ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναβιώνει από την Brown Hotels το ιστορικό ξενοδοχείο Sans Rival στη Λιοσίων

Published

on

Το ιστορικό ξενοδοχείο Sans Rival στη Λιοσίων

Συνεχίζει το επενδυτικό της μπαράζ στο κέντρο της Αθήνας η ισραηλινή Brown Hotels, με το νεώτερο απόκτημά της, το ιστορικό ξενοδοχείο Sans Rival, στη Λιοσίων, να μετατρέπεται σε σύγχρονο ξενοδοχείο που θα σέβεται όμως την ιστορία του.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια προνομιακή θέση στη γωνία των οδών Λιοσίων 11 και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, πολύ κοντά στην Ομόνοια και το Σταθμό Λαρίσης, και απέναντι από το κτίριο που στεγάζει τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων στη Λιοσίων 22.

Εγκρίθηκαν ήδη από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης, που αφορούν τις επισκευές και εσωτερικές διαρρυθμίσεις του κτιρίου, χωρίς τροποποίηση όψεων και χωρίς εκσκαφές.

Το σχεδιασμό έχει αναλάβει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project.

Η ιστορία του ξενοδοχείου

To ιστορικό ξενοδοχείο, από τις αρχές του περασμένου αιώνα, αποτελεί ένα από τα διαμάντια της εποχής του. Αποτελούνταν από 50 δωμάτια και διαφημιζόταν ως ένα “μέγα ξενοδοχείο ύπνου” στα πρότυπα των πολυτελών ξενοδοχείων της Ευρώπης. Μάλιστα διευκρινιζόταν ότι τα δωμάτια τότε είχαν τρεχούμενο νερό αλλά και δυνατότητα θερμού λουτρού.

Εδώ και πολλά χρόνια το ξενοδοχείο έχει εγκαταλειφθεί. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη σημερινή του κατάσταση.

Το ιστορικό ξενοδοχείο Sans Rival στη Λιοσίων

Advertisement

TRENDING