ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνει η νέα Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Η νέα Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Όμιλος Fais

Το καλοκαίρι του 2022 θα είναι έτοιμη προς λειτουργία και ανοιχτή η αναγεννημένη Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη.

Στη νέα αγορά υπολογίζεται πως θα λειτουργούν περί τα 80 καταστήματα, μεταξύ των οποίων πολύ λίγα εστιατόρια σε ποσοστό κάτω του 8%, όπως είπε ο Διευθυντής Ανάπτυξης του ομίλου Φάις, Τηλέμαχος Στυλιανός, σε πρόσφατο συνέδριο της Θεσσαλονίκης.

Η στεγασμένη αγορά, που αντλεί έμπνευση από τον συνδυασμό των ισπανικών «Μercadο San Miguel» (finger food και ελαφριά πιάτα με προϊόντα που θα πωλούνται εντός της) και «La Bogueria» (ακατέργαστα τρόφιμα), έχει ως στόχο να ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις και την ανάγκη των καταναλωτών για εμπειρίες, στο πλαίσιο της λεγόμενης «experience economy».

«Το έργο αποτελεί μεγάλη πρόκληση, γιατί όταν επαναφέρεις ένα μνημείο (σ.σ. η αγορά δημιουργήθηκε το 1922 και στα χρόνια της ακμής της ήταν η καλύτερη αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης) έχεις ανταγωνιστή και το παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Στυλιανός και ανακοίνωσε ότι η αγορά θα έχει πιστοποίηση από τη Lloyds για την ασφάλεια των τροφίμων.

«Ως όμιλος πιστεύουμε στη Θεσσαλονίκη όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτή»

Η ιστορική Αγορά Μοδιάνο

H εμβληματική Aγορά Μοδιάνο, σημαντικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να μπει στη νέα της εποχή, σε μια σημαντική χρονιά για αυτήν, καθώς το 2022 κλείνουν τα 100 χρόνια από τη δημιουργία της (το έργο ολοκληρώθηκε τότε το 1925).

H αγορά Μοδιάνο όπως ήταν παλιά – Πηγή: Βερβερίδης Βασίλης / Motionteam

Στόχος της, να αποτελέσει και πάλι την Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης και παράλληλα έναν χώρο κοινωνικής συναναστροφής, πολιτισμού, γαστρονομίας και εκδηλώσεων.

Η Αγορά Μοδιάνο είναι το πρώτο χαρακτηρισμένο μνημείο στην Ελλάδα που ανακατασκευάστηκε και παραδίδεται για χρήση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και στους επισκέπτες της. Ολοζώντανο ορόσημο της Θεσσαλονίκης, όπως ξεκίνησε από τον ιδρυτή της, τον Έλι Μοδιάνο, το 1922 και συνεχίζει σήμερα ο Όμιλος Fais.

Δείτε παρακάτω φωτορεαλιστικές απεικονίσεις με τη νέα όψη και το εσωτερικό της Αγοράς Μοδιάνο, όπως θα γίνει όταν θα ολοκληρωθεί το έργο το καλοκαίρι του 2022.

Η νέα Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Όμιλος Fais

TRENDING