετακομίζει” ο επενδυτικός “πυρετός” για νέα ξενοδοχεία – Ποιά 4 νέα έργα προχωρούν

Η Αθήνα από ψηλά - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέα τουριστική επένδυση στο Κουκάκι – Ποιό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

Project Anemos, Μεγανήσι - Πηγή: ATENO / ΕΠΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Πώς ένα μικρό νησί του Ιονίου προσελκύει μια μεγάλη αλλά ήπια τουριστική επένδυση – Τι θα περιλαμβάνει το Project Anemos στο Μεγανήσι

Το νέο συγκρότημα γραφείων και καταστημάτων The Grid στο Μαρούσι - Πηγή φωτό: Noval Property
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2025 το ήμισυ του “πράσινου” συγκροτήματος γραφείων The Grid στο Μαρούσι – Ποιός θα είναι ο μισθωτής

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Piraeus Gate: από το 2026 οι πρώτες παραδόσεις στη μεγάλη επένδυση real estate στην καρδιά του Πειραιά – Ποιές 10 αναπτύξεις περιλαμβάνει

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο NYX Thessaloniki στα Λαδάδικα - Φωτό: Tsolakis Architects
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

Ανοίγει το καλοκαίρι το νέο ξενοδοχείο Nyx του Ομίλου Fattal στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” σε 3 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία 5 αστέρων – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν

Κέρκυρα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις “στα σκαριά” στα Ιόνια Νησιά – Πού θα γίνουν και ποιοί επενδύουν

Η μεγάλη αστική ανάπλαση και επένδυση real estate της Noval Property στην Πειραιώς - Πηγή: Noval Property
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Από το 2028 ξεκινά η μεγάλη επένδυση της Noval στο ακίνητο – φιλέτο στην Πειραιώς – Ξενοδοχείο, γραφεία και κατοικίες στα πλάνα

Το project Nea Polis στο Περιγιάλι Καβάλας - Πηγή: Όμιλος Κουρτίδη
RESIDENTIAL7 ημέρες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η μεγάλη οικιστική επένδυση Nea Polis στην Καβάλα – Πώς θα αναβαθμίσει την περιοχή με 7 νέους σύγχρονους οικισμούς με κατοικίες

Eleusis Project - Πηγή: Karpathios Development
LOGISTICS4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει

Piraeús Gate - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Ellinikon: “ψήλωσε” και άλλο ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Piraeus Gate: πώς θα μεταμορφωθεί μια ολόκληρη περιοχή στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 μήνα ago

[VIDEO] Ποιά είναι τα 4 μεγάλα έργα για νέα “πράσινα” κτίρια γραφείων στο Μαρούσι που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ

Athens Riviera Falirikon - QG Investments / 314 Architecture Studio
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στην Λεωφόρο Ποσειδώνος

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: “ψηλώνει” και άλλο ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Το νέο οικιστικό έργο στην οδό Λόντου 42, στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε νέα οικιστική επένδυση στη Γλυφάδα η Ten Brinke

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).