ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

BMW Σειρά 3: Βραβεύθηκε για τη συνδεσιμότητα και τη αξιοποίηση νέων τεχνολογιών

Published

on

Οι δυνατότητες που έχουν τα νέα μοντέλα στον τομέα της συνδεσιμότητας και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών για επικοινωνία με όλο τον κόσμο, ακόμη και όταν βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, είναι ένα από τα πρώτα κριτήρια που εξετάζουν οι υποψήφιοι αγοραστές καινούργιων αυτοκινήτων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξοπλίζουν τα νέα μοντέλα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αναζητούν τις καλύτερες επιλογές για να προσφέρουν πλήρη πακέτα συνδεσιμότητας.

Όπως ανακοινώθηκε από την BMW, η νέα Σειρά 3 πήρε πέντε βραβεία στη ψηφοφορία των αναγνωστών που διοργάνωσε το περιοδικό αυτοκινήτου auto, motor und sport και το διαδικτυακό μαγκαζίνο Moove.

Η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και η BMW Σειρά 3 Touring απέσπασαν το βραβείο Autonis 2019 για την πιο ελκυστική σχεδίαση νέου αυτοκινήτου της χρονιάς και το Car Connectivity Award για την καλύτερη τεχνολογία συνδεσιμότητας αυτοκινήτου.

Συστήματα και τεχνολογίες της BMW που έχουν ξεχωρίσει στους τομείς συνδεσιμότητας, πλοήγησης, υποβοήθησης και ήχου απέσπασαν τις περισσότερες ψήφους σε τέσσερις από τις έντεκα κατηγορίες.

Η νέα BMW Σειρά 3, αναδείχθηκε νικητής στη κατηγορία Connected Cars, συγκεντρώνοντας το 35,7% των ψήφων.

Η νέα BMW Σειρά 3 Sedan ήταν το πρώτο νέο μοντέλο της μάρκας, το οποίο προσέφερε προαιρετικά το BMW Intelligent Personal Assistant. Η νέα BMW Σειρά 3 προσφέρει επίσης μία αναβαθμισμένη γκάμα διαδικτυακών λειτουργιών που αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης, πρακτικότητας, ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης – από Real Time Traffic Information, On-Street Parking Information, προειδοποιήσεις κινδύνων, BMW Online services, Remote Services και BMW Digital Key μέχρι άριστη διάδραση μεταξύ αυτοκινήτου και ψηφιακών συσκευών οδηγού μέσω του BMW Connected.

Επιπλέον διακρίσεις για την BMW στις κατηγορίες πλοήγησης, ασφάλειας και ήχου. Το BMW Intelligent Personal Assistant αποτελεί μέρος του συστήματος BMW Live Cockpit Professional, το οποίο αξιολογήθηκε ως το καλύτερο νέο προϊόν στην κατηγορία “Συστήματα πλοήγησης” με το 33,5% των ψήφων.

Πέρα από τη συνδεδεμένη πλοήγηση και το BMW Intelligent Personal Assistant, αυτό το στοιχείο εξοπλισμού περιλαμβάνει το νέο BMW Operating System 7.0 – με ψηφιακά αποκλειστικά όργανα όπως ο πίνακας οργάνων και η οθόνη ελέγχου (Control Display), καθώς και προσαρμοζόμενα γραφικά. Επίσης παρέχει λειτουργία πολλαπλών μέσων (multimodal) μέσω οθόνης αφής, iDrive Controller, διακοπτών στο τιμόνι, φωνητικού ελέγχου και αναγνώρισης χειρονομιών.

Το πακέτο Driving Assistant Professional απέσπασε το 29,6% των ψήφων. Η γκάμα συστημάτων περιλαμβάνει Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Steering & lane control assistant, Lane Keeping Assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση, Evasion Assistant, Cross Traffic Alert, προειδοποίηση προτεραιότητας και πορείας στο αντίθετο ρεύμα και υποβοήθηση οπισθοπορείας.

Η τελευταία έκδοση του Driving Assistant Professional περιλαμβάνει τώρα 3D απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο του περιβάλλοντος χώρου χρησιμοποιώντας γραφικά στον πίνακα οργάνων και – ανάλογα με το μοντέλο – σύστημα Lane Change Assistant. Επομένως, αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα συστήματα υποβοήθησης και βοηθά το BMW Group να προετοιμάσει το δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING