ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΞΑΑΑ και ΔΑΑ μαζί για τον τουρισμό και τον πολιτισμό
Published
7 έτη agoon
By
NewsroomΈμφαση στο θεσμό των συνεργειών για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό στην Αθήνα έδωσαν μέσω κοινής Συνέντευξης Τύπου η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.
Πιο συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο της Αθήνας και στο χώρο όπου βρίσκεται η Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων Περιοχής Αεροδρομίου («Μουσείο»), παρουσιάσθηκαν, παρουσία ΜΜΕ και επίσημων προσκεκλημένων, επιλεγμένα αποσπάσματα από τα θεατρικά δρώμενα με τίτλο «Οι Πέτρες Μιλούν», με αφορμή τη δρομολόγηση της πολιτιστικής δράσης για το φετινό φθινόπωρο σε ιστορικά σημεία της πόλης.
Τα δρώμενα διοργανώνει η ΕΞΑΑΑ για τρίτο χρόνο, αυτή τη χρονιά με συνδιοργανωτή το ΔΑΑ, και αποτελούν μια μη κερδοσκοπική δράση που απευθύνεται σε τουρίστες και κατοίκους της Αθήνας, οι οποίοι μπορούν να τα παρακολουθήσουν ελεύθερα – χωρίς εισιτήριο. Λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 11.00 – 13.00), σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία (Αρχαία Αγορά Στοά Αττάλου όλο το Σεπτέμβριο και Μουσείο Ακρόπολης όλο τον Οκτώβριο) και σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά), επιτρέποντας την παρακολούθησή τους από μεγάλο αριθμό επισκεπτών της Αθήνας.
Στόχος η θετική βιωματική εμπειρία για τον επισκέπτη και ταυτόχρονα η ανάδειξη της Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Γραμματείας, μέσα από την απαγγελία σπουδαίων κειμένων, λόγων και έργων, μεγάλων φιλοσόφων, πολιτικών, τραγικών ποιητών, που η Ελλάδα κληροδότησε σε όλο τον κόσμο (όπως αποσπάσματα από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, τη «Ρητορική» του Αριστοτέλη, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα, τον «Επιτάφιο λόγο του Περικλή» του Θουκυδίδη ή το προοίμιο της «Οδύσσειας» του Ομήρου και τον «Διγενή Ακρίτα»).
Όπως τόνισαν κατά τη Συνέντευξη Τύπου τόσο η Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κυρία Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς όσο και ο CEO του ΔΑΑ κύριος Γιάννης Παράσχης, η Αθήνα έχει ανάγκη να εμπλουτίζει διαρκώς την προσφορά της προς τους ξένους επισκέπτες, αλλά και προς τους κατοίκους της, με ποιοτικές δράσεις. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ΔΑΑ και ΕΞΑΑΑ φέτος ένωσαν τις δυνάμεις τους, υποστηρίζοντας την προσπάθεια, έχοντας άλλωστε επί σειρά ετών συνεργαστεί στενά και εποικοδομητικά, κυρίως σε θέματα ανάδειξης και προβολής του προορισμού.
Η δε πόλη της Αθήνας οφείλει να αξιοποιήσει και να αναδείξει την κληρονομιά της, ενώ ταυτόχρονα πρέπει, ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, να προσφέρει υποδομές και υπηρεσίες αντάξιες της διεθνούς φήμης της και της αυξημένης επισκεψιμότητάς της. Επιβεβαιώνεται λοιπόν εκ νέου ότι οι συνέργειες -όπως τονίστηκε- τόσο μεταξύ των ιδιωτικών φορέων όσο και μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, αποτελούν «μονόδρομο» για την περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κυρία Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς, δήλωσε: «… αυτή η δράση με τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, προσφέρει μία από τις πολύτιμες εμπειρίες που οραματίζεται ένας επισκέπτης ερχόμενος στην Αθήνα, κάτι από την αληθινή και αιώνια καρδιά της πόλης μας. Σημειολογικά, η δράση «οι πέτρες μιλούν», θα έλεγα ότι αποτελεί μια ‘γέφυρα’ που συνδέει πολίτες και επισκέπτες (καθώς «οι πέτρες, ‘μιλούν’» σε τρείς γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά) και φυσικά συνδέει το παρελθόν αλλά και το παρόν της πόλης, μέσα από τα διαχρονικά αυτά αποσπάσματα που απαγγέλλονται σε δρόμους, σε Μνημεία και Μουσεία της Αθήνας.
Ως συνδιοργανωτές πλέον, ΕΞΑΑΑ & ΔΑΑ, βρισκόμαστε σήμερα μαζί, εδώ, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, περιτριγυρισμένοι από τουρίστες και σε έναν υπέροχο χώρο Πολιτισμού, όπως το Μουσείο του αεροδρομίου – για να μιλήσουμε για Τουρισμό και Πολιτισμό και για την ανάγκη των συνεργειών. Ο δρόμος των συνεργειών τόσο μεταξύ μας όσο και μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αποτελεί πλέον μονόδρομο, αν επιθυμούμε να σταθεροποιήσουμε την εικόνα της Αθήνας και της χώρας – αλλά και να την διευρύνουμε. Το τουριστικό/πολιτιστικό προϊόν πρέπει να είναι διαχρονικό, να έχει πάγια ποιοτικά χαρακτηριστικά, να είναι έξω από πολιτικές, κάτι σαν εθνική υπόθεση…».
Από την πλευρά του, ο CEO του ΔΑΑ κύριος Γιάννης Παράσχης, τόνισε: «Σημείο συνάντησης ανθρώπων, λαών και πολιτισμών και, πάνω από όλα, η πρώτη και η τελευταία εντύπωση της Ελλάδας, της Αθήνας και του πολιτισμού μας για εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει ως φιλοσοφία του τη συμβολή στην πολιτιστική ζωή της χώρας και στη διεθνή προβολή της Ελλάδας και του σύγχρονου ελληνικού πνεύματος σε όλο τον κόσμο. Το αεροδρόμιο της Αθήνας εκπέμπει καθημερινά την πολιτισμική ταυτότητά του, έχοντας μέχρι σήμερα φιλοξενήσει και παρουσιάσει 86 περιοδικές πολιτιστικές εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα, με τις 3 μόνιμες εκθέσεις του να υποδέχονται κάθε χρόνο περίπου 250.000 επισκέπτες.
Έχουμε διαχρονικά αποδείξει πως πιστεύουμε στις συνέργειες σε όλες τις διαστάσεις της δραστηριότητάς μας. Το ίδιο πνεύμα διέπει και τις δράσεις μας στον πολιτισμό, γι’ αυτό και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού, σε μία ιδιαίτερη δράση που επιβεβαιώνει πως ο πολιτισμός και ο τουρισμός στη χώρα μας είναι έννοιες συνυφασμένες άρρηκτα και αρμονικά».
Για το «θεσμό» των δρώμενων στην πόλη και τις θετικές εντυπώσεις των τουριστών από τη δράση, μίλησε η κυρία Δήμητρα Χατούπη, ηθοποιός και Διευθύντρια της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «δήλος». Όπως είπε η κυρία Χατούπη, «Τα δρώμενα «Οι πέτρες μιλούν» έχουν πλέον δημιουργήσει θεσμό για την Αθήνα, η επιτυχία τους μάλιστα επιβραβεύθηκε και από το Ελληνικό Φεστιβάλ, που ενέταξε τη δράση στο πρόγραμμά του «Άνοιγμα στην πόλη». Με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε για μια ακόμα χρονιά σε αυτό το σπουδαίο πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Όλοι εμείς, καθηγητές και σπουδαστές, συμμετέχουμε ολόψυχα σε αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέρος σε κάθε τέτοια ωραία πρωτοβουλία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κείμενα της Αρχαίας και Βυζαντινής Γραμματείας αποδίδει ομάδα σπουδαστών – ηθοποιών της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «δήλος» υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της κυρίας Έφης Θεοδώρου. Το προοίμιο της «Οδύσσειας» του Ομήρου αποδίδεται στα Αρχαία Ελληνικά μελοποιημένο από τον Νίκο Πλάτανο. Την οργάνωση παραγωγής της δράσης «Οι πέτρες μιλούν» έχει η “smart concepts”.
Mega deal DIMAND – SANI/IKOS για το ακίνητο – φιλέτο στις Γούρνες – Πώς θα προχωρήσει η μεγάλη τουριστική επένδυση
Προχωρούν και νέα έργα στη μεγάλη τουριστική επένδυση της ONYX στη Χαλκιδική
Νέο ξενοδοχείο στα “σκαριά” στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης – Τι περιλαμβάνει το έργο
Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων δρομολογείται στη Δρυό της Πάρου
Πολεοδομικό “πράσινο φως” για τη νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στο Λιτόχωρο
Επεκτείνεται στην Κρήτη η Hilton – Άνοιξε το νέο ξενοδοχείο ÉRA Hotel Heraklion στο κέντρο της πόλης
Προς αξιοποίηση ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ κοντά στην Ομόνοια – Τι αφορά ο διαγωνισμός
Αγορά κατοικίας: οι νέες τάσεις στις τιμές πώλησης κατοικιών στα Νότια Προάστια της Αθήνας το 2026
Διπλή διάκριση για το Elounda Hills στα International Property Awards 2026
Θετικά προχωρά το 2026 για τα τέσσερα εμπορικά κέντρα της Lamda Development σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Ποιό mall ξεχώρισε σε επιδόσεις
The Ellinikon: παραδόθηκε ο πρώτος εμπορικός χώρος στη Riviera Galleria – Πώς προχωρά το The Ellinikon Mall
Σε διαγωνισμό ακίνητο 354 στρεμμάτων στη Λάρισα για τουριστική επένδυση με αυτοκινητοδρόμιο και ξενοδοχείο
Πώς θα αναβιώσει και θα γίνει 5άστερο το ιστορικό ξενοδοχείο «Ελικών» στη Λιβαδειά
Προχωρά με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027 το μεγάλο έργο αναβάθμισης του Athenaeum InterContinental
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ερμού – Ποια εταιρεία προχωρά την επένδυση
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ηλεία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Πώς αλλάζουν την αγορά κατοικίας στον Πειραιά οι δύο μεγάλες οικιστικές επενδύσεις – Ποιές εταιρείες επενδύουν
Τι αλλάζει στο Project VORIA στο Μαρούσι με την ωρίμανση του σχεδιασμού – Πώς αναδιοργανώνεται το νέο 5άστερο ξενοδοχείο MGallery
Νέο αδειοδοτικό βήμα για τη μεγάλη επένδυση της Intracom στα Κουφονήσια – Τι σχεδιάζει στο Άνω Κουφονήσι
“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο στην Καλλιθέα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς θα γίνει το νέο mega mall στο The Ellinikon
[VIDEO] Εγκαινιάστηκε το νέο Wyndham Residences στη Μαρίνα Ζέας – Τι αφορούσε η επένδυση 25 εκατ. ευρώ
[VIDEO] Δείτε τη “μεταμόρφωση” του πρώην Εκθεσιακού Κέντρου ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση σε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων NEXIS
[VIDEO] The Ellinikon: πως προχωρά η κατασκευή των μεγάλων κτιριακών έργων στο Ελληνικό
[VIDEO] Green Hills Residences: προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη οικιστική επένδυση στη Βούλα
[VIDEO] The Syndesis Hub: ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της Ten Brinke στο Ελληνικό
[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει
[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο
TRENDING
-
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 ημέρες agoThe Ellinikon: παραδόθηκε ο πρώτος εμπορικός χώρος στη Riviera Galleria – Πώς προχωρά το The Ellinikon Mall
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΣε διαγωνισμό ακίνητο 354 στρεμμάτων στη Λάρισα για τουριστική επένδυση με αυτοκινητοδρόμιο και ξενοδοχείο
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoΠώς θα αναβιώσει και θα γίνει 5άστερο το ιστορικό ξενοδοχείο «Ελικών» στη Λιβαδειά
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΠροχωρά με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027 το μεγάλο έργο αναβάθμισης του Athenaeum InterContinental
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ερμού – Ποια εταιρεία προχωρά την επένδυση








