REAL ESTATE

Ακυρώθηκε από την ΕΤΑΔ ο διαγωνισμός για το ακίνητο στην Ακτή Βουλιαγμένης

Published

on

Η Ωκεανίδα στη Βουλιαγμένη - Πηγή: ΕΤΑΔ

Ακυρώθηκε από την ΕΤΑΔ ο διαγωνισμός για το ακίνητο στην Ακτή Βουλιαγμένης που ήταν προγραμματισμένος για τις 30/9.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ανακοίνωσε την ακύρωση της διενέργειας του Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction) για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του Καφέ – Εστιατορίου της «Ωκεανίδας» στην Ακτή Βουλιαγμένης.

Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί το Μάιο του 2022 αλλά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από Έλληνες και ξένους επενδυτές η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. με στόχο να διευκολύνει τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων σχημάτων στη διαγωνιστική διαδικασία ανακοίνωσε στις 30 Ιουλίου την παράταση του ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού με νέα ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου.

Τι αφορούσε ο διαγωνισμός

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανάπτυξη τουριστικής ή/και επισιτιστικής επιχείρησης σύμφωνα με τις ισχύουσες στην περιοχή διατάξεις και η συνολική αναβάθμιση και ανακαίνιση του ακινήτου.

Η διάρκεια της εκμίσθωσης προβλεπόταν για 10 έτη, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη, κατόπιν συμφωνίας της ΕΤΑΔ με τον ανάδοχο.

Η Ωκεανίδα είναι ένα εμβληματικό κτίριο, εντός της Ακτής Βουλιαγμένης, σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση με εκπληκτική θέα, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με την σύγχρονη ιστορία της ακτογραμμής της Αττικής.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και μεγάλης επιρροής έργο των διακεκριμένων αρχιτεκτόνων Πρ. Βασιλειάδη, Π. Σακελλάριου, Εμ. Βουρέκα και του συνεργάτη τους Ν.Π. Χατζημιχάλη που σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60.

Το προς εκμίσθωση ακίνητο αποτελείται από γηπεδική έκταση επιφανείας 2.725 τ.μ., εντός της οποίας βρίσκεται το καφέ-εστιατόριο «Ωκεανίδα» που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, συνολικής επιφάνειας 1.127,20 τ.μ., καθώς και οικίσκος επιφάνειας 27,20 τ.μ..

Σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης το ακίνητο εντάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Γ’.

Advertisement

TRENDING