ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ
Αξέχαστη εμπειρία στο νέο Isla Brown Corinthia με τη βοήθεια των DBD Athens και Υδάτωρ
Published
3 έτη agoon
By
Newsroom
Ο γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος Brown πλέον προσφέρει άλλη μία επιλογή πολυτελούς διαμονής. Αυτή τη φορά κοντά στην Αθήνα.
Το 5-άστερο “Isla Brown Corinthia”στους Αγίους Θεοδώρους άνοιξε επίσημα τις πύλες του στους επισκέπτες τον Ιούνιο του 2022 και φιλοδοξεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό γι’ αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν την ηρεμία και την άνεση, με τις πολλαπλές δραστηριότητες.
Με 166 δωμάτια και σουίτες, διαθέσιμα σε λιγότερο από μία ώρα οδήγηση από το κέντρο της Αθήνας ή το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι πειρασμός για αυτούς που θέλουν να ζήσουν αξέχαστες στιγμές διακοπών, χωρίς να απομακρυνθούν από την πρωτεύουσα.
Η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του, εμπνευσμένη από τα χρώματα και την ιστορία της περιοχής, είναι συνυφασμένη με το υγρό στοιχείο. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, έχει φαντασμαγορικές πισίνες τόσο στο επίπεδο της θάλασσας, όσο και στην ταράτσα και state-of-the-art σύστηματα κλιματισμού και ανακυκλοφορίας ζεστού νερού. Όπου όμως υπάρχει τρεχούμενο νερό, υπάρχει και άντληση.
Και η υπεύθυνη για τη ριζική ανακαίνιση, εξειδικευμένη εταιρία DBD Athens, με την υποστήριξη της Υδάτωρ (επίσημου αντιπροσώπου του ομίλου Xylem στην Ελλάδα), φρόντισε για την επιλογή των κατάλληλων συστημάτων σε κάθε εφαρμογή.
«Την ποιότητα των αντλιών της Xylem Lowara τη γνωρίζω εδώ και δεκαετίες, από τις πρώτες μου εμπειρίες ως μηχανικός σε ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές στη Μέση Ανατολή» αναφέρει ο κ. Ευστάθιος Πλατανιάς, MEP Project Manager της τεχνικής εταιρίας DBD Athens. «Οπότε δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη όσον αφορά στις αντλίες που θα χρησιμοποιούσαμε για έν τέτοιο ξενοδοχείο».
Αυτόνομη και ασφαλής διανομή νερού
Η κάλυψη των πολυσχιδών αναγκών του ξενοδοχειακού συγκροτήματος βασίζεται στο να υπάρχει αξιόπιστη παροχή και διανομή νερού. Την απαιτούμενη αυτονομία εγγυάται μία κεντρική δεξαμενή μέσω ενός τετράδυμου πιεστικού συγκροτήματος με αντλίες ισχύος 4kW, οι οποίες αναλαμβάνουν την προώθηση του νερού οπουδήποτε αυτό χρειάζεται.
Οι κινητήρες των αντλιών είναι ενεργειακής κλάσης ΙE3 και, καθώς οδηγούνται από inverter τύπου Hydrovar, εγγυώνται συνολική απόδοση επιπέδου IES2, την υψηλότερη στη σχετική κατηγορία.
Επιπλέον, για την άρδευση των κήπων και λοιπών πράσινων περιβάλλοντων χώρων του ξενοδοχείου χρησιμοποιείται ένα δίδυμο πιεστικό συγκρότημα, με αντλίες στα 1,5kW και inverter τύπου Smart της Xylem Lowara, με κινητήρες ακόμα υψηλότερης ενεργειακής κλάσης ΙΕ5 και συνολική απόδοσης επίσης κατηγορίας IES2.
Όσον αφορά στην πυροπροστασία, επιλέχθηκαν πάλι δύο αντλίες της Xylem Lowara των 30kW για το ηλεκτροκίνητο τμήμα (αποδίδοντας 60 m3/hr στα 8,5 bar), 41kW για το εφεδρικό diesel τμήμα και μία αντλία “jockey” ισχύος 1,5kW (2 m3/hr στα 9,5 bar).
Τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η κατασκευή του συστήματος πυρόσβεσης ακολουθούν αυστηρά το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 12845, ώστε οι επισκέπτες του “Isla Brown Corinthia” να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, όσο απολαμβάνουν τις διακοπές τους.
Εξοικονόμηση ενέργειας σε ψύξη, θέρμανση και κλιματισμό
Όσον αφορά στις ανάγκες ψύξης, θέρμανσης και κλιματισμού, έχει δοθεί έμφαση στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας. Το πρωτεύον σύστημα που εξυπηρετούν 4 αντλίες Xylem Lowara σταθερών στροφών (2 για το κύκλωμα ζεστού νερού και 2 για το κύκλωμα του κρύου), συμπληρώνει ένα δευτερεύον σύστημα με 5 αντλίες, ίδιου τύπου, των 7,5kW (2 για τα θερμά και 3 για τα ψυχρά νερά), οι οποίες οδηγούνται από ρυθμιστές στροφών τύπου Hydrovar (inverter).
Οι ηλεκτρονικές αυτές συσκευές (Hydrovar) ενσωματώνονται στο πίσω μέρος των αντλιών, πάνω στα καπάκια των φτερωτών των κινητήρων, και ρυθμίζουν αυτόματα την παροχή κάθε αντλίας, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες για ψύξη ή θέρμανση.
Έτσι, και οι επισκέπτες έχουν τις ανέσεις για τις οποίες έχουν πληρώσει, αλλά δε σπαταλάται και ηλεκτρική ενέργεια, μειώνοντας ταυτόχρονα τα κόστη λειτουργίας του “Isla Brown Corinthia” και το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.
Επιπρόσθετα, για την ανακυκλοφορία του ζεστού νερού έχουν επιλεχθεί οι κυκλοφορητές Lowara Ecocirc XL με τον καλύτερο βαθμό απόδοσης της αγοράς (ενεργειακός δείκτης ΕΕΙ: 0,16), συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην «πράσινη» λειτουργία του ξενοδοχείου.
«Είμαστε τυχεροί που αντιπροσωπεύουμε τον όμιλο της Xylem, με μεγάλη ποικιλία σε πρωτοποριακές λύσεις για τις εφαρμογές νερού. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα επιλογής αντλητικών συστημάτων που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πελατών μας, σε επίπεδο παροχής, χώρου εγκατάστασης, ειδικών υλικών κατασκευής και κατανάλωσης ενέργειας», τονίζει ο κ. Γιώργος Κοζής, υπεύθυνος μηχανικός του τμήματος Κτιριακών Εφαρμογών της ΥΔΑΤΩΡ.
Αξιόπιστη διαχείριση λυμάτων και ομβρίων
Όπως είναι λογικό, η διαχείριση των λυμάτων και των ομβρίων υδάτων σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων είναι ευαίσθητο θέμα. Οποιαδήποτε δυσοσμία ή υπερχείλιση θα μπορούσε να δράσει αρνητικά για τη φήμη του ξενοδοχείου.
Για την εξασφάλιση της αξιόπιστης λειτουργίας του συστήματος περισυλλογής και απομάκρυνσης λοιπόν, επιλέχθηκαν κλειστά συστήματα της Xylem Lowara, όπου όλα τα λειτουργικά τμήματα και οι συνδέσεις περιλαμβάνονται σε compact, αυτόματους σταθμούς ανύψωσης λυμάτων.
Οι σταθμοί ανύψωσης που βρίσκονται στην είσοδο παραλαβής τροφίμων, στο κεντρικό αντλιοστάσιο και κάτω από το διάδρομο της κουζίνας είναι προκατασκευασμένοι από PE, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά standards EN12050-1&2.
Κάθε ένας από αυτούς τους σταθμούς τύπου Doublebox Plus περιλαμβάνει ένα ζευγάρι αντλιών ισχύος 0,75-1,5kW, με πέλματα επικάθησης και οδηγούς για εύκολη εξαγωγή των αντλιών, καθώς και σετ φλοτεροδιακοπτών λυμάτων. Η λειτουργία τους ελέγχεται από κατάλληλους ηλεκτρικούς πίνακες.
Στη συνέχεια, τα λύματα συγκεντρώνονται σε 3 μεγάλα προκατασκευασμένα αντλιοστάσια τύπου TOP του οίκου Xylem Flygt, όπου κάθε ένα περιλαμβάνει δίδυμο αντλιών σειράς MP, ισχύος 7,4kW έκαστη, και μέσω αυτών προωθούνται στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Με την επιλογή αυτών των λύσεων λοιπόν, υπάρχει τόσο εξοικονόμηση χώρου, όσο και ασφαλής απομάκρυνση των ανεπιθύμητων ρευστών.
Συμπεράσματα από τη συνεργασία
Το αποτέλεσμα της ριζική ανακαίνισης του “Isla Brown Corinthia” έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές από τους επισκέπτες, ενώ αντίστοιχες είναι και οι εντυπώσεις από τη συνεργασία των δύο εταιριών.
«Πέρα από την ποιότητα των προϊόντων, αυτό που μέτρησε ακόμα περισσότερο στην εξαιρετική συνεργασία μας με την Υδάτωρ, είναι η βαθιά τεχνογνωσία των μηχανικών της που μας βοήθησε να επιλέξουμε τις πλέον λειτουργικές λύσεις.
Επίσης, υποδειγματική ήταν και η εξυπηρέτηση κατά την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων» καταλήγει ο κ. Ευστάθιος Πλατανιάς.
Η πρόσφατη ανακαίνιση του πολυτελούς ξενοδοχείου, είναι μία μόνο από τις επιτυχείς συνεργασίες των τελευταίων ετών, μεταξύ των Brown –DBD Athens – Υδάτωρ. Και δεδομένων των αποτελεσμάτων, προμηνύονται και άλλες για το μέλλον.
Αν σχεδιάζετε κάποια επένδυση στο χώρο των ξενοδοχείων ή στην ανάπλαση εξωτερικών χώρων, η εμπειρία της εξειδικευμένης εταιρίας DBD Athens (www.dbd.gr) θα μπορούσε να σας φανεί χρήσιμη.
Και για οποιαδήποτε ανάγκη σχετικά με τη βέλτιση διαχείριση εφαρμογών νερού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα έμπειρα στελέχη της εταιρίας ΥΔΑΤΩΡ ΑΕ (www.idator.gr).
You may like
-
Εγκρίθηκε νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στην Ζάκυνθο
-
Σε αδειοδοτική διαδικασία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
“Πράσινο φως” για νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Βόνιτσα
-
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στην Πάρο – Πού θα γίνει
-
Νέο ξενοδοχείο δρομολογείται στην πόλη του Ηρακλείου – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
Πρώτο “πράσινο φως” για τη mega τουριστική επένδυση Cape Tholos στο Λασίθι – Τι περιλαμβάνει το έργο
Στην Alpha Bank πούλησε το Μινιόν η Dimand – Ποιό το τίμημα της συναλλαγής
Εγκρίθηκε νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στην Ζάκυνθο
Σε αδειοδοτική διαδικασία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
“Πράσινο φως” για νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Βόνιτσα
Στην τελική φάση ο διαγωνισμός για τη δημιουργία του νέου Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στην Πάρο – Πού θα γίνει
Νέο ξενοδοχείο δρομολογείται στην πόλη του Ηρακλείου – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Πρώτο “πράσινο φως” για τη mega τουριστική επένδυση Cape Tholos στο Λασίθι – Τι περιλαμβάνει το έργο
Ποιά μεγάλα deals και έργα real estate “σημάδεψαν” το 2025
Σε τροχιά αδειοδότησης η 5άστερη τουριστική επένδυση Hydra Rock στην Ερμιονίδα – Απο πού πήρε το πρώτο “πράσινο φως”
Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει
Με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2028 ξεκίνησαν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση Project Voria στο Μαρούσι
“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων σε γνωστό ακίνητο στον Ταύρο – Ποιά εταιρεία επενδύει
Σε εξέλιξη έργο για νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στο Ψυχικό – Ποιό γνωστό κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας μεταμορφώνεται
Αλλαγή “σελίδας” για την ιστορική Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα ανοίξει εκ νέου το 2026 ανανεωμένη
Ξεκινούν τα έργα για το νέο οικιστικό έργο Skyline Havens στο Ελληνικό – Ποιά εταιρεία επενδύει
Έτος δημιουργίας νέας αξίας το 2026 για τη Dimand – Από ποιά μεγάλα έργα real estate θα κάνει exit φέτος και το 2026
Νέα “εποχή” για τη mega τουριστική επένδυση Sitia Bay Resort – Τι θα περιλαμβάνει το έργο και πώς θα προχωρήσει
Προχωρούν τα έργα real estate της OTE Estate σε όλη την Ελλάδα – Σε εξέλιξη το mega project στην Πατησίων
“Στα σκαριά” νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στο Ηράκλειο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει
Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian
[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project
[VIDEO] Προχωρούν από την Dimand τα έργα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά
[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό
[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΝέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΜε ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2028 ξεκίνησαν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση Project Voria στο Μαρούσι
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων σε γνωστό ακίνητο στον Ταύρο – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες agoΣε εξέλιξη έργο για νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στο Ψυχικό – Ποιό γνωστό κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας μεταμορφώνεται
-
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες agoΑλλαγή “σελίδας” για την ιστορική Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα ανοίξει εκ νέου το 2026 ανανεωμένη






