Connect with us

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Εγκαίνια για το Moxy Patras Marina – Το hard brand που ενισχύει παγκοσμίως τη δυναμική της Marriot

Newsroom

Published

on

Ένα περίπου μήνα πριν, στις 15 Απριλίου, το Moxy Patras Marina (δυναμικότητας 116 δωματίων) άνοιγε για πρώτη φορά τις πύλες του και υποδεχόταν το κοινό. Με τη συμπλήρωση ενός μήνα λειτουργίας, την Τετάρτη 15 Μαΐου, η εντυπωσιακή ξενοδοχειακή μονάδα στην πρωτεύουσα της Αχαΐας πραγματοποίησε τα εγκαίνιά της, με πλήθος κόσμος να δίνει το «παρών». Από εκπροσώπους της Dimand S.A., που έκανε το developing, την ΠΑΝΓΑΙΑ που καθίσταται ιδιοκτήτης του ακινήτου (σ.σ. μισθωτής του κτιρίου είναι η DNP), τη Cs Hospitality (σ.σ. επίσημος και εγκεκριμένος συνεργάτης της Marriot στην Ελλάδα) που έχει αναλάβει τη διαχείριση του Moxy, μέχρι τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, οι οποίοι αμφότεροι λόγω υποχρεώσεων επέλεξαν το Moxy για τη διαμονή τους.

 

Η εξέλιξη του brand name «Moxy» και το ξεχωριστό μοντέλο της Πάτρας

Το Moxy αποτελεί το πιο νεανικό brand της Marriot, καθώς γεννήθηκε μόλις το 2014 αλλά ειδικά την τελευταία διετία, γνωρίζει τεράστια άνοδο σε Ευρώπη και (ειδικά) Αμερική. Αρχικά, το Moxy ξεκίνησε ως μία ιδέα ενός ξενοδοχείου που θα προσέγγιζε κυρίως τους νέους. Στην πράξη, ωστόσο, το εύρος του κοινού που προσεγγίστηκε ήταν ποικίλο και δεν περιοριζόταν σε μικρές ή μεγάλες ηλικίες. Μεταξύ άλλων, τα Moxy είναι δημοφιλής επιλογή σε όσους ταξιδεύουν σε κάποια πόλη για δουλειά. Έχει έντονα τα στοιχεία που «παίζω και χαίρομαι, όχι απλά μένω κάπου», ενώ μεγάλη έμφαση δίνεται στα social media και ειδικά στο Instagram. Γενικώς, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση του «περνάω καλά στους κοινόχρηστους χώρους». Στην πρώτη τους φάση, τα δωμάτια των Moxy διέθεταν μόνο ένα κρεβάτι και μία πολυθρόνα. Όχι για λόγους οικονομίας, αλλά γιατί αυτή ήταν η λογική γύρω από το όλο concept.

Όταν μπήκαν στη διαδικασία να δημιουργήσουν το πρώτο Moxy στην Ελλάδα, στην Πάτρα, έγιναν συζητήσεις ώστε να δωμάτια να εμπλουτιστούν με έναν πάγκο, ώστε να μπορεί να κάποιος να καθίσει και να εργαστεί εκεί. Τα brand name όλων των Ομίλων χωρίζονται σε soft και hard brands. Το Moxy ανήκει στα hard brands, γι’ αυτό και για το Moxy στην Πάτρα χρειάστηκαν να καμφθούν αντιρρήσεις της Marriot, προκειμένου να διαφοροποιηθούν ορισμένα πράγματα, καθώς η αμερικανική εταιρεία είναι πολύ αυστηρή σε ζητήματα τέτοιας φύσεως. Έπειτα από διαβουλεύσεις, όμως, το Moxy Patras έγινε το πρώτο Moxy με πισίνα, το παρθενικό με roof garden, ενώ παράλληλα συνιστά το πρώτο που έχει απέναντι θέα θάλασσα. Ήδη, πάντως, επειδή η επιτυχία των νέων προσθηκών είναι φανερή, η Marriot τείνει να υιοθετήσει τα νέα αυτά στοιχεία και στο επόμενα Moxy που θα γίνουν στο μέλλον. Να προστεθεί, ότι η καινούργια μονάδα της Πάτρας αποτελεί συνάμα το πρώτο Moxy που δημιουργείται σε Μεσόγειο και Νότια Ευρώπη.

Συνολικά η επένδυση κόστισε 10 εκατ. ευρώ, από την εξαγορά του ακινήτου, τα soft costs (μελέτες κτλ.) μέχρι και την αγορά του τελευταίου εξοπλισμού. Η ανακαίνιση κι η αναμόρφωση ανά δωμάτιο κυμάνθηκε κοστολογικά στις 90 χιλ. ευρώ.

 

Γιατί στην Πάτρα το πρώτο Moxy

Όπως επισημάνθηκε, το Moxy Patras Marina είναι το πρώτο στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα σε Ομόνοια, Κρήτη και μεγάλα νησιά (π.χ. Κέρκυρα, Ρόδος). Μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός, πως επιλέχθηκε η αχαϊκή πρωτεύουσα για την παρθενική έλευση του brand στη χώρα μας. Η Dimand που ανέλαβε την ανάπτυξη του καταλύματος διενήργησε 3 διαφορετικές μελέτες, οι οποίες μάλιστα διήρκεσαν χρόνια κι όχι απλά μήνες, που ανέδειξαν δύο βασικά συμπεράσματα.

1) Ότι υπάρχει έλλειμμα στα 3άστερα ξενοδοχεία και κορεσμός στα 4άστερα και 5άστερα, που με γοργούς ρυθμούς αυξάνονται και πληθύνονται.
2) Η αγορά της Πάτρας με τη μεγάλη έμφαση στο Πανεπιστήμιο και τη φοιτητική νεολαία, αποδείχτηκε από τις μελέτες ότι ταιριάζει στον χαρακτήρα της πόλης. Λόγω της φρεσκάδας που τη διέπει. Επίσης, ικανοποιεί την αγορά που ψάχνει κάτι καινούργιο, γι’ αυτό και στο Moxy διοργανώνονται διάφορα happenings (σ.σ. cocktail parties κτλ), ακριβώς προς αυτό το σκοπό.

Ακόμη, σημειώνεται ότι το Moxy είναι ένα low budget ξενοδοχείο 3 αστέρων, με σχετικά χαμηλό λειτουργικό κόστος, που όμως οι υπηρεσίες που προσφέρει αντιστοιχούν σε 4-5άστερες ξενοδοχειακές μονάδες. Το πλάνο που υπάρχει για το Moxy Patras έχει δύο parts. Το πρώτο είναι πλάνο 5ετίας και το δεύτερο 10ετίας.

 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της Dimand S.A., Δημήτρης Ανδριόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη της Πάτρας, ότι το πρώτο Moxy άνοιξε εδώ. Πρέπει να σας πω ότι την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η κατασκευή του δεύτερου Moxy, αυτή τη φορά στην Αθήνα, στην περιοχή της Ομόνοιας, δυναμικότητας 200 δωματίων, το οποίο ευελπιστούμε να είναι έτοιμο στα τέλη του 2020. Εκτός από την Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ, τη Marriot και τη Cs Hospitality, δεν πρέπει να ξεχάσουμε αυτούς που κινούν την οικονομία. Και η οικονομία κινείται, είτε μας αρέσει είτε όχι, από τις τράπεζες. Η Alpha Bank είναι η τράπεζα που μας εμπιστεύθηκε και δανειοδοτεί αυτό το project (σ.σ. Moxy Patras Marina). Την ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό, όπως εξίσου και το προσωπικό που ως επί το πλείστον απαρτίζεται από Πατρινούς. Η επιτυχία αυτού του ξενοδοχείου θα είναι να μεγαλώσει την «πίτα» και όχι να ανταγωνιστεί τα υπάρχοντα ξενοδοχεία».

Επισημαίνεται, πως η Dimand σκοπεύει στην προσεχή τριετία να έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στο hospitality ύψους 150 εκατ. ευρώ σε σύνολο.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ, Αριστοτέλης Καρυτινός, υπογράμμισε: «Ευχαριστώ όλους που ήρθατε στα εγκαίνια, μας τιμά η παρουσία σας εδώ. Κατ’ αρχάς, θα ξεκινήσω απαντώντας στο αν θα κάνουμε άλλες επενδύσεις. Να σας πω λοιπόν πως, ήδη, γίνονται πολύ κοντά εδώ οι νέες φοιτητικές κατοικίες. Οι επενδύσεις μας στην Πάτρα συνεχίζονται και νομίζω δεν θα είναι οι τελευταίες. Η πόλη αυτή αξίζει να γυρίσει σε παλιές, καλύτερες ημέρες. Σαν Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βλέπουμε αυτό το αποτέλεσμα στο Moxy. Πριν το φτιάξουμε εδώ, είχαμε δει πολλά Moxy. Το brand αυτό είναι ένα πολύ νέο, πολύ «φρέσκο παιδί» της Marriot. Πηγαίνει εξαιρετικά σε όλη την Ευρώπη, στην Αμερική έχει ξεφύγει σε επίπεδο επιτυχίας. Έχω δει λοιπόν πολλά Moxy και πιστεύω, ότι αυτό της Πάτρας είναι το καλύτερο. Το ξέρει κι η Marriot πλέον, γι’ αυτό θα το δείχνει στο εξής και θα είναι κομμάτι του marketing του Moxy ως brand. Είναι μοναδικά τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ξενοδοχείου. Συγχαρητήρια στη Dimand για το αποτέλεσμα, ξεπέρασε τον εαυτό της και μάλιστα σε εντυπωσιακούς χρόνους».
Σημειώνεται, ότι οι φοιτητικές εστίες που θα δημιουργηθούν και στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Καρυτινός εκ μέρους της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ, θα ανεγερθούν στο διατηρητέο ακίνητο της παλιάς σταφιδαποθήκης στην Πάτρα.

 

Χρήστος Δημόπουλος-bizness.gr

 

Advertisement

Δέλτα Τεχνική

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement The Green Office
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Τα Μεσόγεια από ψηλά - Design by Canva Pro
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ21 ώρες ago

Οι 2+1 επενδύσεις real estate στα Σπάτα που αλλάζουν τα δεδομένα στα Μεσόγεια

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ23 ώρες ago

Σε δημόσια διαβούλευση νέα επένδυση για ξενοδοχείο στην Επίδαυρο

Πηγή: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Ποιές είναι οι νέες τάσεις στα εμπορικά ακίνητα στην “καρδιά” της Αθήνας – Ποιά μετατρέπονται σε ξενοδοχεία

Οι πολυτελείς κατοικίες της Orilina Properties στο Ελληνικό - Πηγή: Orilina Properties
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Ξεπέρασε τα 130 εκατ. το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Orilina Properties – Σε ποιά projects εστιάζει

Κατοικία - Designed by Canva Pro
REAL ESTATE2 ημέρες ago

KPMG: οι επενδύσεις σε ακίνητα & ξενοδοχεία στην Ελλάδα θα συνεχιστούν – Σημαντική ζήτηση για νέα ποιοτικά ακίνητα

Ο CEO της Trade Estates, Δημήτρης Παπούλης - Πηγή: Trade Estates
REAL ESTATE5 ημέρες ago

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates εισήλθε το Latsco Family Office λίγο πριν το Χρηματιστήριο

Piraeus Tower (Σεπτέμβριοσ 2023) - Φωτό: Άρτεμις Σκουλίκα / Ypodomes.com
RESIDENTIAL6 ημέρες ago

Ουρανοξύστες στην Αθήνα: ολοκληρώνεται ο Piraeus Tower, ξεκινά η ανέγερση του Riviera Tower

One&Only Aesthesis - Φωτό: One&Only / Kerzner International
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

Έως το τέλος του 2023 τελικά η ολοκλήρωση του νέου 5άστερου One&Only Aesthesis στη Γλυφάδα

Κατοικία - Designed by Canva Pro
RESIDENTIAL6 ημέρες ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις σε Κηφισιά και Βουλιαγμένη για την Τεχνική Ολυμπιακή

Το Athens Heart που θα μετατραπεί σε σύγχρονο κτίριο γραφείων - Φωτό: A&S Architects / Πηγή: Premia Properties
REAL ESTATE7 ημέρες ago

Με προίκα νέα ακίνητα & Project Skyline αύξησε τα μεγέθη της η Premia Properties το 2023

Τα Μεσόγεια από ψηλά - Design by Canva Pro
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ21 ώρες ago

Οι 2+1 επενδύσεις real estate στα Σπάτα που αλλάζουν τα δεδομένα στα Μεσόγεια

Piraeus Tower (Σεπτέμβριοσ 2023) - Φωτό: Άρτεμις Σκουλίκα / Ypodomes.com
RESIDENTIAL6 ημέρες ago

Ουρανοξύστες στην Αθήνα: ολοκληρώνεται ο Piraeus Tower, ξεκινά η ανέγερση του Riviera Tower

Το νέο πολυτελές Mandarin Oriental Costa Navarino - Πηγή: ΤΕΜΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Συνεχίζονται οι επενδύσεις στο Costa Navarino – Τα νέα 5άστερα ξενοδοχεία & οι νέες γειτονιές κατοικιών

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σε διαβούλευση νέα τουριστική επένδυση με ξενοδοχείο στην Ηλεία

Cambas Project - Πηγή: REDS
VIDEOS2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Cambas Park: δείτε το ακίνητο που θα γίνει η μεγάλη επένδυση της REDS

Το νέο κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Στα σκαριά νέα επένδυση γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη

Glyfada Riviera Hotel - Πηγή: SWOT Hospitality
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέα εποχή για το 5άστερο ξενοδοχείο Glyfada Riviera Hotel

Μακέτες από τη μεταμόρφωση του Μινιόν στην Πατησίων - Πηγή: Dimand
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα στο Μινιόν στην Πατησίων

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Δρομολογείται νέα επένδυση για 5άστερο ξενοδοχείο στη Σαντορίνη

Radisson RED Mitropoleos Square Athens - Πηγή: Radisson Hotel Group
SPECIAL EDITIONS2 εβδομάδες ago

Με συνεργασία κορυφής ανοίγει τέλος του 2024 το νέο Radisson RED Mitropoleos Square Athens

Piraeus Tower - Πηγή φωτό: Dimand Real Estate
VIDEOS3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Piraeus Tower: oλοκληρώνεται η πρόσοψη του Πύργου του Πειραιά

Μακέτες από τη μεταμόρφωση του Μινιόν στην Πατησίων - Πηγή: Dimand
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα στο Μινιόν στην Πατησίων

Η νέα μεγάλη τουριστική επένδυση με 5άστερο ξενοδοχείο στα Αστέρια της Γλυφάδας
VIDEOS4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε το ολοκληρωμένο πλέον 5άστερο One&Only Aesthesis στη Γλυφάδα

Το νέο κτίριο logistics που κατασκευάζει η Ten Brinke στη Μαγούλα - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε τη νέα επένδυση logistics στη Δυτική Αττική η Ten Brinke

Η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Γλυφάδα - Πηγή: Τen Brinke
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Συνεχίζει τις οικιστικές επενδύσεις στη Γλυφάδα η Ten Brinke – Σε ποιό νέο ακίνητο επενδύει

Η επένδυση της Ten Brinke στο ακίνητο επί των οδών Λ. Βουλιαγμένης και Βενεζουέλας στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προς ολοκλήρωση το εμπορικό κτίριο στη νέα μεικτή επένδυση στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα – Δείτε πού βρίσκεται

Piraeus Tower - Πηγή φωτό: Dimand Real Estate
VIDEOS3 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε από ψηλά τη μεταμόρφωση του Πύργου του Πειραιά σε Piraeus Tower

Οικιστικό συγκρότημα της Ten Brinke στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Piraeus Tower - Πηγή φωτό: Dimand Real Estate
VIDEOS3 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε τη μεταμόρφωση του Πύργου του Πειραιά σε Piraeus Tower – Σχεδόν έτοιμη η νέα πρόσοψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ