ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για ακόμη ένα νέο ξενοδοχείο στην Μητροπόλεως

Published

on

Άποψη της πλατείας Μητροπόλεως - Design by Canva Pro

Ανοίγει ο δρόμος και για νέο ξενοδοχείο στην Μητροπόλεως μετά από πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Αφορά το ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως 43 και Μνησικλέους 2.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ν. Ταγαρά, στις επιτρεπόμενες χρήσεις του ακινήτου περιλαμβάνεται πλέον και η χρήση του ως ξενοδοχείο.

Το κτίριο στην οδό Μητροπόλεως 43 και Μνησικλέους – Φωτό: Google

Σημειώνεται ότι πριν λίγο καιρό άνοιξε ο δρόμος για νέο ξενοδοχείο επίσης στην οδό Μητροπόλεως σε ακίνητο που ανήκει σε γνωστή ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία επενδύσεων ακινήτων που δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα.

Ο λόγος για την Gnosis Investments (BZPW Real Estate) στην οποία ανήκουν το ακίνητο στην οδό Μητροπόλεως και Υπατίας 1, καθώς και το ακίνητο στην οδό Υπατίας 3-5 ακριβώς δίπλα.

Και για τα 2 ακίνητα ορίζεται πλέον και η χρήση ξενοδοχείου σύμφωνα με τη νέα απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα, το 2021, είχε εγκριθεί και η επένδυση για το νέο ξενοδοχείο που θα γίνει σε γνωστό διατηρητέο κτίριο στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως 27 και Πατρώου (ουσιαστικά πίσω από την Μητρόπολη).

Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο αλλά η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού έχει ήδη εγκρίνει τη μελέτη που αφορά τη σχετική οικοδομική άδεια για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου σε ξενοδοχείο και τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε αυτό.

Tο ξενοδοχείο πήρε το πράσινο φως και από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΣΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς ενέκρινε τα τροποποιημένα σχέδια αρχιτεκτονικής μελέτης με εσωτερικές διαρρυθμίσεις και την αλλαγή στατικής και μηχανολογικής μελέτης σε διατηρητέο κτίριο.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Orange Partners Α.Κ.Τ.Π.Υ..

Το διατηρητέο κτίριο στην οδό Μητροπόλεως 27 που θα γίνει ξενοδοχείο

Advertisement

TRENDING