ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανήσυχη η ΕΞΘ για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Λίγο πριν από το άνοιγμα των συνόρων και την άφιξη των διεθνών πτήσεων που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων εμφανίζεται ανήσυχος για τη διαχείριση των πιθανών κρουσμάτων που μπορεί να προκύψουν, καθώς αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ακόμη ξενοδοχείο «κρουσμάτων» στην πόλη, όπως προβλέπεται.

«Σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος θα πρέπει να υπάρχει ένα ξενοδοχείο όπου θα καταλύουν οι ασθενείς. Η αποζημίωση που δίνεται για τη χρήση των δωματίων είναι ασύμφορη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει -μέχρι στιγμής- ενδιαφέρον από κανέναν επιχειρηματία να διαθέσει το ξενοδοχείο του», σημείωσε ο κ. Μανδρίνος.

Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις θέσεις εργασίας, καθώς το πρόγραμμα αναστολής εργασίας λήγει τέλος Ιουλίου και οι κρατήσεις είναι σχεδόν μηδενικές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΘ. «Μέχρι και τον Ιούλιο οι κρατήσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές και αμφιβάλω αν θα ανοίξουν τα υπόλοιπα ξενοδοχεία. Υπενθυμίζω ότι έχουν ανοίξει λιγότερα από τα μισά (40%).

Ελπίζουμε σε έναν καλύτερο Αύγουστο, το οποίο “μεταφράζεται” σε 25% πληρότητα των ξενοδοχείων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξετάσει σοβαρά η Πολιτεία το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής (με μικρότερο αριθμό εργαζομένων σε αναστολή), καθώς είναι καλύτερο να στηρίξει με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, από το να επιδοτεί την ανεργία στο μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Μανδρίνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING