Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Είκοσι εταιρείες της Κεντρικής Μακεδονίας πιστοποιημένοι προμηθευτές του CERN

Newsroom

Published

on

Πλήρη εικόνα για τους διαγωνισμούς και τις προμήθειες που έχει προγραμματίσει ο κορυφαίος ερευνητικός οργανισμός CERN για το 2019 έχουν πλέον οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, που συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή στις εγκαταστάσεις του ευρωπαϊκού ερευνητικού οργανισμού στη Γενεύη. Αποστολή η οποία διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας και άλλους φορείς της περιοχής.

Στη διήμερη αποστολή, συμμετείχαν 20 επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, από διαφορετικούς κλάδους (υπηρεσίες, εμπόριο, βιομηχανία, έρευνα, νέες τεχνολογίες, καινοτομία κτλ.), που έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν με αξιώσεις έναν ή περισσότερους διαγωνισμούς και προμήθειες του CERN, για το 2019, με εξαιρετικά σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα συνολικά για την περιοχή.

Η αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψε πέρσι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με το CERN. Στην πρώτη μέρα της ενημέρωσης στις εγκαταστάσεις του CERN, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία της συνεργασίας του CERN με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από την Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του CERN Charlotte Lindberg Warakaulle.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και οι φορείς της Θεσσαλονίκης, όπως η Τεχνόπολη και το ΑΠΘ, με τη συνεπή δέσμευσή τους στο σύμφωνο συνεργασίας μαζί μας τα τελευταία χρόνια έχουν πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ήδη μια σειρά από ερευνητές, επιστήμονες και φοιτητές από την Κεντρική Μακεδονία συμμετέχουν στις δράσεις του CERN, ενώ σε επίπεδο επιχειρήσεων, ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν μέρος στους διαγωνισμούς και τις προμήθειές μας, οι πρώτες από αυτές.

Ειδικά αυτή η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για τις συνεργασίες, καθώς ανοίγει ο κατάλογος των ευκαιριών για το 2019 για τους βιομηχανικούς συνεργάτες και οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας που βρέθηκαν εδώ θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στον κατάλογο των πιστοποιημένων προμηθευτών του Οργανισμού», τόνισε η κ. Warakaulle.

Ο κ. Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «πριν από δυο χρόνια αποφασίσαμε ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να επενδύσουμε στη συνεργασία με το CERN. Πολλοί τότε απόρησαν για την επιμονή μας να διαμορφώσουμε μια τόσο στενή σχέση με έναν παγκόσμιο οργανισμό. Η απάντηση δίνεται σήμερα, καθώς έπειτα από σκληρή δουλειά και μεθοδευμένη προσπάθεια, 20 επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας εντάσσονται στους πιστοποιημένους συνεργάτες του CERN, ανοίγοντας νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα της περιοχής μας».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε όμως και στους άλλους δύο από τους άξονες της συνεργασίας Περιφέρειας – CERN:

1. Παροχή τεχνογνωσίας από το CERN σε επιχειρήσεις και φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας.

2. Δυνατότητα σε φοιτητές από τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετέχουν σε σεμινάρια του CERN στη Γενεύη και να συνεργαστούν με το CERN.

«Είμαστε ο ένας από τους τέσσερις αυτοδιοικητικούς οργανισμούς παγκοσμίως, που υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας με το CERN. Ήδη δημιουργήσαμε θερμοκοιτίδα στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Τεχνόπολη για τη διάχυση των τεχνολογιών του CERN σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, χρηματοδοτούμε το αμέσως επόμενο διάστημα τη δημιουργία ενός cluster εταιριών τεχνητής νοημοσύνης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η Κεντρική Μακεδονία μετατρέπεται σταδιακά, με τις προσπάθειές μας, σε συνεργασία με τους φορείς και τις επιχειρήσεις μας, σε κόμβο νέων τεχνολογιών και καινοτομίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στο δεύτερο άξονα για τη συμμετοχή ερευνητών και επιστημόνων στο CERN δήλωσε ότι «από τη συνεργασία μας με το CERN, αυξήθηκαν οι συμμετοχές Ελλήνων φοιτητών σε σεμινάρια του CERN, ενώ δημιουργήθηκε στο ΑΠΘ Σχολή Επιταχυντών του CERN, μια σταθερή μόνιμη ακαδημαϊκή δομή, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, στην αναβάθμιση του κορυφαίου επιστημονικού πειράματος που εξελίσσεται στο CERN, του ‘ΑΤΛΑΣ’, συμμετέχει και το ΑΠΘ».

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε μάλιστα ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «διεκδικεί τη δημιουργία μιας μόνιμης δομής του CERN στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα αξιοποιεί τις τεχνολογίες του Οργανισμού , με τελικό στόχο να καταστεί η Κεντρική Μακεδονία Εθνικό Κέντρο του CERN για όλη την Ελλάδα».

O Αναπληρωτής Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του CERN και Επικεφαλής της Συνεργασίας της Ελλάδας με το CERN Μανώλης Τσεσμελής και ο Επικεφαλής Προμηθειών και Βιομηχανικών Υπηρεσιών του CERN Anders Unnervik παρουσίασαν τις διαδικασίες που ακολουθεί ο Οργανισμός στους διαγωνισμούς και τις προμήθειές του, ώστε οι επιχειρήσεις να είναι σε θέση να καταθέσουν πλήρεις φακέλους και να διεκδικήσουν με αξιώσεις επικερδείς συμβάσεις.

«Προσπαθούμε στο CERN να αγοράζουμε οτιδήποτε μας χρειάζεται, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο, από τα μέλη μας και η Ελλάδα σαφώς πρέπει να έχει θέση και μάλιστα ισχυρή στις προμήθειες και τους διαγωνισμούς μας», τόνισαν.

Ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Τάσος Τζήκας έκανε εκτενή αναφορά στη συνεργασία των δυο φορέων (Τεχνόπολης και CERN), που μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε σάρκα και οστά και επισήμανε ότι «στόχος μας είναι να επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία του CERN με τη Θεσσαλονίκη, σε πανελλαδικό επίπεδο, ώστε ως χώρα σταδιακά να κερδίσουμε την ανταποδοτικότητα που πρέπει να έχει η συμμετοχή μας ως ιδρυτικά μέλη του CERN.

Η σημερινή αποστολή είναι εξαιρετικά σημαντική και χάρις στον Απόστολο Τζιτζικώστα αντιλαμβάνεται ο καθένας το στρατηγικό ρόλο που μπορεί να έχει η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες για τη χώρα μας.

Δικτυωνόμαστε με στελέχη του CERN και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μακάρι να μπορέσουμε να πείσουμε και άλλους πολιτικούς για την αξία αυτής της συνεργασίας».

Ο Επικεφαλής Μεταφοράς Τεχνογνωσίας στον Τομέα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του CERN Νίκος Ζιώγας, αναφέρθηκε σε παραδείγματα επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο, που συνεργάζονται με το CERN αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη, αλλά και τους τομείς στους οποίους δίνει βαρύτητα στις προμήθειές του ο Οργανισμός.

Στόχος της φετινής αποστολής είναι η εγγραφή των 20 επιχειρήσεων στον κατάλογο των πιστοποιημένων προμηθευτών του CERN. Οι ομιλητές υπογράμμισαν το γεγονός ότι βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας στο CERN τα τελευταία δύο χρόνια κυρίως σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού (εργαζόμενοι και ερευνητές).

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής έγιναν στοχευμένες Β2Β συναντήσεις των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, παρουσίαση του προφίλ τους για πρώτη φορά στο CERN και ξενάγηση στο κύριο πείραμα του CERN, το «ΑΤΛΑΣ».

Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Πρώτο “πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Άνω Μερά

Πηγή: Canva
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 ημέρες ago

Σε ποιά εμπορικά ακίνητα θα επενδύσει η Jumbo τα επόμενα χρόνια – Πότε ολοκληρώνεται η μεγάλη επένδυση logistics στη Θεσσαλονίκη

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Νάξο

FIX Thessaloniki - Πηγή: Dimand Real Estate Foster + Partners
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Ποιά νέα ξενοδοχεία σχεδιάζονται στη Θεσσαλονίκη – Οι 4 ξενοδοχειακές αφίξεις στην πόλη τα επόμενα χρόνια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Ποιά ακίνητα κρατά στην Κρήτη προς αξιοποίηση η AS Company μετά το deal των 3 εκατ. ευρώ

Σκιάθος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Σε διαβούλευση η επένδυση για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Σκιάθο – Τι περιλαμβάνει η επένδυση των 18 εκατ. ευρώ

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/STR
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Που κινούνται τα ενοίκια και οι τιμές πώλησης κατοικιών στον Πειραιά και τα προάστιά του – Ποιές οι νέες τάσεις

Cambas Gardens - Πηγή: Dimand Real Estate
REAL ESTATE4 ημέρες ago

Dimand: 16 έργα με εκτιμώμενη αξία 2,19 δισ. ευρώ – Οι νέες επενδυτικές κινήσεις σε Καμπά και Μεσογείων

Σαντορίνη - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Ημεροβίγλι

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων “στα σκαριά” στα Αφάντου της Ρόδου – Τι περιλαμβάνει το έργο

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Στα “σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Αρκαδία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Τέσσερις ξενοδοχειακές επενδύσεις προχωρούν στην Πελοπόννησο – Που θα γίνουν και ποιές εταιρείες επενδύουν

Σκύρος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων στη Σκύρο – Πού θα γίνει

Sartimare Resort - Πηγή: Happy Holidays
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα

NEXIS Metamorphosis - Πηγή: A&M Architects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Από Μαρούσι έως Ελαιώνα και Καλλιθέα, πέντε νέες επενδύσεις σε “πράσινα γραφεία” αλλάζουν το χάρτη ακινήτων της Αθήνας

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΑΖΕΛ στον Πειραιά σε Urban Oasis Piraeus με 387 κατοικίες – Ποιά εταιρεία επενδύει

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

Με νέο σχεδιασμό προχωρά το Project VORIA στο Μαρούσι – Τι αλλάζει στο ξενοδοχειακό κομμάτι

The Modernist στο Κολωνάκι - Πηγή: BriQ Properties
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Προχωρά το έργο για το The Modernist Piraeus – Πότε ανοίγει το νέο 4άστερο ξενοδοχείο του Πειραιά

Η κάτοψη της μεγάλης επένδυσης του Ομίλου Μεντεκίδη στην Πυλαία - Πηγή: Enterprise Greece
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 εβδομάδες ago

Πώς το παλιό εργοστάσιο της Siemens της Θεσσαλονίκης θα μεταμορφωθεί σε πύργο γραφείων και εμπορικό πάρκο

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέο έργο επέκτασης γνωστού ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο “στα σκαριά”

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS4 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL5 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL5 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890