ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Εγκαινιάστηκε το νέο Robinson Club Ierapetra της TUI στην Κρήτη

Published

on

Εγκαινιάστηκε το νέο ξενοδοχείο “Robinson Club Ierapetra” της TUI

Η νεόδμητη τουριστική μονάδα βρίσκεται στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας έχει 340 δωμάτια, πολλούς χώρους αναψυχής και μέτωπο στην μεγάλη παραλία της περιοχής. Κόστισε 70 εκ. ευρώ και δίνει 300 θέσεις εργασίας.

Το Robinson Club στην Ιεράπετρα είναι το τρίτο ξενοδοχείο του εν λόγω brand της TUI στην Ελλάδα, μετά τα δύο που ήδη υπάρχουν σε Κω (Robinson Club Daidalos) και Κυλλήνη (Robinson Club Kyllini Beach).

Η τελετή εγκαινίων

Στα εγκαίνια της νέας τουριστικής μονάδας «Robinson Club Ierapetra» παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι του τουριστικού κόσμου και της εταιρείας.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος Μιχάλης Πεδιαδιτάκης, αναφερόμενος στο έργο και την σημασία του για την ανάπτυξη ενώ ευχαρίστησε ξεχωριστά τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας για την στήριξης τους τοπικούς φορείς και τους συντελεστές του έργου. Στο νέο χώρο τους καλεσμένους υποδέχθηκε ο Διευθυντής Άρης Παυλάκης.

Σε δήλωσή του ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε:
«Ευχόμαστε να είναι καλορίζικη, για την επένδυση αυτή που ξεπερνά τα 70 εκ. δημιουργεί 300 θέσεις εργασίας, είναι ενσωματωμένη στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες διότι αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν όχι μόνο της Ιεράπετρας αλλά και της Κρήτης».

Δείτε video από την τελετή εγκαινίων

Η ιστορία του έργου

Το μεγάλο project για το Robinson Club ξεκίνησε να μπαίνει στις «ράγες» στις 28 Αυγούστου του 2009, όταν εγκρίθηκε τότε η παρθενική άδεια από την πολεοδομία του Δήμου Ιεράπετρας, για τη δημιουργία του ξενοδοχείου στην περιοχή.

Η ωρίμανση της επένδυσης ήρθε αρκετά χρόνια μετά, το 2019, όταν στις 7 Μαΐου δόθηκε η άδεια για την επέκταση της δόμησης από το Υπουργείου Τουρισμού και ειδικότερα, από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδοτήσεων Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΕΥΠΑΤΕ).

Στρατηγική επιλογή της TUI

Η επενδυτική κίνηση για τη δημιουργία του τρίτου Robinson Club στην Ελλάδα, είχε έρθει για την TUI στο προσκήνιο εδώ και μία τριετία. Όμως όπως έχει επισημάνει ξανά σε σχετικό ρεπορτάζ το bizness.gr, είναι δεδομένη η πρόθεση της εταιρείας για διεύρυνση της παρουσίας και της επιρροής της στην ελληνική αγορά.

Η TUI έχει την πρόκληση όχι μόνο να εδραιωθεί στην τουριστική βιομηχανία της χώρας μας, μετά την κατάρρευση της ανταγωνίστριάς της Thomas Cook, αλλά παράλληλα και να εντείνει τις προσπάθειές της για να ανταποκριθεί στις όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις για ενίσχυση του τουρισμού πολυτελείας. Και μία επένδυση, όπως το Robinson Club Ierapetra, εξυπηρετεί αυτούς τους σκοπούς.

Advertisement

TRENDING