ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Δείτε το πρώτο “πράσινο” κτίριο γραφείων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Published

on

Το νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της Eurobank, στη Σταδίου - Φωτό: Tombazis & Associate Architects

Στο επίκεντρο των επενδύσεων και των νέων κτιριακών projects βρίσκεται από καιρό η οδό Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας. Σύντομα εκεί θα δημιουργηθεί και το πρώτο “πράσινο” κτίριο γραφείων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, απέναντι από την Παλιά Βουλή.

Πρόκειται για το κτίριο στη συμβολή των οδών Ομήρου 2 και Σταδίου, που στέγαζε παλιά τα κεντρικά γραφεία της Φοίνιξ Ασφαλιστική. Το εν λόγω αυτοτελές πολυώροφο κτίριο απέκτησε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ από την Groupama Ασφαλιστική, τον Ιούνιο του 2018, έναντι τιμήματος 10 εκ. ευρώ.

Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 4.500 τ.μ. ενώ το κτίριο έχει ανεμπόδιστη θέα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και άμεση πρόσβαση σε κεντρικές οδούς του κέντρου και το Μετρό.

Το επενδυτικό πλάνο της Grivalia (πλέον Eurobank, μετά την απορρόφηση της Grivalia από τον τραπεζικό όμιλο το 2019) περιλαμβάνει τη ριζική ανακατασκευή του κτιρίου και την ενεργειακή του αναβάθμιση. Στόχος είναι να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο υψηλών προδιαγραφών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας.

Εκτός από τα γραφεία στους ορόφους, θα δημιουργηθούν και καταστήματα στο ισόγειο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το ποιός θα μισθώσει τα γραφεία.

Ωστόσο, αξίζει να δούμε πώς αναμένεται να γίνει το νέο κτίριο γραφείων, μέσα από τις μακέτες του κορυφαίου αρχιτεκτονικού γραφείου TOMBAZIS & ASSOCIATE ARCHITECTS, που κέρδισε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και έχει αναλάβει την επίβλεψη του όλου έργου.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση

Το νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της Eurobank, στη Σταδίου - Φωτό: Tombazis & Associate Architects

Advertisement

TRENDING