ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

Ανάρπαστοι ήδη οι χώροι στο Vouliagmenis Mall στο Ελληνικό

Published

on

Το νέο εμπορικό κέντρο Vouliagmenis Mall στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development

Μπορεί να μην έχει παρουσιαστεί καν επίσημα το νέο μεγάλο εμπορικό κέντρο της Lamda Development στο Ελληνικό, όμως οι χώροι του έχουν ήδη γίνει ανάρπαστοι από εταιρείες ή καταστήματα που θέλουν να “κλείσουν” θέση στο Vouliagmenis Mall.

Σύμφωνα με τα όσο δήλωσε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στην ειδική επενδυτική ημερίδα που διοργάνωσε η Goldman Sachs για το Ελληνικό, με τις 4 συστημικές τράπεζες, το ενδιαφέρον ανέρχεται ήδη σε 60%.

Η παρουσίαση του Vouliagmenis Mall δεν έχει αποφασισθεί πότε θα λάβει χώρα. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει πάντως η παρουσίαση του πρώτου εμπορικού πόλου του Ελληνικού, στη Μαρίνα, το γνωστό ως Marina Galleria.

Πάντως, σύμφωνα με τον κο Αθανασίου, η κίνηση στα εμπορικά κέντρα της Lamda σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (The Mall Athens, Golden Hall, Mediterranean Cosmos) επανέρχεται σταδιακά σε προ-πανδημικά επίπεδα.

Το στοίχημα της Lamda Malls για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

Τα εμπορικά κέντρα της Lamda θα αποτελέσουν αναμφισβήτητα σημαντική πηγή χρηματοδότησης των έργων στο mega project του Ελληνικού και η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας τους, με στόχο τη μελλοντική εισαγωγή της Lamda Malls στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Αυτό εκτιμάται να γίνει εντός 2 ετίας, δηλαδή έως το 2ο22, χωρίς να έχει αποκλειστεί και το 2021 ακόμη. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα μπορέσει να μεγιστοποιηθεί η αξία των εμπορικών κέντρων λόγω της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είχε αναφέρει η εταιρεία σε παρουσίασή της στο πλαίσιο του 9ου Ελληνικού Επενδυτικού Φόρουμ, που είχε πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, «την περίοδο της εισαγωγής, όποτε κι αν αυτή συμβεί, αναμένεται να έχουν μειωθεί οι αποδόσεις των εμπορικών μας κέντρων σε σχέση με τη σημερινή περίοδο, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά την αξία των ακινήτων».

Τα 3 εμπορικά “διαμάντια” που θα γίνουν στο Ελληνικό έως το 2025

Advertisement

TRENDING