ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για 3 νέα ξενοδοχειακά έργα σε Χανιά και Ηράκλειο

Published

on

Το 4άστερο Castro Beach στο Μάλεμε

Ακόμη τρία επενδυτικά σχέδια για ίδρυση ή ανακαίνιση ξενοδοχείων στην Κρήτη εγκρίθηκαν πρόσφατα από την Περιφέρεια. Τα δύο από αυτά βρίσκονται στα Χανιά και το τρίτο στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ΑΚΤΗ ΚΑΝΑΡΗ Α.Ε., το οποίο αφορά την ίδρυση νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων, 23 δωματίων και 48 κλινών, στα Χανιά. Το συνολικό επιλέξιμο κόστος είναι 1.858.796,82 ευρώ και το συνολικό ενισχυόμενο κόστος ισούται με 1.779.618,41 ευρώ.

Επίσης στα Χανιά, στο Μάλεμε Πλατανιά, το υφιστάμενο 4άστερο ξενοδοχείο Castro Beach θα εκσυγχρονιστεί και επεκταθεί σε δυναμικότητα. Το επενδυτικό πλάνο που εγκρίθηκε είναι της εταιρείας CASTRO BEACH A.E.. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος είναι 1.000.000 ευρώ.

Τέλος, στις Γούβες Χερσονήσου, θα κατασκευαστεί νέο 4άστερο ξενοδοχείο, δυναμικότητας 25 δωματίων και 56 κλινών. Το επενδυτικό πλάνο που εγκρίθηκε είναι της εταιρείας ΧΕΙΡΑΚΑΚΗΣ-ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.. Το νέο ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε ενοποιημένα οικόπεδα. Η ανάπτυξη γίνεται σε 2 κτίρια που περιλαµβάνουν 4 µονόκλινα, 1 σουίτα 2 κλινών, 10 δίκλινα εκ των οποίων τα 2 για ΑµΕΑ και 10 τρίκλινα δωµάτια. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος είναι 1.952.121,74 ευρώ.

Advertisement

TRENDING