ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αλλαγή σκυτάλης… για πάνω από 100 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Αλλαγή σκυτάλης… για πάνω από 100 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, καθώς ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης λόγω “κόκκινων δανείων” ενώ ταυτόχρονα λόγω χρεών βρίσκονται δεκάδες ξενοδοχεία σε διαδικασία πλειστηριασμού.

Το πακέτο των 74 ξενοδοχειακών δανείων της Intrum

Τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των ξενοδοχειακών αυτών μονάδων ξεπερνούν τα 290 εκατομμύρια ευρώ και η Intrum Hellas στην οποία ανήκει το χαρτοφυλάκιο αυτό το βγάζει προς πώληση, ως servicer.

Πρόκειται για 74 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, με δυναμικότητα περίπου 4.300 δωματίων, με τα μισά από αυτά να βρίσκονται σε δημοφιλείς νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως Κρήτη, Μύκονο, Σκιάθο, Κω και Κέρκυρα.

Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της πώλησης είναι ο Ιούλιος, με την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών να προχωρά εντός Μαρτίου και δεσμευτικών προσφορών στο τέλος Απριλίου.

41 ξενοδοχεία σε πλειστηριασμό

Στα ίδια πλαίσια, συνεχίζεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών e-auction η πώληση ξενοδοχειακών μονάδων, με σημαντικούς ρυθμούς αύξησης.

Μόνο έως το τέλος Ιουνίου 41 ξενοδοχεία βρίσκονται στην πλατφόρμα πλειστηριασμών με αρκετά από αυτά να είναι σημαντικής αξίας όπως:

  • το Sunshine Beach 4 αστέρων στην Ιεράπετρα με πρώτη τιμή προσφοράς 12 εκατ. ευρώ
  • το Kandia’s Castle 5 αστέρων στο Ναύπλιο (παραλία Κάνδιας) με πρώτη τιμή προσφοράς 12 εκατ. ευρώ
  • το Grande Mare Hotel, Spa & Wellness 5 αστέρων στην Κέρκυρα (Μπενίτσες) με πρώτη τιμή προσφοράς 9,06 εκατ. ευρώ.

Τα υπό πλειστηριασμό ξενοδοχεία βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, τόσο στα ηπειρωτικά όσο και σε δημοφιλή τουριστικά νησιά.

Advertisement

TRENDING