ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγει η online αγορά παιγνίων στην Ελλάδα – 19 αιτήσεις στην ΕΕΕΠ

Published

on

Ξεπέρασε τις προβλέψεις ο αριθμός αιτήσεων στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) για άδεια online παρόχου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Ευάγγελο Καραγρηγορίου, κατά την ακρόασή του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, που αφορούσε τις Εκθέσεις Πεπραγμένων για τα έτη 2017 και 2018, ο κος Καραγρηγορίου σημείωσε ότι οι αιτήσεις για αδειοδότηση έχουν ήδη φτάσει τις 19, περισσότερες από τις 15 άδειες που περιέχει στην πρόβλεψή του ο Κρατικός Προϋπολογισμός.

Σημείωσε επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα εξεταστούν οι αιτήσεις και έως το τέλος της χρονιάς θα έχει ολοκληρωθεί και η κάλυψη των τεχνικών προδιαγραφών που έχει θέσει η ΕΕΕΠ, που αποτελούν από τα πιο υψηλά στάνταρ διεθνώς.

“Αφού φεύγουμε από το μεταβατικό καθεστώς που οι εταιρείες ήταν στο εξωτερικό και δεν είχαμε πρόσβαση στα στοιχεία τους, πλέον θα έχουμε πρόσβαση στους server τους και θα μπορούμε ανά πάσα στιγμή να βλέπουμε τι γίνεται και να μην ξεφεύγει τίποτα”, τόνισε ο Πρόεδρος της Αρχής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ο κ. Καραγρηγορίου σημείωσε πως “πρώτη φορά τέθηκε σε ισχύ με υπουργική απόφαση, κατόπιν δικής μας εισήγησης, ο λεγόμενος Κανονισμός Καταλληλότητας Προσώπων. Δεν θα αδειοδοτούμε πλέον μόνο τις εταιρείες του διαδικτύου, θα αδειοδοτούμε κάθε πρόσωπο, φυσικό και νομικό, το οποίο εμπλέκεται με κάποιο τρόπο σε συγκεκριμένη δραστηριότητα”.

Συμπλήρωσε πως θα δημιουργηθεί μετοχολόγιο (κάτι που στο παρελθόν δεν υπήρχε) και η Επιτροπή θα γνωρίζει μέχρι και τον τελευταίο μέτοχο, τις διοικήσεις των εταιρειών που θα πρέπει να έχουν πάρει έγκριση καταλληλότητας από την ΕΕΕΠ, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους εργαζόμενους που εκτελούν κρίσιμες λειτουργίες, τους συνεργάτες των εταιρειών, τα sites που προωθούν αυτές τις εταιρείες, τους κατασκευαστές, αυτούς που αγοράζουν τις πλατφόρμες και την τεχνολογία τους.

Advertisement

TRENDING