ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Δείτε τα 11 νέα έργα για ανακαινίσεις ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα

Published

on

Με τους δείκτες της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΝΣΕΤΕ αισθητά υψηλότερους σε σύγκριση με πέρσι, όσον αφορά σε αφίξεις, έσοδα, πληρότητες, μέση διαμονή κατ’ άτομο κ.ά. στον χώρο της φιλοξενίας, το 2023 θεωρείται μια πολύ καλή χρονιά για τους ξενοδόχους και τους επενδυτές.

Σε αυτό το θετικό κλίμα, πολλοί επιχειρηματίες αποφάσισαν την ανακαίνιση ή/και επέκταση των ξενοδοχειακών μονάδων τους, ενώ άλλοι προσέθεσαν σε αυτά και την αναβάθμιση του καταλύματός τους σε υψηλότερη κατηγορία, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Δείτε τις 11 νέες επενδύσεις σε ανακαινίσεις / επεκτάσεις / αναβαθμίσεις ξενοδοχείων, που σημειώθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες:

  • Επένδυση ανακαίνισης ξενοδοχείου 5 αστέρων στην Κέρκυρα. Το έργο αφορά στο υφιστάμενο 5άστερο ξενοδοχείο Grande Mare, που βρίσκεται στην Επαρχιακή οδό Νο 4 Κερκύρας – Λευκίμμης, στις Μπενίτσες, στην Κέρκυρα. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. Σύμφωνα με αυτή, η ανακαίνιση περιλαμβάνει εργασίες επισκευής, αλλαγής διαρρύθμισης, αλλαγής όψεων, προσθήκης κολυμβητικών δεξαμενών, διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και διακοσμητικών στοιχείων. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ERDA TERRA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
  • Ανακαινίζεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων «Blue Palace» στην Κρήτη. Το 5άστερο ξενοδοχείο βρίσκεται σε έκταση 96,2 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Πλάκα Ελούντας του Δήμου Αγ. Νικολάου, στην Κρήτη. Για το έργο ανακαίνισης έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από το Υπουργείο Τουρισμού – Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων. Οι εργασίες αφορούν στην νομιμοποίηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, σε εσωτερικές διαρρυθμίσεις χωρίς αλλαγή περιγραμμάτων, στην αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων, μικρής έκτασης τροποποιήσεις στις διαστάσεις των εξωτερικών κουφωμάτων και στην αντικατάσταση και προσθήκη νέων περγκολών στον περιβάλλοντα χώρο. Σύμφωνα με την άδεια, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΣΙΣ Α.E.
  • Στα σκαριά βρίσκεται νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στο Λασίθι. Προεγκρίθηκε ήδη η οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αγίου Νικολάου και το έργο είναι ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση. Σύμφωνα με την προέγκριση, οι εργασίες περιλαμβάνουν την στατική ενίσχυση και ανακατασκευή υφιστάμενου ξενοδοχείου και αναβάθμιση του σε ξενοδοχείο κλασσικού τύπου 5 αστέρων, καθώς και την προσθήκη δυο πισινών. Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στη θέση «Κατεβατή» Αγίου Νικολάου, στο Λασίθι και στην επένδυση ανακαίνισής του προβαίνει η  εταιρεία UKG.
  • Προχωρά νέα επένδυση ανακαίνισης ξενοδοχείου στο Ρέθυμνο. Το έργο αφορά στην προσθήκη κατ’ επέκταση, τις καθαιρέσεις στοιχείων από σκυρόδεμα και τη διαρρύθμιση υφιστάμενου κτιρίου, για τη λειτουργία ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 5 αστέρων. Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο θα γίνει σε ακίνητο που βρίσκεται σε έκταση 3,09 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή «Ξεροκάμαρο» Αδελιανού Κάμπου, στο Ρέθυμνο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρεθύμνης. Σύμφωνα με την άδεια, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία AQUA ALIA RESORTS Α.Ε.
  • “Πράσινο φως” δόθηκε για επένδυση επέκτασης ξενοδοχείου στο Ηράκλειο Κρήτης. Το έργο αφορά στο 4άστερο ξενοδοχείο “Hotel Kalia” που βρίσκεται σε έκταση 5,77 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Κάτω Γούβες, στη Χερσόνησο. Για την επέκτασή του έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ηρακλείου. Σύμφωνα με αυτή, οι εργασίες περιλαμβάνουν προσθήκη κτίσματος κατ’ έκταση του υφιστάμενου ξενοδοχείου, κλασσικού τύπου, κατηγορίας 4 αστέρων. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία E. ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ Α.Ε.
  • “Πράσινο φως” δόθηκε για έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στην Κέρκυρα. Το έργο αφορά στην εταιρεία εταιρεία AQUILA HOTELS A.E. που κάνει την επένδυση στο ξενοδοχείο “GRECOTEL DAPHNILA BAY THALASSO”, κατηγορίας 4 αστέρων και δυναμικότητας 481 κλινών, που βρίσκεται στην περιοχή Φαιάκων, στην Κέρκυρα. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από το Υπουργείο Τουρισμού – Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουρ. Επενδύσεων. Σύμφωνα με αυτή, οι εργασίες περιλαμβάνουν την νομιμοποίηση αυθαιρέτων τμημάτων, στατικές ενισχύσεις και λοιπές εργασίες.
  • Δρομολογείται νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στο Ρέθυμνο. Το έργο αφορά στο 4άστερο ξενοδοχείο “ΑΤΡΙΟΥΜ” που βρίσκεται στην οδό Πορταλιού & Καπετάν Λεμονια, στο Ρέθυμνο, και θα ανακαινιστεί αφού έλαβε τη σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρεθύμνης. Σύμφωνα με αυτή, οι εργασίες περιλαμβάνουν επισκευές όψεων, εργασίες θερμοπρόσοψης, διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου και εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΑΦΟΙ ΤΣΟΥΡΛΑΚΗ ΑΕΞΤΕ.
  • Πράσινο φως για νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Χαλκιδική. Το έργο αφορά σε ξενοδοχείο που βρίσκεται σε έκταση 22,6 περίπου στρεμμάτων, στην περιοχή Κασσάνδρα, στη Χαλκιδική. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νέας Προποντίδας. Σύμφωνα με αυτή, οι εργασίες περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής από κατηγορία 3 αστέρων σε 4 αστέρων υπάρχοντος ξενοδοχείου, τη νέα διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και την κατασκευή εξωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών. Στην επένδυση προβαίνει η εταιρεία Μακεδονικός Ήλιος Α.Ε.
  • Νέα επένδυση επέκτασης ξενοδοχείου εγκρίθηκε στα Χανιά. Το έργο αφορά στην ανέγερση ξενοδοχειακών δωματίων με δυο πισίνες (κάθετη ιδιοκτησία 1) σε λειτουργική συνένωση με όμορο υφιστάμενο ξενοδοχείο GRAND BAY BEACH RESORT 4 αστέρων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε ακίνητο που βρίσκεται σε έκταση 1,9 περίπου στρεμμάτων στη θέση «Λίμνες» Κολυμβαρίου, Πλατανιά, στα Χανιά. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων. Σύμφωνα με την άδεια, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία M & N ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΑΒΕΤΝΕ.
  • Προχωρά έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο. Το έργο αφορά σε ξενοδοχείο που βρίσκεται σε έκταση 5,4 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Αργάσι, στη Ζάκυνθο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ζακυνθίων. Σύμφωνα με αυτή, οι εργασίες περιλαμβάνουν αλλαγή διαρρυθμίσεων και όψεων και κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών, υπογείων μηχανοστασίων και δεξαμενών νερού σε ξενοδοχείο εντός οικισμού. Στην επένδυση θα προβεί η εταιρεία ΕΛΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΕΝΟΣ Α.Ε.
  • Δρομολογείται νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο. Προεγκρίθηκαν από την ΥΔΟΜ του Δήμου Ζακυνθίων οι εργασίες ανακαίνισης – επισκευής, σε ξενοδοχείο εντός σχεδίου πόλεως, με προϋπολογισμό εργασιών άνω των 25.000 ευρώ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε έκταση 2,95 στρεμμάτων περίπου, στην περιοχή Πλάνου Αρκαδίων, στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την προέγκριση, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΣΠΥΡΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΞΤΕΕ.

Advertisement

TRENDING