ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Νέο ξενοδοχειακό opening με άρωμα Ταϊλάνδης… στη Γλυφάδα – Πού είναι το νέο Dusit Suites Athens

Published

on

Dusit Suites Athens - Φωτό: Dusit

Ανοίγει το Μάρτιο το πρώτο ξενοδοχείο της Dusit στην Ευρώπη στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αλυσίδας πολυτελών καταλυμάτων από την Ταϊλάνδη, το νέο Dusit Suites Athens, πρόκεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του έως τέλος Μαρτίου 2023.

Πρόκειται για το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων με 36 σουίτες στην οδό Πανδώρας 3 & Λαζαράκη, στην περιοχή της Γλυφάδας, η κατασκευή του οποίου είναι σε τελικό στάδιο. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία LAKIANI ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

Το νέο ξενοδοχείο εντάσσεται στο brand Dusit Thani του ομίλου και ενώ αρχικά θα ονομαζόταν Dusit Thani Athens, τελικά θα ονομαστεί Dusit Suites Athens, στα ίδια πλαίσια που λειτουργεί και το Dusit Suites Ratchadamri στην Μπανγκόνγκ της Ταϋλάνδης.

Την κατασκευή του έχει αναλάβει η τεχνική εταιρεία Vitael ενώ την αρχιτεκτονική μελέτη υπογράφει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο ISV Architects.

Το ιστορικό ξενοδοχείο John’s

Το έργο αποτελεί ουσιαστικά την αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου John’s Hotel, που άνοιξε τις πύλες του το 1980.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, αποτέλεσε για πολλά χρόνια το μέρος διαμονής της εθνικής ομάδας μπάσκετ, από το 1987 και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας απέναντι στην κραταιά τότε ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης και μετά.

Έκλεισε όμως οριστικά το 2012 λόγω της οικονομικής κρίσης και έκτοτε αναζητούσε επενδυτή για την αξιοποίησή του.

Το ιστορικό ξενοδοχείο John’s Hotel στη Γλυφάδα

Ποιά είναι η Dusit

Η Dusit International ιδρύθηκε το 1948 και αποτελεί μια διεθνή εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα των ξενοδοχείων και resorts. Ανάμεσα στις δραστηριότητές της συγκαταλέγεται και η ανάπτυξη ακινήτων.

Έχει έδρα την Ταϋλάνδη και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Μπανγκόνγκ.

Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει πάνω από 300 ξεχωριστά ξενοδοχεία, resorts και τουριστικές βίλες, σε 15 χώρες σε 3 ηπείρους σε όλο τον κόσμο (Ασία, Αφρική και Αμερική).

Έχει λανσάρει και διαχειρίζεται 6 brands, όλα σε επίπεδα πολυτελούς διαμονής. Τα brands Dusit Thani, DusitD2, Dusit Devarana και Dusit Princess αφορούν ξενοδοχεία και resorts ενώ στα πολυτελή ξενοδοχεία δραστηριοποιείται με το brand ASAI. Τέλος, στον τομέα των βιλών, διαθέτει το brand ΕΗ (Elite Havens).

Τα πλάνα της εταιρείας μιλούν για 14 νέα ξενοδοχειακά openings, δυναμικότητας 1.700 δωματίων, το 2023, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της σε 62 ξενοδοχεία και resorts, δυναμικότητας 13.700 δωματίων, σε 17 χώρες, ενώ ακόμη 60 νέα αναμένεται να προστεθούν σε ορίζοντα 4ετίας.

Advertisement

TRENDING