LOGISTICS

Άγονος ο διαγωνισμός για το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Published

on

Η έκταση στο πρώην εργοτάξιο της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου - Φωτό: ΤΑΙΠΕΔ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του πρώην εργοταξιακού χώρου του έργου ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου, καθώς η δεσμευτική οικονομική προσφορά που είχε υποβληθεί ήταν κατώτερη του ύψους αποτίμησης του ακινήτου.

Το ακίνητο είναι μια παραθαλάσσια έκταση 163 στρεμμάτων στον οικισμό του Αντιρρίου πλησίον της απόληξης της καλωδιωτής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (Γέφυρα “Χαρίλαος Τρικούπης”). Αποτελείται από τέσσερα (4) επιμέρους τμήματα και χρησίμευσε στο παρελθόν ως κύριος εργοταξιακός χώρος κατασκευής της Γέφυρας. Σε δύο τμήματα του έχουν διαμορφωθεί τεχνητές προβλήτες.

Το ακίνητο βρίσκεται επί της Ιονίας Οδού σε κομβικό σημείο για οδικές μεταφορές και ιδιαίτερα προνομιούχο για την εξηπηρέτηση θαλάσσιων εμταφορών. Η σύνδεση με την Ιονία Οδό είναι άμεση. Απέχει 211 χλμ από Αθήνα, 15 χλμ από την Πάτρα, 205 χλμ από Ιωάννινα.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα του ακινήτου είναι η θέση του στο κέντρο ενός σύγχρονου συγκοινωνιακού-διαμετακομιστικού κόμβου που συνδέει την Πελοπόννησο με τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο καθώς και με την υπόλοιπη Ευρώπη, αφού οι λιμένες της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας αποτελούν κύριες πύλες της Ελλάδας προς τη Δυτική Ευρώπη, το εκτεταμένο θαλάσσιο μέτωπο του καθώς και το μέγεθος του.

Η αξιοποίηση του ακινήτου προβλέπεται να γίνει με τις υφιστάμενες εκτός σχεδίου διατάξεις, από τις οποίες προκύπτουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης ειδικά στον τομέα των logistics.

Η έκταση στο πρώην εργοτάξιο της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου – Φωτό: ΤΑΙΠΕΔ

Advertisement

TRENDING