Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις του 2018

Newsroom

Published

on

Χρονιά 5 αστέρων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 2018 για την Ελλάδα καθώς μέσα σε αυτόν τον χρόνο, κάνανε την εμφάνιση τους στον χώρο του τουρισμού σημαντικά και μεγάλα ξενοδοχεία με επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων. Όπως έχει επισημανθεί από το bizness.gr τα 5αστερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα γνωρίζουν άνθηση και οι τουριστικές επενδύσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Το 2018 αποτέλεσε μια χρονιά στην οποία ελληνικοί και ξένοι ξενοδοχειακοί όμιλοι προχώρησαν σε σημαντικές επενδύσεις σε όλη την χώρα αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την βιομηχανία του τουρισμού.
Ξεκινώντας από την Αθήνα, μόλις τον Ιουνίου άνοιξε τις πύλες του το Athens Marriot στη λεωφόρο Συγγρού με τον ξενοδοχειακό όμιλο να κάνει την επανεμφάνιση του στην πρωτεύουσα μετά από απουσία πέντε χρονών.

Το ιστορικό ξενοδοχείο Metropolitan , του ομίλου Χανδρή, μετά από 10μηνη ανακαίνιση το κόστος της οποίας έφτασε τα 15 εκατ. δολάρια, μεταμορφώθηκε στο νέο AthensMarriotμε 366 δωμάτια και σουίτες. Λίγους μήνες αργότερα, το πρώην Athens Ledra Hotel, έδωσε τη θέση του στο πρώτο Grand Hyatt ξενοδοχείο στην Ελλάδα.To πρώην Athens Ledra είχε εξαγοραστεί έναντι 33,05 εκατ. ευρώ σε πλειστηριασμό της Alpha Bank από σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η Henderson Park, η Hines και η Kokari Limited (Y&TDaskalantonakis Knossian Group) συμφερόντων Τίνας και Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, η οποία έχει και τη διαχείριση του συγκροτήματος στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Hyatt Hotels Corporation. Το νέο GrandHyattAthens, που αποτελεί το δεύτερο της αλυσίδας σε όλη την Ευρώπη μετά από αυτό στο Βερολίνο, βρίσκεται επίσης στη λεωφόρου Συγγρού και διαθέτει 309 δωμάτια και σουίτες σε δέκα ορόφους. Την συνολική του αναβάθμιση και ανακαίνιση είχε αναλάβει η « ΑΚΤΩΡ» και το κόστος αυτής άγγιξε τα 20 εκατ. ευρώ.

Με μια συνολική επένδυση 110 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκε τον Μάϊο του 2018, ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani Resort & Ikos Resorts άνοιξε στην Κέρκυρα ένα υπερσύγχρονο πεντάστερο ξενοδοχείο, το Ikos Dassia. To συγκρότημα καταλαμβάνει έκταση 90 στρεμ. και αποτελείται από 411 πολυτελή δωμάτια, σουίτες και βίλες, εστιατόρια, 650 μ. αμμώδη παραλία, 7 θερμαινόμενες πισίνες, αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ απέχει 12 χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο και 10 χλμ. από το λιμάνι της Κέρκυρας. Αυτό ήταν το πρώτο δημιούργημα του ξενοδοχειακού ομίλου από το διετές επενδυτικό πλάνο που έχει ανακοινώσει για την περίοδο 2018-2020. To 2019 αναμένεται να λειτουργήσει στην Κω το Ikos Kefalos, με 410 δωμάτια, σουίτες και bungalows, μια επένδυση 90 εκ. ευρώ.

Το πρώτο ξενοδοχείο One and Only είναι έτοιμο να ανόιξει στην Ελλάδα μετά απο συμφωνία του ομίλου Dolphin Capital Investors και της Kerzner International, θυγατρική της Investment Corporation of Dubai. Ο όμιλος βρίσκεται σε αναζήτηση κατασκευαστικής εταιρείας που θα υλοποίηθει την επένδυση 150 εκ. ευρώ που θα γίνει στην Κεα και αν ολα πάνε καλά το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2020.
Επενδυτικό πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ υλοποιεί ο ξενοδοχειακό όμιλος Μήτση με χρονικό ορίζοντα το 2021. Στόχος του είναι η συνολική αναβάθμιση των 17 ξενοδοχείων που διαθέτει, από τα οποία τα 14 είναι 5 αστέρων ενώ πριν ξεκινήσει η σεζόν του 2018 είχε προχωρήσει ήδη σε επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχειακές μονάδες του στην Κω, στην Κρήτη και στην Ρόδο.

Ο μεγαλύτερος ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος Grecotel, που αριθμεί 32 ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρη την χώρα, ολοκλήρωσε μέσα στο 2018 ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που ξεπέρασε τα 42 εκ. ευρώ και δημιούργησε 630 νέες θέσεις εργασίας. Η επένδυση δεν αφορούσε την δημιουργία κάποιου νέου ξενοδοχείου αλλά την ριζική ανακαίνιση 5 πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε 4 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με εκ βάθρων αναβάθμιση 780 νέου τύπου δωματίων, τον εκσυγχρονισμός-επέκταση 40 χώρων εστίασης και την αναδιαμόρφωση 155 στρεμμάτων υπαίθριων υποδομών. Τα ξενοδοχεία τα οποία δέχτηκαν το ολικό λίφτινγκ είναι το Corfu Imperial και το Daphnila Bay Dassia στην Κρήτη, το Casa Marron στην Αχαΐα και το Pella Beach στην Χαλκιδική.

Ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά έργα που υλοποιούνται αυτή την χρονιά στην χώρα μας αποτελεί η ριζική ανακαίνιση του Four Seasons Astir Pallace Hotel στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Βουλιαγμένη. Η επένδυση της Astir, συνολικού ύψους 650εκ. ευρώ περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών υποδομών, την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών, τη σημαντική αναβάθμιση της μαρίνας αλλά και της εμβληματικής παραλίας της Astir. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Μάρτιο του 2019 ενώ ως το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνιση της Astir Beach, με νέες υποδομές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες με στόχο την ενίσχυση της εμβληματικής ταυτότητάς της, θέτοντας νέες προδιαγραφές ποιότητας.

Μέσα στο 2018 εργασίες ξεκίνησαν και στο ακίνητο στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζιώτου στο Σύνταγμα όπου στεγαζόταν παλαιότερα το King’s Palace. Το νέο ξενοδοχείο που θα δημιουργηθεί ανήκει στον όμιλο ΛΑΜΨΑ, ο οποίος έχει στην κατοχή του και δύο από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της περιοχής το Μεγάλη Βρετανία και το King George. Η ΕΥΠΑΤΕ (Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων) έχει προχωρήσει από το καλοκαίρι στην έκδοση της άδειας δόμησης για την συγκεκριμένη επένδυση της ΛΑΜΨΑ, η οποία έχει υπογράψει σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης για το ακίνητο. Το εν λόγω κτήριο ανήκει στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας και με βάσει την συμφωνία των δύο πλευρών το νέο ξενοδοχείο πρέπει να ανοίξει τις πύλες του στο τέλος του 2019. Η συνολική επένδυση για την ανακαίνηση και αναδιαμόρφωση του κτηρίου θα φτάσει τα 18 εκ. ευρώ.

Στην Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη, η «Ολύμπιον Α.Ε. Οικοδομικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις» έχει ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου πεντάστερου ξενοδοχείου, το Olympion City Hotel. Σύμφωνα με το bizness.gr την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει η ΕΚΑΤΕΡ Α.Ε. και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2019. Στο ισόγειο θα δημιουργηθούν οι κοινόχρηστοbι χώροι του ξενοδοχείου (μικρό Lobby με Reception, εστιατόριο, μπαρ). Στους ορόφους (1ος- 7ος) θα διαμορφωθούν τα δωμάτια του ξενοδοχείου, στον 8ο όροφο θα διαμορφωθούν δωμάτια και χώρος μικρού γυμναστηρίου.

Υπάρχουν ακόμα μεγάλες επενδύσεις, όπως το Elounda Hills στην Κρήτη ύψους 410 εκ. ευρώ, το Kilada Hills στην Αργολίδα ύψους 418 εκ. ευρώ και η μεγαλύτερη όλων το Atalanti Hills στην Φθιώτιδα ύψους 1,5 δισεκ. ευρώ, που βρίσκονται χρόνια στα σκαριά και αναμένεται το 2019 να ξεκινήσουν να υλοποιούνται.

Θάνος Τσαλουχίδης-bizness.gr

Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Πήλιο - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/ EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ώρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στο Πήλιο

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ώρες ago

Προχωρά έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ζάκυνθο

Το πολυώροφο κτίριο στη συμβολή των οδών Παπαστράτου και Αγίου Δημητρίου στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ώρες ago

Προς ολοκλήρωση η μεγάλη επένδυση της ZEUS στον Πειραιά – Ποιό εμβληματικό κτίριο κοντά στο λιμάνι “μεταμορφώνεται”

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 ώρες ago

Παραδίδεται από το Μάρτιο το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό

Λήμνος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βασίλης Πρωτόπαπας / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Λήμνο

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Ζάκυνθο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” για τη νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση του Ομίλου Μήτση στα Ιωάννινα

Το ξενοδοχείο President στη Λεωφόρο Κηφισίας - Πηγή: President Hotel Athens
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

[ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνονται τον Απρίλιο τα έργα ανανέωσης του ξενοδοχείου President στη Λεωφόρο Κηφισίας

NEXIS Metamorphosis - Πηγή: A&M Architects
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

Ολοκληρώνονται εντός του 2026 τέσσερα νέα οικιστικά και έργα γραφείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Οι 2 περιοχές – έκπληξη που αλλάζουν τα δεδομένα στο real estate για κατοικία στην Αττική

Το ακίνητο στην οδό Γρ. Λαμπράκη 136 στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Νέο ξενοδοχείο δρομολογείται στο κέντρο του Πειραιά – Σε ποιόν κεντρικό δρόμο θα γίνει

Το νέο κτίριο με seviced apartments στην οδό Πειραιώς και Γερανίου - Πηγή: Blend Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώθηκε το νέο κτίριο serviced apartments της Blend Development στην Ομόνοια – Ποιό γνωστό κτίριο μεταμορφώθηκε σε κατοικίες

Το οικιστικό έργο Aura Residential στο The Ellinikon - Πηγή: Aura Residential
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

Σε αδειοδοτική διαδικασία η μεγάλη οικιστική επένδυση Aura Residential στο The Ellinikon – Τι θα περιλαμβάνει και ποιές εταιρείες επενδύουν

Το Κτήμα Τατοΐου από ψηλά - Φωτό: Λ. Μάλαμας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Παράταση για το μεγάλο διαγωνισμό για το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι – Ποιά γνωστή εταιρεία real estate θα δηλώσει “παρών”

Το ξενοδοχείο President στη Λεωφόρο Κηφισίας - Πηγή: President Hotel Athens
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

[ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνονται τον Απρίλιο τα έργα ανανέωσης του ξενοδοχείου President στη Λεωφόρο Κηφισίας

Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου στο Καρπενήσι - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Σε τροχιά αναβάθμισης το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου στην Ευρυτανία με τη δημιουργία ξενοδοχείου

Το ακίνητο της Hellenic Properties στη Λεωφόρο Συγγρού - Πηγή: Hellenic Properties
REAL ESTATE3 εβδομάδες ago

Σε εξέλιξη το mega οικιστικό έργο της Hellenic Properties στη Συγγρού – Ποιά άλλα έργα για κτίρια γραφείων και ξενοδοχεία σχεδιάζει

Το νέο κτίριο γραφείων MOB1 της Hellenic Properties στο Μαρούσι - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 ημέρες ago

Ολοκληρώνεται το έργο γραφείων της Hellenic Properties στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι – Ποιές ακόμη επενδύσεις σε γραφεία υλοποιεί

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 ημέρες ago

Με “φουλ μηχανές” για νέες επενδύσεις σε data centers η Ten Brinke – “Στα σκαριά” 4 νέα έργα

Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue - Πηγή: Hilton
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Νέο “κύμα” ξενοδοχειακών συναλλαγών στην Ελλάδα – Οι 6 σημαντικότερες αγοραπωλησίες ξενοδοχείων το τελευταίο 3μηνο

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

Το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Η νέα επένδυση Voria στο Μαρούσι - Όμιλος Regency
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και supermarket της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

Πηγή: Dimand Real Estate
REAL ESTATE2 μήνες ago

[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει

Conrad Athens The Ilisian - Πηγή: Hilton
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).