ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ανοίγει το 2022 το νέο Omega Hotel στην Ομόνοια – Ποιά κινεζικών συμφερόντων εταιρεία βρίσκεται πίσω από την επένδυση

Published

on

Το νέο ξενοδοχείο Omega Hotel στην Ομόνοια - Πηγή: bizness.gr

Ανοίγει το 2022 το νέο ξενοδοχείο Omega Hotel στην Ομόνοια, με κινεζικών συμφερόντων εταιρεία να βρίσκεται πίσω από την επένδυση.

Το ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Πειραιώς 10, σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, θα έχει δυναμικότητα 50 δωμάτια μεταξύ των οποίων και σουίτες καθώς και εστιατόριο ασιατικής κουζίνας. Στο σχέδιο περιλαμβάνεται επίσης και rooftop bar με εντυπωσιακή θέα προς την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό.

Το ξενοδοχείο επίσης θα διαθέτει και lobby bar το οποίο θα εξυπηρετεί και τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικό χώρο.

Ωστόσο πριν το τουριστικό κατάλυμα ανοίξει για να υποδεχθεί το πελατολόγιό του στο κτίριο στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ζήνωνος, αυτό θα περάσει από φάση πλήρους αναμόρφωσης.

Το κτίριο είναι αρκετών δεκαετιών και απαιτεί αρκετές βελτιώσεις και παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς εξαιτίας της παλαιότητάς του. Επίσης, είχε χρησιμοποιηθεί την τελευταία φορά ως κτίριο γραφείων και κατ’ επέκταση έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με αυτό το λειτουργικό πρότυπο.

Η επένδυση, όπως πληροφορήθηκε το bizness.gr από στελέχη της εταιρείας,  αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ.

Πότε αναμένεται να λειτουργήσει

Η αιτία της καθυστέρησης της λειτουργίας μπορεί να εντοπιστεί κυρίως στην πανδημία η οποία έχει επηρεάσει σε παγκόσμιο επίπεδο όλα τα τμήματα παραγωγής και εκτέλεσης έργων καθώς και τις διηπειρωτικές μεταφορές των προμηθειών και των αγαθών.

Όπως σημείωσαν πηγές από την διεύθυνση του ξενοδοχείου στο bizness.gr, οι επιπτώσεις της πανδημίας προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις στις μεταφορές προμηθειών αλλά και μεγάλες ανατιμήσεις υλικών κάτι που πήγε την όλη ανακατασκευή μήνες πίσω.

Επίσης ο περιορισμός της τουριστικής αγοράς με τις απαγορεύσεις εισόδου τουριστών και άλλα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν σε πολλές χώρες όπως και στην Κίνα αποτέλεσε άλλον έναν παράγοντα που συνέβαλε στην καθυστέρηση της λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας.

Παρόλα αυτά το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2022.

To προφίλ της CTY

Η εταιρία που βρίσκεται πίσω από την επένδυση είναι η Κινεζικών συμφερόντων CTY η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate.

Η εταιρία δραστηριοποιείται ενεργά στην Ελλάδα ενώ λειτουργεί και ως εταίρος της FEI Investments Limited με έδρα την Αθήνα.

Πρόκειται για μια εταιρία η οποία ήρθε στην Ελλάδα και εισήχθη στο ΓΕΜΗ στις 16 Ιανουαρίου 2017, με επιχειρηματικό στόχο την εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας αποτελείται κυρίως από Κινεζικά στελέχη ενώ αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η εταιρεία έχει αποκτήσει ήδη τα δικά της γραφεία στο Κουκάκι του Δήμου Αθηναίων, στο κέντρο της πόλης.

Επίσης η εταιρία συνδέεται επίσης με επενδυτικούς ομίλους σε όλο τον κόσμο κάτι που καθιστά την επιχειρηματική της παρουσία παγκόσμια.

Οι επιχειρηματικοί συνεργάτες της εταιρίας και το πελατολόγιο της βρίσκονται σε 2 ηπείρους σε στρατηγικά μέρη,  όπως Πεκίνο, Σανγκάη, Λεμεσός, Χονγκ Κονγκ, Παρίσι, Μαδρίτη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες και Μιλάνο.

Advertisement

TRENDING