LOGISTICS

Δύο νέες επενδύσεις σε κτίρια γραφείων & logistics από την Prodea – Σε ποιές περιοχές βρίσκονται

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Δύο νέες επενδύσεις σε κτίρια γραφείων & logistics από την Prodea, η οποία συνεχίζει τις επενδύσεις σε στρατηγικά επιλεγμένους τομείς με βάση κριτήρια βιωσιμότητας και αειφόρου ανάπτυξης.

Αναφορικά με τα γραφεία, η Prodea αναφέρει ότι σημειώνεται μεγάλη αύξηση της ζήτησης και ιδιαίτερα για κτήρια υψηλών προδιαγραφών ή/και βιοκλιματικά κτήρια, συμπαρασύροντας παράλληλα την αγορά γραφείων γενικότερα.

Για τις εμπορικές αποθήκες (logistics) αναφέρει ότι σημειώνουν ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση, που έχει οδηγήσει στη συμπίεση των αποδόσεών τους και σε ορισμένες περιπτώσεις αύξηση των μισθωμάτων.

Οι δύο νέες επενδύσεις της εταιρείας έλαβα χώρα τον Απρίλιο του 2022 και όπως αποτυπώνονται στα πλαίσια των οικονομικών καταστάσεων του ομίλου για το Α’ τρίμηνο του 2022 βρίσκονται εντός του στρατηγικού πλαισίου που κινείται η εταιρεία.

Η νέα επένδυση logistics στον Ασπρόπυργο

Την 18 Απριλίου 2022 η Prodea προχώρησε στην απόκτηση του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΘΡΙΑΣΕΥΣ Α.Ε..

Το τίμημα για την απόκτηση των μετοχών ανήλθε σε €528.000. Η ΘΡΙΑΣΕΥΣ Α.Ε. την 31 Μαΐου 2022 προέβη στην απόκτηση 17 αγροτεμαχίων στον Ασπρόπυργο Αττικής συνολικής επιφάνειας 110.000 τ.μ. επί των οποίων σχεδιάζει την ανέγερση σύγχρονου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής.

Επιπλέον, η Prodea την 23 Μαΐου 2022 υπέγραψε σύμβαση πώλησης και μεταβίβασης για την απόκτηση του υπολειπόμενου μετοχικού κεφάλαιού της ΘΡΙΑΣΕΥΣ Α.Ε. υπό την αναβλητική αίρεση της επιτυχούς ανάπτυξης του Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής.

Το τίμημα για την αγορά των μετοχών θα προσδιοριστεί σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους της ως άνω σύμβασης με βάση την καθαρή θέση (NAV) της εταιρείας κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Το κτίριο που στεγάζει την EY στο Μαρούσι – Πηγή: e-auction

Αγορά εμβληματικού κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι

Την 6 Ιουνίου 2022 κατακυρώθηκε στην Prodea Investments, μέσω ελεύθερης πώλησης στο πλαίσιο διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης ένα ακίνητο (οριζόντια ιδιοκτησία – Κτίριο Α) στο Μαρούσι, επί των οδών Χειμάρρας 8, Γραβιάς και πεζόδρομου.

Το τίμημα της απόκτησης ανήλθε σε €35.000 και η εύλογη αξία του, σύμφωνα με σχετική εκτίμηση που πραγματοποίησαν οι ανεξάρτητοι εκτιμητές, ανερχόταν σε €34.113.000.

Το κτίριο, που στεγάζει την EY (Ernst & Young) αποτελεί ένα από τα τρία εμβληματικά κτίρια γραφείων που ανήκαν σε εταιρείες συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Λ. Έλληνα και βρίσκονται σε τοποθεσίες – φιλέτο στο Μαρούσι.

Στην καρδιά του επιχειρηματικού κέντρο του Αμαρουσίου, και τα τρία ακίνητα είναι σήμερα μισθωμένα και μάλιστα σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Για όλα υπήρχαν προσημειώσεις υποθηκών τόσο κατά της τελευταίας ιδιοκτησίας από εταιρείες του επιχειρηματία όσο και κατά της προηγούμενης ιδιοκτήτριας, της πάλαι ποτέ κραταιάς Ektasis Development.

Πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα και από την Trastor ΑΕΕΑΠ η αγορά ενός ακόμη κτιρίου του πακέτου αυτού, που στεγάζει την Fourlis και τη Bayer.

Νέο ομολογιακό δάνειο για υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων

Την 19 Απριλίου 2022 η Prodea προέβη στη σύναψη ομολογιακού δανείου ποσού έως €75.000 με την Τράπεζα Eurobank Α.Ε. Το δάνειο είναι διάρκειας 5 ετών με επιτόκιο Euribor 3 μηνών πλέον περιθωρίου 2,60% ετησίως.

Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων και για την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων.

Advertisement

TRENDING