Connect with us

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Εγκαίνια για το Moxy Patras Marina – Το hard brand που ενισχύει παγκοσμίως τη δυναμική της Marriot

bizness.gr

Published

on

Ένα περίπου μήνα πριν, στις 15 Απριλίου, το Moxy Patras Marina (δυναμικότητας 116 δωματίων) άνοιγε για πρώτη φορά τις πύλες του και υποδεχόταν το κοινό. Με τη συμπλήρωση ενός μήνα λειτουργίας, την Τετάρτη 15 Μαΐου, η εντυπωσιακή ξενοδοχειακή μονάδα στην πρωτεύουσα της Αχαΐας πραγματοποίησε τα εγκαίνιά της, με πλήθος κόσμος να δίνει το «παρών». Από εκπροσώπους της Dimand S.A., που έκανε το developing, την ΠΑΝΓΑΙΑ που καθίσταται ιδιοκτήτης του ακινήτου (σ.σ. μισθωτής του κτιρίου είναι η DNP), τη Cs Hospitality (σ.σ. επίσημος και εγκεκριμένος συνεργάτης της Marriot στην Ελλάδα) που έχει αναλάβει τη διαχείριση του Moxy, μέχρι τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, οι οποίοι αμφότεροι λόγω υποχρεώσεων επέλεξαν το Moxy για τη διαμονή τους.

 

Η εξέλιξη του brand name «Moxy» και το ξεχωριστό μοντέλο της Πάτρας

Το Moxy αποτελεί το πιο νεανικό brand της Marriot, καθώς γεννήθηκε μόλις το 2014 αλλά ειδικά την τελευταία διετία, γνωρίζει τεράστια άνοδο σε Ευρώπη και (ειδικά) Αμερική. Αρχικά, το Moxy ξεκίνησε ως μία ιδέα ενός ξενοδοχείου που θα προσέγγιζε κυρίως τους νέους. Στην πράξη, ωστόσο, το εύρος του κοινού που προσεγγίστηκε ήταν ποικίλο και δεν περιοριζόταν σε μικρές ή μεγάλες ηλικίες. Μεταξύ άλλων, τα Moxy είναι δημοφιλής επιλογή σε όσους ταξιδεύουν σε κάποια πόλη για δουλειά. Έχει έντονα τα στοιχεία που «παίζω και χαίρομαι, όχι απλά μένω κάπου», ενώ μεγάλη έμφαση δίνεται στα social media και ειδικά στο Instagram. Γενικώς, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση του «περνάω καλά στους κοινόχρηστους χώρους». Στην πρώτη τους φάση, τα δωμάτια των Moxy διέθεταν μόνο ένα κρεβάτι και μία πολυθρόνα. Όχι για λόγους οικονομίας, αλλά γιατί αυτή ήταν η λογική γύρω από το όλο concept.

Όταν μπήκαν στη διαδικασία να δημιουργήσουν το πρώτο Moxy στην Ελλάδα, στην Πάτρα, έγιναν συζητήσεις ώστε να δωμάτια να εμπλουτιστούν με έναν πάγκο, ώστε να μπορεί να κάποιος να καθίσει και να εργαστεί εκεί. Τα brand name όλων των Ομίλων χωρίζονται σε soft και hard brands. Το Moxy ανήκει στα hard brands, γι’ αυτό και για το Moxy στην Πάτρα χρειάστηκαν να καμφθούν αντιρρήσεις της Marriot, προκειμένου να διαφοροποιηθούν ορισμένα πράγματα, καθώς η αμερικανική εταιρεία είναι πολύ αυστηρή σε ζητήματα τέτοιας φύσεως. Έπειτα από διαβουλεύσεις, όμως, το Moxy Patras έγινε το πρώτο Moxy με πισίνα, το παρθενικό με roof garden, ενώ παράλληλα συνιστά το πρώτο που έχει απέναντι θέα θάλασσα. Ήδη, πάντως, επειδή η επιτυχία των νέων προσθηκών είναι φανερή, η Marriot τείνει να υιοθετήσει τα νέα αυτά στοιχεία και στο επόμενα Moxy που θα γίνουν στο μέλλον. Να προστεθεί, ότι η καινούργια μονάδα της Πάτρας αποτελεί συνάμα το πρώτο Moxy που δημιουργείται σε Μεσόγειο και Νότια Ευρώπη.

Συνολικά η επένδυση κόστισε 10 εκατ. ευρώ, από την εξαγορά του ακινήτου, τα soft costs (μελέτες κτλ.) μέχρι και την αγορά του τελευταίου εξοπλισμού. Η ανακαίνιση κι η αναμόρφωση ανά δωμάτιο κυμάνθηκε κοστολογικά στις 90 χιλ. ευρώ.

 

Γιατί στην Πάτρα το πρώτο Moxy

Όπως επισημάνθηκε, το Moxy Patras Marina είναι το πρώτο στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα σε Ομόνοια, Κρήτη και μεγάλα νησιά (π.χ. Κέρκυρα, Ρόδος). Μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός, πως επιλέχθηκε η αχαϊκή πρωτεύουσα για την παρθενική έλευση του brand στη χώρα μας. Η Dimand που ανέλαβε την ανάπτυξη του καταλύματος διενήργησε 3 διαφορετικές μελέτες, οι οποίες μάλιστα διήρκεσαν χρόνια κι όχι απλά μήνες, που ανέδειξαν δύο βασικά συμπεράσματα.

1) Ότι υπάρχει έλλειμμα στα 3άστερα ξενοδοχεία και κορεσμός στα 4άστερα και 5άστερα, που με γοργούς ρυθμούς αυξάνονται και πληθύνονται.
2) Η αγορά της Πάτρας με τη μεγάλη έμφαση στο Πανεπιστήμιο και τη φοιτητική νεολαία, αποδείχτηκε από τις μελέτες ότι ταιριάζει στον χαρακτήρα της πόλης. Λόγω της φρεσκάδας που τη διέπει. Επίσης, ικανοποιεί την αγορά που ψάχνει κάτι καινούργιο, γι’ αυτό και στο Moxy διοργανώνονται διάφορα happenings (σ.σ. cocktail parties κτλ), ακριβώς προς αυτό το σκοπό.

Ακόμη, σημειώνεται ότι το Moxy είναι ένα low budget ξενοδοχείο 3 αστέρων, με σχετικά χαμηλό λειτουργικό κόστος, που όμως οι υπηρεσίες που προσφέρει αντιστοιχούν σε 4-5άστερες ξενοδοχειακές μονάδες. Το πλάνο που υπάρχει για το Moxy Patras έχει δύο parts. Το πρώτο είναι πλάνο 5ετίας και το δεύτερο 10ετίας.

 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της Dimand S.A., Δημήτρης Ανδριόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη της Πάτρας, ότι το πρώτο Moxy άνοιξε εδώ. Πρέπει να σας πω ότι την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η κατασκευή του δεύτερου Moxy, αυτή τη φορά στην Αθήνα, στην περιοχή της Ομόνοιας, δυναμικότητας 200 δωματίων, το οποίο ευελπιστούμε να είναι έτοιμο στα τέλη του 2020. Εκτός από την Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ, τη Marriot και τη Cs Hospitality, δεν πρέπει να ξεχάσουμε αυτούς που κινούν την οικονομία. Και η οικονομία κινείται, είτε μας αρέσει είτε όχι, από τις τράπεζες. Η Alpha Bank είναι η τράπεζα που μας εμπιστεύθηκε και δανειοδοτεί αυτό το project (σ.σ. Moxy Patras Marina). Την ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό, όπως εξίσου και το προσωπικό που ως επί το πλείστον απαρτίζεται από Πατρινούς. Η επιτυχία αυτού του ξενοδοχείου θα είναι να μεγαλώσει την «πίτα» και όχι να ανταγωνιστεί τα υπάρχοντα ξενοδοχεία».

Επισημαίνεται, πως η Dimand σκοπεύει στην προσεχή τριετία να έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στο hospitality ύψους 150 εκατ. ευρώ σε σύνολο.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ, Αριστοτέλης Καρυτινός, υπογράμμισε: «Ευχαριστώ όλους που ήρθατε στα εγκαίνια, μας τιμά η παρουσία σας εδώ. Κατ’ αρχάς, θα ξεκινήσω απαντώντας στο αν θα κάνουμε άλλες επενδύσεις. Να σας πω λοιπόν πως, ήδη, γίνονται πολύ κοντά εδώ οι νέες φοιτητικές κατοικίες. Οι επενδύσεις μας στην Πάτρα συνεχίζονται και νομίζω δεν θα είναι οι τελευταίες. Η πόλη αυτή αξίζει να γυρίσει σε παλιές, καλύτερες ημέρες. Σαν Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βλέπουμε αυτό το αποτέλεσμα στο Moxy. Πριν το φτιάξουμε εδώ, είχαμε δει πολλά Moxy. Το brand αυτό είναι ένα πολύ νέο, πολύ «φρέσκο παιδί» της Marriot. Πηγαίνει εξαιρετικά σε όλη την Ευρώπη, στην Αμερική έχει ξεφύγει σε επίπεδο επιτυχίας. Έχω δει λοιπόν πολλά Moxy και πιστεύω, ότι αυτό της Πάτρας είναι το καλύτερο. Το ξέρει κι η Marriot πλέον, γι’ αυτό θα το δείχνει στο εξής και θα είναι κομμάτι του marketing του Moxy ως brand. Είναι μοναδικά τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ξενοδοχείου. Συγχαρητήρια στη Dimand για το αποτέλεσμα, ξεπέρασε τον εαυτό της και μάλιστα σε εντυπωσιακούς χρόνους».
Σημειώνεται, ότι οι φοιτητικές εστίες που θα δημιουργηθούν και στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Καρυτινός εκ μέρους της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ, θα ανεγερθούν στο διατηρητέο ακίνητο της παλιάς σταφιδαποθήκης στην Πάτρα.

 

Χρήστος Δημόπουλος-bizness.gr

 

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Piraeus Retail Park - Φωτό: Ten Brinke
VIDEOS2 ημέρες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε το νέο retail park στην Πειραιώς

Ramada by Wyndham Loutraki Poseidon Resort - Πηγή: Wyndham
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

25 τουλάχιστον ξενοδοχεία σχεδιάζει να έχει στην Ελλάδα η Wyndham έως το 2025

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Εγκρίθηκε η επένδυση για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Ζάκυνθο

Sheraton Rhodes Resort - Φωτό: Όμιλος Λάμψα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Είσοδο στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά για ισπανικό κολοσσό – Ποιό ξενοδοχείο αγόρασε και που

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL4 ημέρες ago

Riviera Tower: εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για τον πρώτο ουρανοξύστη κατοικιών στην Ελλάδα στο Ελληνικό

Πηγή: The Port Square Hotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Άνοιξε το πρώτο “urban smart” ξενοδοχείο του Πειραιά πάνω στο λιμάνι και το Μετρό

Cosme, a Luxury Collection Resort
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Νέα ξενοδοχειακή άφιξη 5 αστέρων στην Πάρο

Το νέο Radisson Resort Plaza Skiathos - Πηγή: Radisson Resort Plaza Skiathos
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Άνοιξε το νέο ξενοδοχείο των BriQ Properties και Radisson στη Σκιάθο – Δείτε φωτό

McArthurGlen - Πηγή: Eurokinissi
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ6 ημέρες ago

Και επίσημα στη Lamda Development το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen στα Σπάτα

Η νέα Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Όμιλος Fais
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ6 ημέρες ago

Ανοίγει 1η Σεπτεμβρίου η νέα Agora Modiano στη Θεσσαλονίκη – Δείτε φωτό

REAL ESTATE11 μήνες ago

Τα πάνω – κάτω στην αγορά ακινήτων φέρνει η νέα γραμμή 4 του Μετρό – Δείτε χάρτη με τους σταθμούς

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ3 έτη ago

Επενδύσεις 1,1 δισ. ευρώ ετοιμάζει η EBRD στα Βαλκάνια

To Grand Hyatt Athens στη Συγγρού - Πηγή: Grand Hyatt Athens
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 έτος ago

To 2022 θα ανοίξει το 2o μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας στη Λ. Συγγρού

REAL ESTATE6 μήνες ago

Οι 2 εμβληματικές επενδύσεις real estate που μεταμορφώνουν την Πατησίων

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 έτος ago

Τα 7 εμπορικά κέντρα που αλλάζουν την εικόνα της Αθήνας – Ποιά νέα θα γίνουν και ποιά αλλάζουν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 έτη ago

Διεθνή διαγωνισμό προκηρύσσει το ΥΠΕΝ για την κατεδάφιση αυθαιρέτων στην Αττική

Το νέο ξενοδοχείο NYX Athens, στο πρώην Esperia στη Σταδίου - Πηγή: Tsolakis Architects
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 έτος ago

Τα 9 νέα ξενοδοχεία που ετοιμάζονται στην Αθήνα το 2021

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Brown Beach Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους - Πηγή: Brown Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 μήνες ago

[ΦΩΤΟ] 3 τουριστικές επενδύσεις που μεταμορφώνουν την Κορινθία – Πού και πότε ανοίγουν τα νέα ξενοδοχεία

Τα Μεσόγεια από ψηλά - Design by Canva Pro
REAL ESTATE11 μήνες ago

Σε ποιά περιοχή “κλείδωσε” η μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα – Άνοδος στο τοπικό real estate

Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
REAL ESTATE12 μήνες ago

Οι 5 hot περιοχές της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη ζήτηση για ακίνητα από το εξωτερικό

Piraeus Retail Park - Φωτό: Ten Brinke
VIDEOS2 ημέρες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε το νέο retail park στην Πειραιώς

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην οδό Καραμανλή στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Δείτε πώς προχωρά η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η επένδυση της Ten Brinke σε νέους εμπορικούς χώρους στο Αγρίνιο

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην οδό Καλλιπόλεως στο Ελληνικό - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά η οικιστική επένδυση στο Ελληνικό

W Costa Navarino - Πηγή: ΤΕΜΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Ανοίγει τον Αύγουστο το νέο πολυτελές ξενοδοχείο W Costa Navarino

Τα σχέδια για το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων Kaizen Campus στο Μαρούσι - Πηγή: Dimand
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Ολοκληρώνεται η μεγάλη επένδυση γραφείων Kaizen Campus στο Μαρούσι – Δείτε video

Το Piraeus Tower στο λιμάνι του Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Φωτό: PILA Studio
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Piraeus Tower: δείτε το νέο Πύργο του Πειραιά από ψηλά

Τα νέα κτίρια γραφείων της PwC που θα αναπτύξει στο Μαρούσι η Dimand - Πηγή: Dimand
VIDEOS1 μήνα ago

[VIDEO] Δείτε τα νέα κτίρια γραφείων της PwC που θα αναπτύξει η Dimand στο Μαρούσι

Η νέα μικτή επένδυση της Ten Brinke στο Χαλάνδρι - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η τριπλή επένδυση της Ten Brinke στο Χαλάνδρι

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
REAL ESTATE2 μήνες ago

Στο δρόμο του Χρηματιστηρίου και η Dimand – Στα σκαριά 8 νέες μεγάλες επενδύσεις

Trending