ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ανοίγει το 2026 στην Αιτωλοακαρνανία το 1ο ξενοδοχείο της Banyan Tree στην Ευρώπη

Published

on

Το νέο 5άστερο Bayan Tree Varko Bay Resort στην Αιτωλοακαρνανία - Πηγή: Bayan Tree

Ανοίγει το 2026 στην Αιτωλοακαρνανία το 1ο ξενοδοχείο της Banyan Tree στην Ευρώπη.

Το Banyan Tree Group, ένας από τους κορυφαίους ομίλους φιλοξενίας πολλαπλών επωνύμων στον κόσμο, πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη με το επερχόμενο Banyan Tree Varko Bay.

Το νέο πολυτελές θέρετρο που θα αναπτυχθεί στη χερσόνησο του Βάρκου στην Πωγωνιά Αιτωλοακαρνανίας είναι το αποτέλεσμα της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της Banyan Tree και του γαλλικού ομίλου φιλοξενίας Accor.

Με στόχο να ανοίξει το 2026, το θέρετρο πέντε αστέρων θα αποτελείται από περίπου 116 βίλες και 43 επώνυμες κατοικίες, ενσωματωμένες απρόσκοπτα στο εκπληκτικό παράκτιο περιβάλλον της χερσονήσου Βάρκο στην Πωγωνιά.

Εφαρμόζοντας την πρωτοποριακή τεχνογνωσία του Banyan Tree στην ιδέα της βίλας με πισίνα, το θέρετρο στοχεύει να προσφέρει μια μοναδική αίσθηση του τόπου μέσα από ήρεμα καταλύματα με επίκεντρο την ευεξία, με φόντο την αξέχαστη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και στα γύρω νησιά Λευκάδα, Μεγανήσι και Σκορπιός. καθώς και πολυτελείς εγκαταστάσεις για αναζωογόνηση νου και σώματος.

Αυτό περιλαμβάνει το βραβευμένο Banyan Tree Spa, ένα κέντρο θαλάσσιων σπορ, πολλούς χώρους τελευταίας τεχνολογίας για συναντήσεις και εκδηλώσεις, ένα beach club, πολλά μπαρ και τρία εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένου του χαρακτηριστικού Saffron, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δειπνήσουν με απολαυστικό ταϊλανδέζικο φαγητό. .

Σύμφωνα με τον βασικό πυλώνα αειφορίας του Banyan Tree, το Banyan Tree Varko Bay θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με μια ασυμβίβαστη προσέγγιση στη βιωσιμότητα και την οικολογική ευαισθησία, βυθίζοντας τους επισκέπτες σε ένα ακμάζον φυσικό περιβάλλον.

Χτισμένο σε συνεργασία με τους βραβευμένους Έλληνες Elastic Architects, το θέρετρο στοχεύει να είναι το πρώτο στην Ευρώπη που θα επιτύχει την πιστοποίηση LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design) και να γίνει πρότυπο αειφορίας για τον τομέα της φιλοξενίας.

Αντικατοπτρίζοντας τις υπάρχουσες εξελίξεις στο Banyan Tree, το θέρετρο θα δώσει προτεραιότητα στην υπεύθυνη χρήση του νερού – το 70% του νερού θα επαναχρησιμοποιηθεί για άρδευση, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενθάρρυνση της ανάπτυξης της βλάστησης. Διασφαλίζοντας ότι η πλειονότητα όλων των ξενοδοχείων της καλύπτονται με βλάστηση και αναπτύσσοντας φυτοκεντρικά τροπικά σπα, το Banyan Tree δημιουργεί όμορφους σύγχρονους χώρους που είναι επίσης φιλικοί προς το περιβάλλον.

Ο Όμιλος Banyan Tree λειτουργεί πάνω από 60 ξενοδοχεία παγκοσμίως, με δυνητικό αγωγό περισσότερων από 50 έργων έως το 2025. Η προσθήκη του Banyan Tree Varko Bay θα βασιστεί στις βασικές έννοιες της μάρκας για βιωσιμότητα και πολυτέλεια με επίκεντρο την ευημερία, ενώ θα ενισχύσει την ηγετική θέση της Banyan Tree σε αυτό ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα.

Advertisement

TRENDING