Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν αποκλείουν τη Huawei, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία

Newsroom

Published

on

Παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον, τρεις πανίσχυρες ευρωπαϊκές οικονομίες, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία δεν σκοπεύουν -όπως φαίνεται- να αποκλείσουν την κινεζική Huawei από το δίκτυο επόμενης γενιάς 5G.

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τον αποκλεισμό των προϊόντων που διατίθενται από την Κινέζικη Εταιρεία Huawei Technologies για κατασκευή του δικτύου επόμενης γενιάς 5G στη Γερμανία, ανέφερε την Πέμπτη το επιχειρηματικό δελτίο Handelsblatt, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Ο Helge Braun, Επιτελάρχης του προσωπικού της Καγκελαρίου Angela Merkel , συμφώνησε στη θέση αυτή με τα υπουργεία εξωτερικών, εσωτερικών, οικονομικών και υποδομών, όπως ανέφερε η Handelsblatt στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Όπως αναφέρεται , συναντήθηκαν μετά την τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι οι υπουργοί της Γερμανίας συζήτησαν την Τετάρτη για τη διασφάλιση της ασφάλειας στο μέλλον στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G, εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων σχετικά με το αν θα αποκλείσουν τη Huawei από την αγορά.

Η Μέρκελ ανέφερε ότι η Γερμανία θα χρειαστεί εγγυήσεις ότι η Huawei δεν θα παραδώσει δεδομένα στο κινέζικο κράτος πριν μπορέσει να συμμετάσχει στο «χτίσιμο» των δικτύων 5ης γενιάς που θα συνδέσουν τα πάντα από οχήματα έως εργοστάσια με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες.

Η Huawei, ο παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη δικτύων με ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπερνάει τα 100 δις δολάρια ΗΠΑ αντιμετωπίζει διεθνή εξονυχιστικό έλεγχο για τις σχέσεις με την κινέζικη κυβέρνηση και υποψίες ότι το Πεκίνο μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για λόγους κατασκοπίας.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που έχει παρουσιαστεί δημόσια και η εταιρεία επανειλημμένα έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς, αλλά οι κατηγορίες έχουν οδηγήσει κάποιες από τις χώρες του Δυτικού κόσμου να μην επιτρέψουν την πρόσβαση στης Huawei στις αγορές τους.

Η Huawei έχει ήδη δημιουργήσει εργαστήρια ασφαλείας πληροφοριών στην Γερμανία και τη Βρετανία στοχεύοντας στο κτίσιμο εμπιστοσύνης ότι ο εξοπλισμός και τα προϊόντα που διαθέτει δεν περιέχουν «πίσω πόρτες» που θα εκθέσουν τα δίκτυα σε «κυβερνοκατασκοπία». Την περασμένη Τετάρτη δημιουργία αντίστοιχου κέντρου προσφέρθηκε από την εταιρεία και στην Πολωνία.

 

Δεν αποκλείει τις Huawei & ZTE από το 5G ούτε η Ιταλία

Η Ιταλία διέψευσε αναφορά σύμφωνα με την οποία θα αποκλείσει τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας Huawei & ZTE Corp από το να συμβάλλουν στην κατασκευή του εγχώριου 5ης γενιάς δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Ο Υπουργός Βιομηχανίας ανέφερε σχετικά ότι «Δεν έχουμε πρόθεση να προβούμε σε οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία».

Η Huawei, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κλάδο τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, αντιμετωπίζει εξονυχιστικούς ελέγχους, διεθνώς, όσον αφορά στους δεσμούς της με την κινεζική κυβέρνηση και τις υποψίες ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της για κατασκοπεία, κάτι το οποίο η εταιρεία έχει διαψεύσει.

Την Πέμπτη, η ιταλική καθημερινή εφημερίδα La Stampa έκανε αναφορά σε κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες η Ρώμη ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει ειδικά μέσα για να καταγγείλει τις συμβάσεις που αφορούν στους Κινέζους παρόχους.

Όμως, μέσω δήλωσης του, ο Υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν οποιαδήποτε σχετική απειλή ασφαλείας.

«Η εθνική ασφάλεια είναι προτεραιότητα και εάν ανακύψουν κρίσιμα ζητήματα- που μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακύψει- το Υπουργείο θα αξιολογήσει αν θα λάβει ή όχι μέτρα», σημείωσε.

Οι Βρυξέλλες δεν έχουν λάβει μέτρα αποκλεισμού της Huawei, όμως πάροχοι όπως η αγγλική BT Group και η γαλλική Orange δήλωσαν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν τον 5G εξοπλισμό της στα κύρια εθνικά δίκτυα τους.

Η Καγκελλάριος Angela Merkel δήλωσε ότι η Γερμανία χρειάζεται εγγυήσεις ότι η Huawei δεν θα παραδώσει δεδομένα στο Κινεζικό κράτος προτού της επιτραπεί να συμμετέχει στην κατασκευή δικτύων 5ης γενιάς.

O ιταλικός φορέας τηλεπικοινωνιών Telecom Italia έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Huawei μέχρι να λάβει οδηγίες περί του αντιθέτου από την κυβέρνηση.

Η ΤΙΜ, που φημολογείται ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία της Huawei σε παραπάνω από το 10% του δικτύου σταθερής, και η Fastweb είναι μέρος μιας κοινοπραξία με τη Huawei για τη δοκιμή των υποδομών 5G στις πόλεις Bari και Matera.

H Vodafone, που έχει «παγώσει» την τοποθέτηση εξοπλισμού της Huawei στα κύρια δικτυά της μέχρις ώτου οι δυτικές κυβερνήσεις δώσουν στην κινεζική εταιρεία πλήρη εγγύηση ασφαλείας, έχει τη Huawei μεταξύ των συνεργατών της στις δοκιμές 5G στο Μιλάνο.

Η εταιρεία ευρυζωνικών υποδομών Open Fiber και η εταιρεία υποστήριξης Wind Tre συμμετέχουν σε κοινοπραξία με τη ΖΤΕ στις δοκιμές 5G στις πόλεις Prato & L’ Aquila.

 

H Γαλλική Γερουσία απορρίπτει σκληρότερους τηλεπικοινωνιακούς ελέγχους

Η Γαλλική Γερουσία απέρριψε, την προηγούμενη Τετάρτη, προτεινόμενη νομοθεσία που στόχευε στην αυστηροποίηση των ελέγχων τηλεποικοινωνιακού υλικού, σε συνέχεια προειδοποιήσεων των ΗΠΑ, σχετικά με τη Huawei, τον κινεζικό κολοσσό του κλάδου τηλεπικοινωνιών.

Η νέα νομοθεσία ήταν προσθήκη της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση, σε ένα ευρύτερο εταιρικό νόμο, και προέβλεπε ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι πρέπει να ζητούν επίσημη έγκριση για τη χρήση συγκεκριμένου τύπου εξοπλισμού που θεωρείται «ευαίσθητος» όσον αφορά στον κίνδυνο κατασκοπείας ή δολιοφθοράς.

Στο σκεπτικό της καταψήφισης της τροπολογίας, πολλοί γερουσιαστές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση δεν τους παρείχε τον απαραίτητο χρόνο για να συζητηθεί με τον κατάλληλο τρόπο το θέμα, το οποίο αναγνώρισαν ως σημαντικό και στρατηγικό.

«Δεν στάθηκε δυνατό να κάνουμε τη δουλειά μας ως μέλη του κοινοβουλίου» δήλωσε η γερουσιαστής Elisabeth Lamure, η οποία είναι και αντιπρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων.

Η απόρριψη από τη Γερουσία σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί να βρει άλλο νόμο για να περάσει την πρόβλεψη, και αυτό μπορεί να καθυστερήσει την εφαρμογή του για πολλούς μήνες.

«Η κυβέρνηση θα βρει άλλη νομοθετική πρωτοβουλία για να επαναφέρει το θέμα» δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών πριν την ψηφοφορία που αναμενόταν η καταψήφιση.

Η Huawei, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κλάδο τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, αντιμετωπίζει εξονυχιστικούς ελέγχους, διεθνώς, όσον αφορά στους δεσμούς της με την κινεζική κυβέρνηση και τις υποψίες ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της για κατασκοπεία, κάτι το οποίο η εταιρεία διαψεύδει.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει κατηγορήσει επίσης τη Huawei για συνομωσία με στόχο την παραβίαση των κυρώσεων προς το Ιράν καθώς και για κλοπή ρομποτικής τεχνολογίας από την T-Mobile US Inc.

H μελλοντική τοποθέτηση τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς έχει δημιουργήσει ανησυχία στην κυβέρνηση, καθώς δύο από τους κυριότερους παρόχους της Γαλλίας, οι Bouygues Telecom & Altice Europe’s SFR Group, ήδη χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei για το δίκτυό τους.

«Η μετάβαση από 4G σε 5G αλλάζει πολλά πράγματα σε τεχνικό επίπεδο. Σημαίνει ότι οι πιο ευαίσθητες πληροφορίες θα βρίσκονται όχι μόνο στα κύρια δίκτυα αλλά και στις κεραίες», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire σε συνέντευξη του στο κανάλι France 2 πριν την ψηφοφορία στη Γερουσία. «Πρέπει να προστατεύσουμε αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες».

Advertisement Macon
Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Sunwing Makrigialos & Ocean Beach Club - Πηγή: Premia Properties
REAL ESTATE4 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέα mega αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ της Premia Properties – Σε ποιούς 5 τομείς θα επενδυθούν τα κεφάλαια

Rocca a Mare Heraklion - Πηγή: Accor
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Ανοίγει το 2025 στην Κρήτη το πρώτο ξενοδοχείο Handwritten Collection της Accor στην Ελλάδα – Πού θα βρίσκεται

Premia Properties
REAL ESTATE4 ημέρες ago

Σε μικρή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών προχώρησε η PREMIA Properties

Ρόδος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Ρόδο

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Piraeus Retail Park - Φωτό: Trade Estates
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ6 ημέρες ago

Ανοίγει το νέο εμπορικό πάρκο της Trade Estates στο Ηράκλειο – Και δεύτερο retail park “στα σκαριά” στην πόλη

Golden Milos Beach House by Domotel - Πηγή: Domotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

Ξεκινά το Μάιο το νέο ξενοδοχείο Golden Milos Beach House από την Domotel – Πού βρίσκεται

REAL ESTATE6 ημέρες ago

To 25% της Prosperty απέκτησε η Eurobank – Πώς θα προωθήσει άμεσα μέσω της πλατφόρμας 800 ακίνητα στην αγορά

Τα κεντρικά γραφεία της Prodea Investments - Πηγή: Prodea Investments
REAL ESTATE6 ημέρες ago

Εκτινάχθηκαν ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της Prodea το 2024 – Σε ποιά στρατηγική κίνηση οφείλονται

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

“Στα σκαριά” 4 νέα έργα για ξενοδοχεία στην Ζάκυνθο

Τα έργα στο Μινιόν - Φωτό: POOL / ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ / EUROKINISSI
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

Σε φάση ολοκλήρωσης το νέο Μινιόν – Ποιοί είναι οι ένοικοι των γραφείων και καταστημάτων

Το ακίνητο της οδού Κοραή που θα ανακαινίσει η Dimand για την Piraeus Bank - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Ξεκίνησαν τα έργα για το νέο κτίριο της Πειραιώς στην Κοραή – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο της Dimand

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” 5 νέα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Λήμνος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βασίλης Πρωτόπαπας / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Νέα μεγάλη τουριστική επένδυση “στα σκαριά” στη Λήμνο – Τι περιλαμβάνει το Master Plan του Limnos Resort

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Πηγή: Blend Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιά άλλα έργα υλοποιεί στην Αθήνα η Blend Development

Η νέα 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κύμη Ευβοίας - Πηγή: ΥΠΕΝ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

IKOS Olivia - Πηγή: SANI / IKOS
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Mega deal Goldman Sachs – SANI / IKOS – Πώς θα δημιουργηθεί το πρώτο Ikos Grand Resort στη Χαλκιδική

Το νέο retail park στο Ηράκλειο Κρήτης - Πηγή: Trade Estates
LOGISTICS3 εβδομάδες ago

Τα 2+2 μεγάλα έργα της Trade Estates – Πότε ανοίγει το επόμενο νέο εμπορικό πάρκο Top Parks στην Κρήτη

Κέρκυρα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

5 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία στα Ιόνια Νησιά – Δείτε σε ποιά νησιά θα γίνουν

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Ellinikon: “ψηλώνει” και άλλο ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Athens Riviera Falirikon - QG Investments / 314 Architecture Studio
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στο Παλαιό Φάληρο – Πώς θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ποιά είναι τα 4 μεγάλα έργα για νέα “πράσινα” κτίρια γραφείων στο Μαρούσι που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ

Το νέο οικιστικό έργο στην οδό Λόντου 42, στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Ξεκίνησε νέα οικιστική επένδυση στη Γλυφάδα η Ten Brinke

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Piraeus Gate: πώς θα μεταμορφωθεί μια ολόκληρη περιοχή στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

Πηγή: LAMDA Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] The Ellinikon: πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα real estate στο Ελληνικό – “Σηκώθηκε” και άλλο ο Riviera Tower

To οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Γορτυνίας 7 στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη τα έργα για μια ακόμη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Πηγή: LAMDA Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα έργα στο Ελληνικό

To οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Άρτης 13 στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).