REAL ESTATE

Ακίνητο προς αγορά στο κέντρο της Αθήνας αναζητά το ΕΑΠ – Δείτε το διαγωνισμό

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva

Ακίνητο προς αγορά στο κέντρο της Αθήνας αναζητά το ΕΑΠ.

Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (E.A.Π.) προκηρύσσει δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό, για την αγορά ενός (1) ακινήτου στην Αθήνα, επιφάνειας τουλάχιστον 3.500 τ.μ., για τη στέγαση δομών του Ιδρύματος, με συνολικό προϋπολογισμό, κατ’ ανώτατο όριο, 11.600.000,00€.

  • Ημερομηνία και ώρα λήξης υποβολής των προσφορών ορίζεται η 25/4/2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ.
  • Ημερομηνία και ώρα αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 25/4/2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 μ.μ.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού

Αντικείμενο του διαγωνισμού αποτελεί η από μέρους του Ε.Α.Π. αγορά ενός (1) ακινήτου στην Αθήνα επιφάνειας τουλάχιστον 3.500 τ.μ., για τη στέγαση των εκάστοτε δομών του Ιδρύματος.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δυνατότητα δημιουργίας ενιαίου χώρου τουλάχιστον 400 τ.μ. για τη φιλοξενία εκπαιδευτικών, πολιτιστικών κλπ. εκδηλώσεων.

Το προς αγορά ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται στην πόλη της Αθήνας, εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, στο κέντρο της πόλης, σε ακτίνα μέχρι 2,5 χλμ. από την πλατεία Ομονοίας και επί κεντρικής λεωφόρου.

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές προσφορές ακινήτων:

Α) Που θα είναι σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας, πλήρως ανακαινισμένα και με σχεδόν καινούργιες όλες τις αναγκαίες ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές, άμεσα παραδοτέα, έτοιμα και «με το κλειδί στο χέρι», σύμφωνα με τις διατάξεις περί πωλήσεως και με την προϋπόθεση ότι θα διαθέτει όλες τις απαιτούμενες, από την παρούσα διακήρυξη και τα Παραρτήματα αυτής και δη, εκ του Κτιριολογικού Προγράμματος, ιδιότητες και χαρακτηριστικά.

Β) Που είναι υπό ανέγερση ή διαμόρφωση. Στην περίπτωση αυτή η εκδοθείσα πριν από την προσφορά συμμετοχής οικοδομική άδεια από την αρμόδια ικοδομική αρχή ή υπηρεσία, θα βρίσκεται σε ισχύ με δυνατότητα ανανέωσης και θα καλύπτει το χρονικό διάστημα για την εκτέλεση και ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών για τις οποίες έχει εκδοθεί, οι τελευταίες δε (εργασίες, εύρος ποιότητα υλικών κλπ) θα πρέπει να είναι απολύτως σύμφωνες με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές της παρούσας διακήρυξης και των Παραρτημάτων αυτής, ώστε μετά την ολοκλήρωσή τους και την παράδοση του ακινήτου κατά τα κατωτέρω αναφερόμενα να είναι έτοιμο και «με το κλειδί στο χέρι», άλλως θα υπάρχει η δυνατότητα επεκτάσεως-τροποποιήσεως της υφιστάμενης οικοδομικής αδείας για τις εν εξελίξει εργασίες προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι πάσης φύσεως εργασίες που θα είναι σύμφωνες με τις τεχνικές προδιαγραφές της παρούσας. Ομοίως ακίνητα που υφίστανται νομίμως και έχουν ανεγερθεί βάσει οικοδομικής άδειας, εφόσον μπορούν να διαμορφωθούν σύμφωνα με την παράγραφο ανωτέρω, κατόπιν εκδόσεως νέας οικοδομικής άδειας.

Advertisement

TRENDING