RESIDENTIAL

Ανεβάζουν ρυθμό οι οικιστικές επενδύσεις της Lamda στο Ελληνικό – Οι 3 που έχουν ήδη ξεκινήσει & το νέο Park Rise

Published

on

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development

Ανεβάζουν ρυθμό οι οικιστικές επενδύσεις της Lamda στο Ελληνικό καθώς 3 έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ “ντεμπούτο” κάνει και το νέο Park Rise, με κατοικίες στο νέο μητροπολιτικό πάρκο.

Σημειώνεται ότι στις παραπάνω δεν περιλαμβάνονται άλλες οικιστικές επενδύσεις που δε θα υλοποιήσει απευθείας η Lamda Development, όπως για παράδειγμα οι branded κατοικίες της Orilina Properties.

Riviera Tower

Τον Οκτώβριο 2023 ολοκληρώθηκε η θεμελίωση του πύργου με τη μεγαλύτερη σκυροδέτηση, συνεχούς διάρκειας περισσότερων από 40 ωρών, που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, ακολουθεί η σκυροδέτηση των υπογείων και της πλάκας δαπέδου ισογείου του πύργου, που θα είναι ορατή σε όλους από τη Λεωφ. Ποσειδώνος, έως το τέλος του 2023.

[VIDEO] Δείτε από ψηλά το νέο Riviera Tower & την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος στο Ελληνικό

Cove Villas & Cove Residences – Πηγή: Lamda Development

The Cove Residences

Έχουν ολοκληρωθεί οι αρχαιολογικές εργασίες στα οικόπεδα του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της Εργολαβίας 1ης Φάσης από τους Αναδόχους ΕΘΝΟΚΑΤ και ΑΚΤΩΡ.

Έχουν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές σε 2 από τα 4 οικόπεδα ενώ είναι σε εξέλιξη οι εκσκαφές για τα άλλα 2 οικόπεδα. Αναμένεται να ξεκινήσει περί τα τέλη του 2023 η σκυροδέτηση της πλάκας ισογείου σε 2 από τα 4 οικόπεδα.

The Cove Villas

Έχουν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες για 3 οικόπεδα ενώ για επιπλέον 10 οικόπεδα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας. Περαιτέρω, έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν όλες οι απαιτούμενες κατεδαφίσεις.

Park Rise

Τον Ιούλιο 2023 ξεκίνησε η προώθηση στο αγοραστικό κοινό 33 διαμερισμάτων στο οικιστικό έργο Park Rise που φέρει την υπογραφή του διάσημου αρχιτεκτονικού γραφείου Bjarke Ingels Group (BIG) και αφορά κτίριο ύψους 50μ.

Μέχρι την 06.11.2023 είχαν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 21 διαμερίσματα, συνολικού ποσού περίπου €3εκ.

Η υπογραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας αναμένεται να ξεκινήσει το Α’ Τρίμηνο 2024 (κατά την οποία θα εισπράττεται 20% του συνολικού τιμήματος εκάστης, συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν κατατεθειμένης προκαταβολής).

Ο παρακάτω πίνακας εμφανίζει τη σημαντική πρόοδο των πωλήσεων των οικιστικών αναπτύξεων που έχουν τεθεί μέχρι σήμερα στη διάθεση του αγοραστικού κοινού.

Οι μέχρι σήμερα αποδόσεις της επένδυσης στο Ελληνικό

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του έργου του Ελληνικού για τον Όμιλο Lamda Development στο 9μηνο 2023, ο κύριος παράγοντας της αισθητής βελτίωσης της λειτουργικής κερδοφορίας είναι η σημαντική αύξηση των εσόδων από πωλήσεις/μισθώσεις ακινήτων, λόγω της επιτάχυνσης του ρυθμού εφαρμογής/υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου, της προόδου των κατασκευαστικών εργασιών και της σταδιακής εκπλήρωσης των σχετικών υποχρεώσεων εκτέλεσης.

• Τα συνολικά έσοδα στην Κατάσταση Αποτελεσμάτων ανήλθαν σε €106,8εκ (€0,2εκ το 2022).

• Οι συνολικές ταμειακές εισπράξεις από πωλήσεις/μισθώσεις ακινήτων το Εννεάμηνο 2023 ανήλθαν σε €241εκ. Τα αναβαλλόμενα έσοδα από πωλήσεις ακινήτων, τα οποία αναμένεται να αναγνωριστούν σταδιακά στην Κατάσταση Αποτελεσμάτων, ανήλθαν την 30.09.2023 σε €253εκ.

• Τα συνολικά μεικτά αποτελέσματα (μετά την αφαίρεση του κόστους πωληθέντων ακινήτων) ανήλθαν σε κέρδος €42,3εκ (κέρδος €0,2εκ το 2022).

• Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα ανήλθαν σε €64,7εκ (€36,4εκ το Εννεάμηνο 2022).

• Τα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA εμφάνισαν αισθητά περιορισμένη ζημιά €22,4εκ έναντι ζημιάς €36,2εκ το Εννεάμηνο 2022.

• Τα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA, μετά τη θετική επίπτωση της επανεκτίμησης της αξίας των Επενδυτικών Ακινήτων, την 30.06.2023 από τον ανεξάρτητο εκτιμητή (κέρδος αποτίμησης €21,8εκ το Εννεάμηνο 2023 έναντι €10,5εκ το Εννεάμηνο 2022) ανήλθαν σε οριακή ζημιά ύψους €0,6εκ έναντι ζημιάς €25,7εκ το Εννεάμηνο 2022.

• Τα καθαρά αποτελέσματα, μετά από φόρους, παρουσίασαν αισθητά περιορισμένη ζημία €14,9εκ έναντι ζημιάς €59,9εκ το Εννεάμηνο 2022. Τα εν λόγω αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν από χρηματοοικονομικά έξοδα που δεν έχουν επίπτωση στα ταμειακά διαθέσιμα και αφορούν στη λογιστική αναγνώριση μελλοντικών υποχρεώσεων8 ποσού
€32,8εκ (έναντι €27,7εκ το Εννεάμηνο 2022).

• Η συνολική αξία χαρτοφυλακίου (GAV) του έργου στο Ελληνικό ανήλθε σε €2δισ αυξημένη κατά €45εκ έναντι της 31.12.2022, λόγω (α) της επανεκτίμησης της αξίας των Επενδυτικών Ακινήτων την 30.06.2023 (θετική επίπτωση €22εκ) και (β) της αύξησης των κεφαλαιουχικών δαπανών (CAPEX) κατά €23εκ, μετά την αφαίρεση του κόστους πωληθέντων ακινήτων

Advertisement

TRENDING