ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ
Αξέχαστη εμπειρία στο νέο Isla Brown Corinthia με τη βοήθεια των DBD Athens και Υδάτωρ

Published
3 έτη agoon
By
Newsroom
Ο γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος Brown πλέον προσφέρει άλλη μία επιλογή πολυτελούς διαμονής. Αυτή τη φορά κοντά στην Αθήνα.
Το 5-άστερο “Isla Brown Corinthia”στους Αγίους Θεοδώρους άνοιξε επίσημα τις πύλες του στους επισκέπτες τον Ιούνιο του 2022 και φιλοδοξεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό γι’ αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν την ηρεμία και την άνεση, με τις πολλαπλές δραστηριότητες.
Με 166 δωμάτια και σουίτες, διαθέσιμα σε λιγότερο από μία ώρα οδήγηση από το κέντρο της Αθήνας ή το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι πειρασμός για αυτούς που θέλουν να ζήσουν αξέχαστες στιγμές διακοπών, χωρίς να απομακρυνθούν από την πρωτεύουσα.
Η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του, εμπνευσμένη από τα χρώματα και την ιστορία της περιοχής, είναι συνυφασμένη με το υγρό στοιχείο. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, έχει φαντασμαγορικές πισίνες τόσο στο επίπεδο της θάλασσας, όσο και στην ταράτσα και state-of-the-art σύστηματα κλιματισμού και ανακυκλοφορίας ζεστού νερού. Όπου όμως υπάρχει τρεχούμενο νερό, υπάρχει και άντληση.
Και η υπεύθυνη για τη ριζική ανακαίνιση, εξειδικευμένη εταιρία DBD Athens, με την υποστήριξη της Υδάτωρ (επίσημου αντιπροσώπου του ομίλου Xylem στην Ελλάδα), φρόντισε για την επιλογή των κατάλληλων συστημάτων σε κάθε εφαρμογή.
«Την ποιότητα των αντλιών της Xylem Lowara τη γνωρίζω εδώ και δεκαετίες, από τις πρώτες μου εμπειρίες ως μηχανικός σε ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές στη Μέση Ανατολή» αναφέρει ο κ. Ευστάθιος Πλατανιάς, MEP Project Manager της τεχνικής εταιρίας DBD Athens. «Οπότε δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη όσον αφορά στις αντλίες που θα χρησιμοποιούσαμε για έν τέτοιο ξενοδοχείο».
Αυτόνομη και ασφαλής διανομή νερού
Η κάλυψη των πολυσχιδών αναγκών του ξενοδοχειακού συγκροτήματος βασίζεται στο να υπάρχει αξιόπιστη παροχή και διανομή νερού. Την απαιτούμενη αυτονομία εγγυάται μία κεντρική δεξαμενή μέσω ενός τετράδυμου πιεστικού συγκροτήματος με αντλίες ισχύος 4kW, οι οποίες αναλαμβάνουν την προώθηση του νερού οπουδήποτε αυτό χρειάζεται.
Οι κινητήρες των αντλιών είναι ενεργειακής κλάσης ΙE3 και, καθώς οδηγούνται από inverter τύπου Hydrovar, εγγυώνται συνολική απόδοση επιπέδου IES2, την υψηλότερη στη σχετική κατηγορία.
Επιπλέον, για την άρδευση των κήπων και λοιπών πράσινων περιβάλλοντων χώρων του ξενοδοχείου χρησιμοποιείται ένα δίδυμο πιεστικό συγκρότημα, με αντλίες στα 1,5kW και inverter τύπου Smart της Xylem Lowara, με κινητήρες ακόμα υψηλότερης ενεργειακής κλάσης ΙΕ5 και συνολική απόδοσης επίσης κατηγορίας IES2.
Όσον αφορά στην πυροπροστασία, επιλέχθηκαν πάλι δύο αντλίες της Xylem Lowara των 30kW για το ηλεκτροκίνητο τμήμα (αποδίδοντας 60 m3/hr στα 8,5 bar), 41kW για το εφεδρικό diesel τμήμα και μία αντλία “jockey” ισχύος 1,5kW (2 m3/hr στα 9,5 bar).
Τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η κατασκευή του συστήματος πυρόσβεσης ακολουθούν αυστηρά το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 12845, ώστε οι επισκέπτες του “Isla Brown Corinthia” να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, όσο απολαμβάνουν τις διακοπές τους.
Εξοικονόμηση ενέργειας σε ψύξη, θέρμανση και κλιματισμό
Όσον αφορά στις ανάγκες ψύξης, θέρμανσης και κλιματισμού, έχει δοθεί έμφαση στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας. Το πρωτεύον σύστημα που εξυπηρετούν 4 αντλίες Xylem Lowara σταθερών στροφών (2 για το κύκλωμα ζεστού νερού και 2 για το κύκλωμα του κρύου), συμπληρώνει ένα δευτερεύον σύστημα με 5 αντλίες, ίδιου τύπου, των 7,5kW (2 για τα θερμά και 3 για τα ψυχρά νερά), οι οποίες οδηγούνται από ρυθμιστές στροφών τύπου Hydrovar (inverter).
Οι ηλεκτρονικές αυτές συσκευές (Hydrovar) ενσωματώνονται στο πίσω μέρος των αντλιών, πάνω στα καπάκια των φτερωτών των κινητήρων, και ρυθμίζουν αυτόματα την παροχή κάθε αντλίας, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες για ψύξη ή θέρμανση.
Έτσι, και οι επισκέπτες έχουν τις ανέσεις για τις οποίες έχουν πληρώσει, αλλά δε σπαταλάται και ηλεκτρική ενέργεια, μειώνοντας ταυτόχρονα τα κόστη λειτουργίας του “Isla Brown Corinthia” και το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.
Επιπρόσθετα, για την ανακυκλοφορία του ζεστού νερού έχουν επιλεχθεί οι κυκλοφορητές Lowara Ecocirc XL με τον καλύτερο βαθμό απόδοσης της αγοράς (ενεργειακός δείκτης ΕΕΙ: 0,16), συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην «πράσινη» λειτουργία του ξενοδοχείου.
«Είμαστε τυχεροί που αντιπροσωπεύουμε τον όμιλο της Xylem, με μεγάλη ποικιλία σε πρωτοποριακές λύσεις για τις εφαρμογές νερού. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα επιλογής αντλητικών συστημάτων που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πελατών μας, σε επίπεδο παροχής, χώρου εγκατάστασης, ειδικών υλικών κατασκευής και κατανάλωσης ενέργειας», τονίζει ο κ. Γιώργος Κοζής, υπεύθυνος μηχανικός του τμήματος Κτιριακών Εφαρμογών της ΥΔΑΤΩΡ.
Αξιόπιστη διαχείριση λυμάτων και ομβρίων
Όπως είναι λογικό, η διαχείριση των λυμάτων και των ομβρίων υδάτων σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων είναι ευαίσθητο θέμα. Οποιαδήποτε δυσοσμία ή υπερχείλιση θα μπορούσε να δράσει αρνητικά για τη φήμη του ξενοδοχείου.
Για την εξασφάλιση της αξιόπιστης λειτουργίας του συστήματος περισυλλογής και απομάκρυνσης λοιπόν, επιλέχθηκαν κλειστά συστήματα της Xylem Lowara, όπου όλα τα λειτουργικά τμήματα και οι συνδέσεις περιλαμβάνονται σε compact, αυτόματους σταθμούς ανύψωσης λυμάτων.
Οι σταθμοί ανύψωσης που βρίσκονται στην είσοδο παραλαβής τροφίμων, στο κεντρικό αντλιοστάσιο και κάτω από το διάδρομο της κουζίνας είναι προκατασκευασμένοι από PE, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά standards EN12050-1&2.
Κάθε ένας από αυτούς τους σταθμούς τύπου Doublebox Plus περιλαμβάνει ένα ζευγάρι αντλιών ισχύος 0,75-1,5kW, με πέλματα επικάθησης και οδηγούς για εύκολη εξαγωγή των αντλιών, καθώς και σετ φλοτεροδιακοπτών λυμάτων. Η λειτουργία τους ελέγχεται από κατάλληλους ηλεκτρικούς πίνακες.
Στη συνέχεια, τα λύματα συγκεντρώνονται σε 3 μεγάλα προκατασκευασμένα αντλιοστάσια τύπου TOP του οίκου Xylem Flygt, όπου κάθε ένα περιλαμβάνει δίδυμο αντλιών σειράς MP, ισχύος 7,4kW έκαστη, και μέσω αυτών προωθούνται στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Με την επιλογή αυτών των λύσεων λοιπόν, υπάρχει τόσο εξοικονόμηση χώρου, όσο και ασφαλής απομάκρυνση των ανεπιθύμητων ρευστών.
Συμπεράσματα από τη συνεργασία
Το αποτέλεσμα της ριζική ανακαίνισης του “Isla Brown Corinthia” έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές από τους επισκέπτες, ενώ αντίστοιχες είναι και οι εντυπώσεις από τη συνεργασία των δύο εταιριών.
«Πέρα από την ποιότητα των προϊόντων, αυτό που μέτρησε ακόμα περισσότερο στην εξαιρετική συνεργασία μας με την Υδάτωρ, είναι η βαθιά τεχνογνωσία των μηχανικών της που μας βοήθησε να επιλέξουμε τις πλέον λειτουργικές λύσεις.
Επίσης, υποδειγματική ήταν και η εξυπηρέτηση κατά την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων» καταλήγει ο κ. Ευστάθιος Πλατανιάς.
Η πρόσφατη ανακαίνιση του πολυτελούς ξενοδοχείου, είναι μία μόνο από τις επιτυχείς συνεργασίες των τελευταίων ετών, μεταξύ των Brown –DBD Athens – Υδάτωρ. Και δεδομένων των αποτελεσμάτων, προμηνύονται και άλλες για το μέλλον.
Αν σχεδιάζετε κάποια επένδυση στο χώρο των ξενοδοχείων ή στην ανάπλαση εξωτερικών χώρων, η εμπειρία της εξειδικευμένης εταιρίας DBD Athens (www.dbd.gr) θα μπορούσε να σας φανεί χρήσιμη.
Και για οποιαδήποτε ανάγκη σχετικά με τη βέλτιση διαχείριση εφαρμογών νερού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα έμπειρα στελέχη της εταιρίας ΥΔΑΤΩΡ ΑΕ (www.idator.gr).
Μην ξεχάσετε
You may like
-
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο
-
Ξεκινά το Μάιο το νέο ξενοδοχείο Golden Milos Beach House από την Domotel – Πού βρίσκεται
-
“Στα σκαριά” 4 νέα έργα για ξενοδοχεία στην Ζάκυνθο
-
Μέσω της Wyndham επεκτείνεται στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά η καναδική Mercan – Σε ποιό γνωστό ξενοδοχείο της Κέρκυρας επενδύει
-
5 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία στα Ιόνια Νησιά – Δείτε σε ποιά νησιά θα γίνουν
-
[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Ανοίγει το νέο εμπορικό πάρκο της Trade Estates στο Ηράκλειο – Και δεύτερο retail park “στα σκαριά” στην πόλη

Ξεκινά το Μάιο το νέο ξενοδοχείο Golden Milos Beach House από την Domotel – Πού βρίσκεται

To 25% της Prosperty απέκτησε η Eurobank – Πώς θα προωθήσει άμεσα μέσω της πλατφόρμας 800 ακίνητα στην αγορά

Εκτινάχθηκαν ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της Prodea το 2024 – Σε ποιά στρατηγική κίνηση οφείλονται

“Στα σκαριά” 4 νέα έργα για ξενοδοχεία στην Ζάκυνθο

Μέσω της Wyndham επεκτείνεται στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά η καναδική Mercan – Σε ποιό γνωστό ξενοδοχείο της Κέρκυρας επενδύει

5 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία στα Ιόνια Νησιά – Δείτε σε ποιά νησιά θα γίνουν

Προσιτή κατοικία: 9 παράγοντες που επηρεάζουν την προσφορά και ζήτηση – Τι δείχνει έρευνα της Alpha Bank

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Σε φάση ολοκλήρωσης το νέο Μινιόν – Ποιοί είναι οι ένοικοι των γραφείων και καταστημάτων

Ξεκίνησαν τα έργα για το νέο κτίριο της Πειραιώς στην Κοραή – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο της Dimand

Μέσω Αναπτυξιακού προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει

“Στα σκαριά” 5 νέα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Νέα μεγάλη τουριστική επένδυση “στα σκαριά” στη Λήμνο – Τι περιλαμβάνει το Master Plan του Limnos Resort

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιά άλλα έργα υλοποιεί στην Αθήνα η Blend Development

“Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

[VIDEO] Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα για το νέο κτίριο γραφείων The Syndesis Hub στο Ελληνικό – Ποιός όμιλος επενδύει στο ακίνητο

Σε νέα “εποχή” περνά το ιστορικό κτίριο του ΚΕΡΑΝΗ στον Πειραιά – Πώς θα μετατραπεί σε KERANIS Residences από την καναδική MERCAN

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

[VIDEO] The Ellinikon: “ψηλώνει” και άλλο ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στο Παλαιό Φάληρο – Πώς θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει

[VIDEO] Ποιά είναι τα 4 μεγάλα έργα για νέα “πράσινα” κτίρια γραφείων στο Μαρούσι που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ

[VIDEO] Ξεκίνησε νέα οικιστική επένδυση στη Γλυφάδα η Ten Brinke

[VIDEO] Piraeus Gate: πώς θα μεταμορφωθεί μια ολόκληρη περιοχή στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

[VIDEO] The Ellinikon: πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα real estate στο Ελληνικό – “Σηκώθηκε” και άλλο ο Riviera Tower

[VIDEO] Σε εξέλιξη τα έργα για μια ακόμη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα έργα στο Ελληνικό

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
TRENDING
-
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago
Σε φάση ολοκλήρωσης το νέο Μινιόν – Ποιοί είναι οι ένοικοι των γραφείων και καταστημάτων
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago
Ξεκίνησαν τα έργα για το νέο κτίριο της Πειραιώς στην Κοραή – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο της Dimand
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago
Μέσω Αναπτυξιακού προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago
“Στα σκαριά” 5 νέα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago
Νέα μεγάλη τουριστική επένδυση “στα σκαριά” στη Λήμνο – Τι περιλαμβάνει το Master Plan του Limnos Resort